Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Νύχτες πρεμιέρας επί της οθόνης

Νύχτες πρεμιέρας επί της οθόνης
Σινεφίλ όλων των ηλικιών ενωθείτε. Αρχίζει τo 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνα, ανανεωμένο, αναβαθμισμένο και με πολύ ενδιαφέρουσες καινοτομίες.

To 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνα, ανανεωμένο, αναβαθμισμένο και με πολύ ενδιαφέρουσες καινοτομίες, επί της οθόνης από τις 19 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2007.

Το μυστικό για μια επιτυχημένη εκδήλωση είναι ο έγκαιρος και σωστός προγραμματισμός. Με αυτό το σκεπτικό οι διοργανωτές του Φεστιβάλ πολύ νωρίς φρόντισαν να είναι όλα έτοιμα για μία ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία.

Η φετινή διοργάνωση φέρνει μαζί της μια σημαντική καινοτομία, η οποία έχει να κάνει με το πιο δημοφιλές κομμάτι του προγράμματος, αυτό της Μουσική & Φιλμ , το οποίο αναβαθμίζεται και γίνεται διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ.

Στo πλαίσιο αυτό λοιπόν θα προβληθούν οι σημαντικότερες μουσικές ταινίες της χρονιάς, οι οποίες θα αξιολογηθούν από Διεθνή Κριτική Επιτροπή και η καλύτερη θα λάβει το βραβείο της Χρυσής Αθηνάς που συνεπάγεται και χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ.

Σταθερή, επίσης, παραμένει και η απονομή της Χρυσής Αθηνάς του Διαγωνιστικού Τμήματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Νέων, βραβείο που επίσης συνοδεύεται από οικονομικό έπαθλο 10.000 Ευρώ.

Παράλληλα με τις προβολές προγραμματίζεται μια σειρά από open air συναυλίες , πάρτι και μουσικές εκδηλώσεις σε μια μεγάλη και συνεχή γιορτή μέσα και έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τη μεγάλη γιορτή και είναι: Αττικόν Cinemax και Απόλλων Cinemax και Δαναός 1 & 2.

Για τις Νύχτες Πρεμιέρας Conn x, θα βρεθεί στην Αθήνα ο Τζούλιεν Τεμπλ, ο οποίος θα παρουσιάσει τη νέα του ταινία Joe Strummer: The Future is Unwritten.

Ο σημαντικός Βρετανός ντοκιμενταρίστας ύστερα από τις εξαιρετικές δουλειές του με τους Rolling Stones, τους Sex Pistols, τον Ντέιβιντ Μπάουι και τους Blur, παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του frontman των Clash.

Παράλληλα, καταγράφει και τη Λονδρέζικη punk rock σκηνή , μέσα από περιγραφές καλλιτεχνών όπως ο Τζιμ Τζάρμους, ο Bono, ο Τζόνι Ντεπ , ο Ματ Ντίλον, ο Αντονι Κίντις αλλά και ο ίδιος ο Τζο Στράμερ μέσα από αρχειακό υλικό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα: www.aiff.gr

INFO
Νύχτες Πρεμιέρας Conn x
13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας,
Kινηματογραφικές αίθουσες Αττικόν Cinemax και Απόλλων Cinemax και Δαναός 1 & 2.
Διοργάνωση: Κινηματογραφική Εταιρία Αθηνών, σε συνεργασία με το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ
Πληροφορίες: τηλ. 210 6061108
email zkandyla@pegasus.gr

Σχετικές ειδήσεις
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των διαγωνιζόμενων ταινιών
03.10.2016 10:45
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας έφτασε στο τέλος του τιμώντας με τη Χρυσή Αθήνα την ταινία Inhebek Hedi / Η Ιστορία του Χέντι, του Μοχάμεντ Μπεν Άτια.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών
26.09.2016 14:54
Σε μια βραδιά αφιερωμένη στο μέλλον του ελληνικού σινεμά, το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας απένειμε τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών.
Ο Βυσσινόκηπος, ο Μίκι Μάους και ο Νίκος Καραθάνος στις Νύχτες Πρεμιέρας
22.09.2016 15:59
Το ντοκιμαντέρ «Ο ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ, Ο ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ» θα προβληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 στην αίθουσα Odeon Όπερα 1 στο πλαίσιο του 22ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016 - Ταινία Έναρξης: Julieta, του Πέδρο Αλμοδόβαρ
24.08.2016 13:15
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, το μεγαλύτερο όνομα του σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου, επιστρέφει με τη νέα του ταινία «Julieta» στο γυναικείο δράμα και το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας βρίσκει την ιδανική ταινία έναρξης!
To 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη
20.07.2016 13:56
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016, τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα.