Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ταξίδι στην άκρη της νύχτας, στον θεατρικό χώρο «Προσωρινός»

Ταξίδι στην άκρη της νύχτας, στον θεατρικό χώρο «Προσωρινός»

Ο θεατρικός χώρος «Προσωρινός» παρουσιάζει την παράσταση «Ταξίδι στην άκρη της νύχτας».

 

Μια πρωτότυπη θεατρική διασκευή του εμβληματικού λογοτεχνικού αριστουργήματος του Σελίν.

 

Να πώς άρχισε το ταξίδι του Φερδινάνδου. Ανάποδα. Από το τέλος. Νέα Υόρκη. Φορντ. Παρίσι. Λόλα. Αφρική. Ροβινσώνας. Πόλεμος. Το ταξίδι του στην άκρη της νύχτας.

 

«…στον πόλεμο, λες πως θα ‘ναι καλύτερη η ειρήνη… Πιπιλάς αυτή την ελπίδα σαν καραμέλα… Κι έπειτα είναι σκατά κι απόσκατα… Δεν τολμάς να το πεις… μη τυχόν και αναγουλιάσει κανένας. Κι έπειτα καταλήγεις να το ξεράσεις μπροστά σ’ όλον τον κόσμο. Μα τότε ο κόσμος σε βρίσκει υπερβολικά αγενή...»

 

 

Συντελεστές

Μετάφραση:  Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου

Θεατρική διασκευή: Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου, Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος, Κωνσταντίνος Χατζής

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής

Σκηνικό: Βασίλης Γεροδήμος

Καλλιτεχνική συνεργάτης - φωτογραφίες: Γεωργία Λένη

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Σοφία Ιγνατίδου, Ελένη Μαυροειδή

 

 

Στον ίδιο χώρο η ομάδα Χρώμα θα παρουσιάζει και την παράσταση«Julius» του Κωνσταντίνου Χατζή με την Αγλαΐα Παππά και τον Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο από Κυριακή 31 Μαρτίου και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τετάρτη.

Κάθε Κυριακή υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης και των δύο παραστάσεων με ενιαίο εισιτήριο 15€. Ανάμεσα στις δύο παραστάσεις υπάρχει διάλειμμα ενός τετάρτου.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ως την άκρη της κλωστής: νέος κύκλος παραστάσεων στον Πολυχώρο Αθηναΐς
23.09.2016 11:32
Η καλλιτεχνική κολεκτίβα ΠΛΕΓΜΑ παρουσιάζει για δεύτερη φορά τη μουσικοθεατρική παράσταση "Ως την άκρη της κλωστής", σε σκηνοθεσία της Θεατρικής Ομάδας "Ιδέα", από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, στον Πολυχώρο Αθηναΐς.
«Για την Ελένη» από τον Μάνο Καρατζογιάννη στο TempusVerum-Εν Αθήναις
15.09.2016 11:49
Η παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη «Για την Ελένη» επιστρέφει στον καινούργιο θεατρικό χώρο του Δημήτρη Λάλου Θέατρο TempusVerum-Εν Αθήναις, στο Γκάζι, από τις 12 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, με την Μαρία Κίτσου στο ρόλο της Ελένης Παπαδάκη.
Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα – Climbing the sea: Δράση 2 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
28.07.2016 10:47
"Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα - Climbing the sea", Δράση 2, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, είναι η δεύτερη παρέμβαση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, στο χώρο της πύλης Ε12, στην προβλήτα των πλοίων κρουαζιέρας.
Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα – Climbing the sea: Πρώτη δράση από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
14.07.2016 10:47
"Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα - Climbing the sea", σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, είναι η πρώτη δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, στο χώρο της πύλης Ε11, στην προβλήτα όπου θα καταπλεύσει το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο.
Ως την άκρη της κλωστής από τους Πλέγμα και την Ομάδα Ιδέα στην Αθηναΐδα
15.03.2016 17:04
Η καλλιτεχνική κολεκτίβα ΠΛΕΓΜΑ παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση "Ως την άκρη της κλωστής" σε σκηνοθεσία της Θεατρικής Ομάδας "Ιδέα", στον Πολυχώρο Αθηναΐς, για τέσσερις παραστάσεις στις 8-9 και 15-16 Απριλίου.