Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Athens Video Art Festival: Κάλεσμα συμμετοχής – Παράταση προθεσμίας υποβολής

Athens Video Art Festival: Κάλεσμα συμμετοχής – Παράταση προθεσμίας υποβολής

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους εγκαίρως έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να στείλουν τις προτάσεις και τα έργα τους έως τις 10 Απριλίου!

 

Η 9η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδας, Athens Video Art Festival είναι γεγονός λαμβάνοντας χώρα στις 7,8 και 9 Ιουνίου στο Ιστορικό και Εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

 

Αξιοποιώντας την διαφορετικότητα, την πολυσυλλεκτικότητα και την πολυχρωμία της πόλης της Αθήνας το  Athens Video Art Festival  2013 επιχειρεί να ενεργοποιήσει εικαστικά και δημιουργικά μια διαδρομή σε μια από τις πιο αμφισβητούμενες και φορτισμένες περιοχές της πόλης. Από την πλατεία Θεάτρου και το πολυαναμενόμενο κτίριο της οδού Αναξαγόρα 3 - 5 έως την πλατεία Κοτζιά και το νεοκλασικό CAMP, υπαίθριες προβολές, εικαστικές παρεμβάσεις και συνεργασίες θα δώσουν το στίγμα μιας παλλόμενης και διαρκώς εξελισσόμενης κοινότητας δημιουργών.

 

Στο πλαίσιο ενός δημιουργικού και ευρύ διαλόγου που το Athens Video Art Festival ξεκίνησε πριν από εννέα  χρόνια με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Οργανισμούς, Διεθνή Φεστιβάλ και διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες με σκοπό τη δημιουργία μιας διεθνούς πλατφόρμας συνάντησης και ανάδειξης των τάσεων της εποχής πάνω στο θέμα της σύγχρονης ψηφιακής δημιουργίας, οι κεντρικές ενότητες θα πλαισιωθούν και φέτος από μια σειρά δράσεων παρουσιάσεων και workshops.

 

 

Πιστό στον ετήσιο προγραμματισμό του το Athens Video Art Festival  καλεί όλους τους σύγχρονους δημιουργούς να εμπνευστούν από το αστικό περιβάλλον και από τις ανεξάντλητες δυνατότητες των νέων μέσων και να συμμετάσχουν για ακόμη μια χρονιά με διάθεση για πειραματισμό και απελευθέρωση από κάθε είδους στερεότυπα. Οι ενότητες που μπορούν οι δημιουργοί να αποστέλλουν/ υποβάλουν τα έργα τους είναι :

 

- Video Art

- Installation / video installation

- Animation

- Applications (Smart TV / Mobile)

- Web Art

- Digital Image

- Performance

- Music

 

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής για την 9η διοργάνωση κλείνουν στις 10 Απριλίου 2013 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Ο τρόπος συμμετοχής / αποστολής του υπό πρόταση έργου μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω ταχυδρομείου.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Athens Digital Arts Festival 2017: Παράταση Υποβολής
01.02.2017 16:47
Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας - Athens Digital Arts Festival (ADAF), διερευνώντας το μέλλον της ψηφιακής κουλτούρας, καλεί την καλλιτεχνική κοινότητα να υποβάλει τις προτάσεις της υπό τη θεματική #PostFuture. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το ADAF 2017 παρατείνεται μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2017 λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από την καλλιτεχνική κοινότητα.
13o Athens Digital Arts Festival: Κάλεσμα συμμετοχής
04.01.2017 10:39
To 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας- Athens Digital Arts Festival (από 18 έως 21 Μαΐου 2017) ανακοινώνει το κάλεσμα συμμετοχής του για το 2017 και σε καλεί να κοιτάξεις μαζί μας προς το “μετα-μέλλον”.
Our Festival 2 - Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών: Ανοιχτό κάλεσμα
26.04.2016 12:45
Το Our Festival 2, η δεύτερη Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή.
Festival Μηδέν 2016: Ανοικτή πρόσκληση υποβολής έργων βίντεο
16.03.2016 13:37
Το Video Art Festival Μηδέν καλεί όλους τους βιντεοκαλλιτέχνες και δημιουργούς βίντεο να στείλουν έργα τους για τις επόμενες εκδηλώσεις και συνεργασίες του Festival Μηδέν.
Athens Photo Festival 2016: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων
09.03.2016 14:58
Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο Athens Photo Festival 2016.