Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Fission (Σχάση), Ένα ερωτικό μεταφυσικό ψυχόδραμα του Γαβριήλ Σφαιρόπουλου στο Θέατρο της Ημέρας

Fission (Σχάση), Ένα ερωτικό μεταφυσικό ψυχόδραμα του Γαβριήλ Σφαιρόπουλου στο Θέατρο της Ημέρας

Το Θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει το ερωτικό μεταφυσικό ψυχόδραμα του Γαβριήλ Σφαιρόπουλου

 

 

Συνειδητό-Ασυνείδητο. Αυτό που στη ψυχολογία ορίζεται σχάση (Fission).Μια πραγματικότητα που επηρεάζει και επηρεάζεται από ασυνείδητες φαντασιώσεις που συχνά παίρνουν μορφή. Σκέψεις, συναισθήματα, ανάγκες, φιλοδοξίες ανθρώπων του σήμερFα σε μια εποχή που η επικοινωνία έχει εκλείψει. Η καρδιά του έργου είναι ο νεκρός χρόνος, το σημείο μηδέν, εκεί που οι κεντρικοί ήρωες Ναταλία και Αχιλλέας θα δουν δυο διαφορετικές ενδεχομένως όψεις της ζωής τους.

 

Ο χρόνος στο έργο λειτουργεί με διπλή υπόσταση. Ως ύπαρξη και ως ψευδαίσθηση σε μια διάσταση διαφορετική. Ένα παράλληλο σύμπαν εκεί όπου υπάρχουν οι δύο άλλοι ήρωες ο Γιώργος και η Σόνια.

 

Όλα ξεκινάνε τη στιγμή του χωρισμού της Ναταλίας με τον Αχιλλέα. Μέσα σε αυτό το χωροχρόνο κάνει την εμφάνιση του το μεταφυσικό στοιχείο με τη μορφή της Ανθής που λειτουργεί ως ψυχή της Ναταλίας ερχόμενη άλλες φορές ως συνείδηση θέτοντας της προβληματισμούς και άλλες φορές ως συνέχεια της σκέψης της… Όλο το έργο είναι μια πάλη συνειδητού και ασυνείδητου με μόνο στόχο την λύτρωση των χαρακτήρων και κατά πόσο ο προσωπικός εγωισμός και η φιλοδοξία τους αντιστέκονται προς αυτήν. Αναζητά την κάθαρση και την ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο επίπεδα συνείδησης και σε ένα δεύτερο επίπεδο την προσωπική ενδοσκόπηση του καθένα από εμάς κάτω από ένα μεταφυσικό πρίσμα πιο ονειρικό και πιο σκληρό.

Μια αυτοκριτική για το πώς καμιά φορά η υπέρμετρη φιλοδοξία, το πάθος, ο εγωισμός, η ζήλεια και τα όποια προβλήματα μπορεί να κρύβει ο καθένας μέσα του μπορεί να είναι καταστροφικά για τους ίδιους αλλά και για τους γύρω τους… είναι στα όρια ενός ψυχολογικού θρίλερ χαρακτήρων και ακραίων παιχνιδιών μυαλού. Τι συμβαίνει όταν όλα αυτά μπαίνουν σε μια διάσταση μεταφυσική και με την έλλειψη χρόνου; Όλα σχετίζονται με το χρόνο ακόμα και το πόσο διάστημα κάνει για να περάσει ο πόνος κάθε μορφής (ψυχολογικός, σωματικός).

 

Κατά βάση δυο ακρωτηριασμένες ψυχές προσπαθούν να βρούνε το δρόμο προς την προσωπική τους ελευθερία και ευτυχία δρώντας στην αρχή σε παράλληλους δρόμους όπου όταν αυτοί συναντιούνται καλούνται για την τελική τους απόφαση.

Η παράσταση απευθύνεται σε άτομα άνω των 15 ετών.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γαβριήλ Σφαιρόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Τσονόπουλος

Καλλιτεχνική Επιμέλεια Κειμένου: Δημήτρης Ντουμπουρίδης-Κεραμεύς, Γιάννης Αναστασάκης

Επιμέλεια Κίνησης – Χορογραφίες: Χριστίνα Βασιλοπούλου

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Ερασμία Τσίπρα

Ομώνυμο Τραγούδι: Ταξιδιώτες Ψυχής, Στίχοι-Μουσική: Παντελής Μακρής  η ηχογράφηση έγινε στο Ταξιδιώτες ψυχής Recording Studio, Παραγωγή: Γιάννης Αμπατζόγλου

Ενδυματολογία: Μάγια Τσόπελα

 

Σκηνογραφία:

Φωτογραφία: Αφροδίτη Λογαρά

Σχεδιασμός Αφίσας:  Ασπασία Ξάνθη

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Γαβριήλ Σφαιρόπουλος  (Αχιλλέας)

Μαρία Μπάεβα (Ναταλία)

Θάλεια Χαραρά (Ανθή)

Βίκυ Πεντεδέκα (Σόνια)

Παναγιώτης Μπενέκος  (Γιώργος)

 

Σχετικές ειδήσεις
Πηνελόπη Δέλτα, του Γιώργου Α. Χριστοδούλου για 3η χρονιά στο Θέατρο της Ημέρας
09.12.2016 12:45
Το έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, Πηνελόπη Δέλτα, θα παρουσιαστεί για τρίτη χρονιά, σε σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Μοντζολή στο Θέατρο της Ημέρας.
Αποκάλυψη βόμβα, στο Θέατρο της Ημέρας
21.11.2016 12:18
Το Θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη, την κωμωδία "Αποκάλυψη βόμβα" σε σκηνοθεσία Ζωής Ρηγοπούλου.
«Χωρίς ανάσα» του Ιάκωβου Μυλωνά στο Θέατρο Λύχνος
27.10.2016 10:04
Το «Χωρίς ανάσα», το ερωτικό θρίλερ του Ιάκωβου Μυλωνά, θα παρουσιαστεί από 28 Οκτωβρίου στο Θέατρο Λύχνος, για 8 παραστάσεις.
Εις το φως της ημέρας από την ομάδα προΤΑΣΗ στο Κάστρο της Άρτας
22.07.2016 16:40
Η 33η δράση της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ εστιάζει στο καβαφικό έργο και παρουσιάζει επί σκηνής και οθόνης το αφήγημα «Εις το φως της ημέρας» στο Κάστρο της Άρτας, την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016.
Εις το φως της ημέρας από την ομάδα προΤΑΣΗ στο Ηράκλειο Κρήτης
27.06.2016 14:57
Η 33η δράση της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ (όπως και η πρώτη) εστιάζει στο καβαφικό έργο και παρουσιάζει επί σκηνής και οθόνης το μοναδικό αφήγημα του Αλεξανδρινού ποιητή «Εις το φως της ημέρας», εντός των ενετικών τειχών του Μεγάλου Κάστρου και συγκεκριμένα στη χαμηλή πλατεία της Πύλης Βιτούρι, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016».