Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Μέσα από τον καθρέφτη

Μέσα από τον καθρέφτη
Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει τον ελληνικό χορό μέσα από ντουέτα και σόλο και αυτά με τη σειρά τους επίσης τον ελληνικό χορό μέσα από τον καθρέφτη.

Η παράσταση Μέσα από τον καθρέφτη, που θα φιλοξενήσει το Σχολείον στις 10 Ιουλίου, είναι δημιούργημα χορευτών της νεότερης γενιάς του χορού, η οποία αμφισβητεί τους παραδοσιακούς ρόλους χορευτή – χορογράφου, καταργεί τα σύνορα και ανοίγεται σε νέες εμπειρίες, μακριά από τη λογική του κατασκευασμένου θεάματος.

Από την παράσταση αυτή θα δείτε να αναδύονται διαφορετικές προσεγγίσεις της σωματικότητας.

Η Γεωργία Βαρδαρού και ο Τάσος Καραχάλιος, χορευτές που περνούν στη χορογραφία με το ντουέτο τους Serenity Square, κάνουν το σώμα τους αντικείμενο και εργαλείο σκέψης.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους φαίνεται ότι εστιάζει σε ζητήματα δομής, ποιότητας της κίνησης, αλλά και χώρου-του συμβολικού κάδρου του θεάτρου στο οποίο τοποθετείται το δρώμενο, χωρίς να περιορίζονται μόνο στην τεχνική.

Ο Κώστας Τσιούκας στο σόλο του Πινόκιο αποπειράται εκ νέου να παρέμβει στον τρόπο πρόσληψης του χορού από το κοινό, υπονομεύοντας την αφήγηση με όχημα την ιδιοσυγκρασιακή του κίνηση.

Η Μέντη Μέγα και ο Μανώλης Ανδριωτάκης συνδιαλέγονται με τις αναφορές τους στην performance Ποιητικό Άσυλο εξερευνώντας ταυτόχρονα το κοινό πεδίο ανάμεσα στον ποιητικό λόγο, την κίνηση και την εικαστική δράση, στα δυσδιάκριτα σύνορα της τέχνης και της ζωής .

Σχετικές ειδήσεις
Σημειώσεις από το υπόγειο, του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016
25.10.2016 16:43
Ανοίγοντας το "Φεστιβάλ των θεατρικών Συνθέσεων' στο Beton7 με θέμα: ‘’Ρώσοι συγγραφείς – Από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ’’ παρουσιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ώρα 21:00 και για οκτώ παραστάσεις το έργο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι ‘’Σημειώσεις από το υπόγειο’’ σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Πέρη Μιχαηλίδη.
«Ο Ντελικανής» του Μανώλη Σκουλούδη στο Ηρώδειο
20.09.2016 10:55
Για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, στις 9 Οκτωβρίου 2016, «Ο Ντελικανής» του Μανώλη Σκουλούδη, μια μουσικοχορευτική παράσταση με 26 ηθοποιούς, 30 χορευτές και 15 μουσικούς επί σκηνής, μας μεταφέρει στην Κρήτη του '50.
ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
01.07.2016 14:01
Το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού παρουσιάζει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 την θεατρική παράσταση «ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία».
Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι από το Θέατρο του 'Αλλοτε στο Μπενσουσάν Χαν
01.06.2016 15:12
Η παράσταση Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι, ένας σκοτεινός ερωτικός μονόλογος από το Θέατρο του 'Αλλοτε, θα παρουσιαστεί στο Μπενσουσάν Χαν στις 13, 14 και 15 Ιουνίου 2016.
«Ευτυχείτε»: Παράσταση - Αφιέρωμα για το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης στο Γυάλινο
23.03.2016 13:51
«Ευτυχείτε»: Το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης αναβιώνει μέσα από μία φαντασμαγορική παράσταση, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.