Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Θάνατος στο Βαλπαραΐζο - Μένης Κουμανταρέας

Θάνατος στο Βαλπαραΐζο - Μένης Κουμανταρέας

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο του Μένη Κουμανταρέα με τίτλο «Θάνατος στο Βαλπαραΐζο».

 

Πώς ένας εξόριστος ετοιµοθάνατος κοµµουνιστής ηγέτης περνά τις τελευταίες ηµέρες του στη µακρινή Χιλή ανάµεσα σε µια εταίρα που τον σαγηνεύει, σ’ έναν ψευτοδόκτορα που τον υπονοµεύει και έναν Έλληνα γιατρό που επιστρατεύεται για την περίσταση. Ένα υπαρξιακό δράµα που εξελίσσεται σε πολιτικό θρίλερ µέσα σ’ ένα σκηνικό τρόµου και γοητείας στο Βαλπαραΐζο.

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου το 1945, η πίτα της Ευρώπης μοιράστηκε στα δύο. Τα ανατολικά κράτη πέρασαν στο μερίδιο της τότε Σοβιετικής Ένωσης, ενώ τα δυτικά πήγαν στους Αγγλογάλλους και τους Αμερικανούς. Μόνο η Γερμανία διχοτομήθηκε, μισή Ανατολική, η λεγόμενη Λαοκρατική, και η άλλη μισή Δυτική ή Ομοσπονδιακή. Ειδικά η πρωτεύουσα, το Βερολίνο, μολονότι στην ανατολική επικράτεια, μοιράστηκε και αυτή. Η διχοτόμησή της έγινε ακόμα εντονότερη με την ανέγερση του Τείχους στις 13 Αυγούστου του ’61. Το Τείχος έπεσε τον Νοέμβριο του 1989 και μαζί κατέρρευσε όλο το Ανατολικό Μπλοκ, αυτό που τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου ονομάστηκε Σιδηρούν Παραπέτασμα. Ο Έριχ Χόνεκερ, λαοπρόβλητος αγωνιστής στα χρόνια του Χίτλερ και φανατικός κομμουνιστής, υπήρξε ο τελευταίος γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Λαοκρατικής Γερμανίας, συχνά αμφιλεγόμενος ως προσωπικότητα. Δικάστηκε και φυλακίστηκε από τον Ιούλιο του ’92 μέχρι τον Γενάρη του ’93, οπότε αποφυλακίστηκε λόγω ανηκέστου βλάβης. Στη συνέχεια πήρε τον δρόμο της αυτοεξορίας στη μακρινή Χιλή, όπου και πέθανε στις 30 Μαΐου του ’94. Όλα τα γεγονότα και τα ιστορικά πρόσωπα που αναφέρονται στο μυθιστόρημα είναι υπαρκτά και πιστά στην ιστορία. Ο μύθος που πλέκεται γύρω από τις τελευταίες μέρες του Έριχ Χόνεκερ στη Χιλή και τα πρόσωπα είναι αποτέλεσμα καθαρά μυθοπλασίας.

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με την Ξένια στην Καλαμάτα
16.11.2016 11:01
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια του βιβλίου!
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.