Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Αμοίρου Αμνήσεια, στο θέατρο Eliart

Αμοίρου Αμνήσεια, στο θέατρο Eliart

Η θεατρική Ομάδα «Λωτοφάγοι» , διανύοντας την τέταρτη συνεχή χρονιά της, έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2012 ένα σεμιναριακό  κύκλο μαθημάτων “Devised Theatre”, τα αποτελέσματα του οποίου θα παρουσιάσει το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στο θέατρο Eliart.

 

 «…Η απόσταση από το “τίποτε” στο “ελάχιστο” είναι πολύ μεγαλύτερη παρ’ ότι  από το “ελάχιστο” στο “πολύ”…» , Οδυσσέας Ελύτης

 

Κατά την διάρκεια των έξι μηνών που πέρασαν δημιουργήθηκε μια ομάδα νέων ανθρώπων, που αποφάσισε να ασχοληθεί με το σήμερα. Το πώς βλέπει και αντιμετωπίζει το σήμερα ένας νέος άνθρωπος. Έτσι λοιπόν «γεννήθηκε» και ο κύριος Άμοιρος, ο οποίος σαν ένας άλλος Οδυσσέας, θα περιπλανηθεί σε όλα αυτά που έχει να αντιμετωπίσει ο καθένας μας, σε αυτή την εποχή που ζούμε, αναζητώντας την ΟΔΟ ΕΥΤΥΧΙΑΣ. Ο Κύκλωπας και η Ναυσικά, μεταμορφώνονται στην ΑΜΟίΡΟΥ ΑΜΝΗ΄ΣΕΙΑ ,σε άλλες προκλήσεις και εμπόδια, όπως δόξα, χρήμα κ.ο.κ.

 

Ας ταξιδέψουμε μαζί με τον Άμοιρο και ας δούμε αν θα καταφέρει να βρει την δική του …Ιθάκη, ή ας σκεφτούμε αν θα τα καταφέρναμε και εμείς στην θέση του.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αθηνά Αρσένη

Παίζουν: Γιώργος Μαντάς, Μαρία Παναγιωτοπούλου, Φίλιππος Μοσχάτος, Ελεάννα Γιασεμή, Λορένα Κονόμι, Χριστίνα Σιδέρη, Τόνια Φόρτσα, Άρης Κομηλάγιος , Νίκος Βατικιώτης

Ενδυματολογία: Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

Βοηθός Σκηνοθέτη- Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Βατικιώτης

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ηλιάς Γεραφέντη

Σχετικές ειδήσεις
Δάφνες και Πικροδάφνες, από τη Θεατρική Ομάδα ENIGMA στο Θέατρο Αμαλία
10.02.2017 15:35
Τη διαχρονική πολιτική κωμωδία των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά «Δάφνες και Πικροδάφνες» σε σκηνοθεσία Κυριάκου Δανιηλίδη θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα Enigma από το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στο Θέατρο Αμαλία, στη Θεσσαλονίκη.
Το ημερολόγιο ενός τρελού, του Νικολάϊ  Γκόγκολ για 2η χρονιά στο Eliart
01.09.2016 15:30
Στο Θέατρο Eliart επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, το αριστούργημα του Νικολάϊ Γκόγκολ «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ» από την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 20:00.
Από Μηχανής Θέατρο: Νέες παραστάσεις για τη θεατρική περίοδο 2016 - 2017
22.08.2016 16:10
Η Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί διανύοντας τον 10ο χρόνο δημιουργικής παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα, ετοίμασε ένα πολλά υποσχόμενο ρεπερτόριο στο Από Μηχανής Θέατρο για τη θεατρική περίοδο 2016-17.
Φοβάσαι;, του Άνταμ Σάιντελ τον Οκτώβριο στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

23.06.2016 09:58
Το θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης θα παρουσιάσει από τον Οκτώβριο 2016 το έργο του Άνταμ Σάιντελ, με τίτλο Φοβάσαι;, το οποίο θα κάνει την πανευρωπαική πρεμιέρα του.
Ω… Θεέ μου!, με τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κατερίνα Διδασκάλου τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αριστοτέλειον
09.06.2016 12:34
Το Θέατρο Αριστοτέλειον θα φιλοξενήσει την προσεχή θεατρική περίοδο, από τον Οκτώβριο του 2016, την παράσταση Ω... Θεέ μου!, με τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κατερίνα Διδασκάλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.