Τον Ιούλιο θα έχουμε την ευκαίρια να παρακολουθήσουμε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, που θα λάβει χώρα στην Πετρούπολη, αλλά και στο Θέατρο Σίβηρης στη Χαλκιδική, μια μονάδική παράσταση.

Συγκεκριμένα, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Λόρκα Μασσίν θα συνεργαστούν δίνοντας μ\’ αυτόν τον τρόπο σάρκα και οστά στον Ζορμπά, έναν διαχρονικό ήρωα, μία χαρακτηριστική προσωπικότητα που συγκεντρώνει στο πρόσωπό του την σοφία του λάου, την απλότητα και την λιτότητα μαζί -βέβαια- με τον δυναμισμό και την αστείρευτη ενεργειά του.

Το μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής για την παράσταση Ζορμπάς αποτελείται από 200 χορευτές εκ των οποίων πρωταγωνιστής ειναι ο Ιρέκ Μουχαμέντοφ, διευθυντής του μπαλέτου της ΕΛΣ καθώς και κορυφαίοι χορευτές του Corps de Ballet της ΕΛΣ, ενώ ο Μασσίν αποδεικνύει περίτρανα τις χορογραφικές του ικανότητες επί σκηνής.

Ο νεουορκέζος χορογράφος κατάφερε να συνδυάσει τη λαικότητα του Ζορμπά με την κλασικότητα του
μπαλέτου και με την σύμπραξη του σύγχρονου χορού έκανε το έργο του οικείο και στούς νεότερους
θαυμαστές του είδους.

Παράλληλα,ο Μίκης Θεοδωράκης επένδυσε μουσικά την χορογραφική δουλειά του Μασσίν που όπως είναι λογικό κατάφερε να δώσει διαφορετικό αέρα στο μπαλέτο Ζορμπάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπαλέτο, με την παράσταση αυτή, έχει κερδίσει περισσότερους απο δύο εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο. Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς γιατί να μήν κερδίσει και το ελληνικό φιλοθεάμον κοινό…