Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Σεμινάριο Συναισθηματικής Διαλεκτικής από τον Στέλιο Καλαθά

Σεμινάριο Συναισθηματικής Διαλεκτικής από τον Στέλιο Καλαθά

Έπειτα από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το Σεμινάριο «Συναισθηματικής Διαλεκτικής»  1 και 2 Δεκεμβρίου 2012 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και μετά από απαίτηση των φίλων που το παρακολούθησαν τότε, ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς σε συνεργασία με το θέατρο «Ταξίδι Ονείρου», διοργανώνουν νέο κύκλο σεμιναρίου «Συναισθηματικής Διαλεκτικής»,  Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 και ώρες 17.00-20.00 στον χώρο LOFT2 WORK, εντός του πολυχώρου Βίλκα.

 

 Η «Συναισθηματική Διαλεκτική» αποτελεί μια βιωματική μέθοδο, η οποία ξεδιπλώνει τα συναισθήματα αρχικά μέσα από λόγο-διάλογο ανακαλύπτοντας την “θερμή ” επικοινωνία των λέξεων χρησιμοποιώντας και τις 5 αισθήσεις. Πρόκειται για μια μέθοδο, στην οποία μέσα από απλές κινήσεις, μουσικές, στίχους και βιώματα, μαθαίνουμε να ενεργοποιούμε και να ελέγχουμε τα 7 βασικά μας συναισθήματα που είναι και υπεύθυνα για τις αποφάσεις ζωής που παίρνουμε. Η «Συναισθηματική Διαλεκτική» μας βοηθάει να έχουμε εύκολη πρόσβαση στα συναισθήματά μας και να μπορούμε να εκφραζόμαστε αποτελεσματικά, ελέγχοντας το φόβο, το θυμό, το άγχος που μας έχει κατακλύσει και δίνοντας περισσότερο φως στον εσω-κόσμο μας.

 Στο μάθημα διδάσκουμε :

Υποκριτική -Στοιχεία Αυτοσχεδιασμού -Γλώσσα σώματος -Σωστή επικοινωνία -Σκηνική παρουσία -Ορθοφωνία – Θεατρικό παιχνίδι.

 

Η μέθοδος διδάσκεται με επιτυχία από τον Στέλιο Καλαθά στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια. Στην Αθήνα παρακολουθείται από τέσσερις διαφορετικές ομάδες σε μόνιμη βάση!!

Η μέθοδος αυτή δεν απευθύνεται μόνο σε μελλοντικούς ηθοποιούς , αλλά και σε όσους θα ήθελαν να βιώσουν τη μαγεία των ρόλων και της εσωτερικής αναζήτησης. Σε εποχές γκρίζες μαθαίνουμε να κοιτάμε αισιόδοξα το αύριο μέσα από απλές ασκήσεις και τεχνικές και δίνουμε ποιότητα στην καθημερινότητά μας.

 

Το σεμινάριο χωρίζεται σε κύκλους και απευθύνεται σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά.

Σχετικές ειδήσεις
Σμύρνη μου αγαπημένη: για τρίτη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
10.11.2016 11:18
Η παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές, μετά από απαίτηση του κοινού, επιστρέφει για τρίτη(!) συνεχόμενη χρονιά στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 3 Νοεμβρίου για λίγες μόνο παραστάσεις και από 25 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Σμύρνη μου αγαπημένη: 3ος χρόνος επιτυχίας στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου
20.10.2016 13:29
Η παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές, μετά από απαίτηση του κοινού, επιστρέφει για τρίτη(!) συνεχόμενη χρονιά στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 3 Νοεμβρίου για λίγες μόνο παραστάσεις και από 25 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
BAM – BAM! των Ray Cooney & John Chapman για 3η σεζόν στο Χυτήριο
19.05.2016 12:59
Η ξεκαρδιστική κωμωδία BAM BAM, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τις δύο προηγούμενες σεζόν, θα συνεχίσει να παίζεται για ΤΡΙΤΗ σεζόν στον υπέροχο καλοκαιρινό κήπο του θεάτρου ΧΥΤΗΡΙΟ από την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.
Το τάβλι, του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Θέατρο Μουσούρη
11.01.2016 10:17
Έπειτα από την επιτυχία που σημείωσε «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη στο θέατρο «Οδού Κυκλάδων» τον Απρίλιο του 2014, ο Νίκος Κουρής και ο Μάκης Παπαδημητρίου ετοιμάζονται για ακόμη μια παρτίδα τάβλι, αυτή τη φορά στο θέατρο «Μουσούρη» από τις 2 Μαρτίου.
Παιδιά ενός κατώτερου θεού του Μαρκ Μέντοφ στο Θέατρο Βεάκη
11.12.2015 14:00
Ο Γιάννης Βούρος επιστρέφει, δεκαπέντε χρόνια μετά την τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία που σημείωσε με τα «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» στο θέατρο Βεάκη από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.