Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ολοι θα πάρουμε...

Ολοι θα πάρουμε...
Το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας προβάλει στις 25 Ιουνίου το ντοκιμαντέρ Η Ευρώπη μου, η Ευρώπη σου, η Ευρώπη μας της σκηνοθέτιδας Γιούλας Μπούνταλη με αφορμή τις εκδηλώσεις λήξης της γερμανικής προεδρίας στην ΕΕ.

Το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας προβάλει στις 25 Ιουνίου το ντοκιμαντέρ Η Ευρώπη μου, η Ευρώπη σου, η Ευρώπη μας της σκηνοθέτιδας Γιούλας Μπούνταλη με αφορμή τις εκδηλώσεις λήξης της γερμανικής προεδρίας στην ΕΕ.   

Με την ευκαιρία της λήξης της γερμανικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται, το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συμπαραγωγή με τη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, προβάλλουν στις 25 Ιουνίου το αξιόλογο ντοκιμαντέρ της ταλαντούχου σκηνοθέτιδας Γιούλας Μπούνταλη.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί για πρώτη φορά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτο, το οποίο έχει ως τίτλο Η Ευρώπη μου, η Ευρώπη σου, η Ευρώπη μας (Ελλάδα/Γερμανία 2007) και κινείται γύρω από τον επιτυχημένο ευρωπαϊκό θεσμό Erasmus/Socrates.

H Γιούλα Μπούνταλη κάνει μία σπουδαία προσπάθεια να ερευνήσει και να αναδείξει την Ευρώπη μέσα από την ανταλλαγή φοιτητών στα κρατικά πανεπιστήμια ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο θεσμός του Erasmus/Socrates από μόνος του αποτελεί μία καθοριστική πορεία για τους νέους φοιτητές στο πλαίσιο της εξερεύνησης της Ευρώπης και στην υιοθέτηση μιας γενικής ευρωπαϊκής κουλτούρας.

Το ερώτημα «Νιώθεις πιο Ευρωπαίος, αν ζεις έξω από τη χώρα σου; Πώς μπορείς να νιώθεις Ευρωπαίος μέσα στη χώρα σου;» αποτελεί την αφετηρία και οδηγό όχι μόνο για το έργο της Γιούλας Μπούνταλη, αλλά και για κάθε νέο που θέλει να ανακαλύψει τη σχέση του με την Ευρώπη. 

Το ντοκιμαντέρ πρόκειται να προβληθεί από την ΕΡΤ, ενώ τόσο η ΕΡΤ όσο και το Goethe-Institut Athen θα προωθήσουν την πορεία της ταινίας στο εξωτερικό.


INFO
Ινστιτούτο Γκαίτε: Ομήρου 14-16, Αθήνα, τηλ.: 210 3661000
Είσοδος ελεύθερη
www.goethe.de/athen

 

Σχετικές ειδήσεις
Το ντοκιμαντέρ Les saisons από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο
25.01.2017 16:51
Η προβολή του ντοκιμαντέρ Les saisons στα πλαίσια του CineDoc γίνεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Το ντοκιμαντέρ Sonita από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
29.09.2016 15:57
Το CineDoc παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ Sonita, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Το ντοκιμαντέρ «At Home in the World» από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
16.09.2016 14:04
Η καινούργια σεζόν του CineDoc 2016-17 ξεκινά με μια ειδική προβολή του βραβευμένου δανέζικου ντοκιμαντέρ At Home in the World, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Το ντοκιμαντέρ Nostos από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
19.05.2016 11:36
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών παρουσιάζει την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 το ντοκιμαντέρ Nostos της Σαντρίν Ντουμά από το CineDoc.
Το ντοκιμαντέρ Ο πιο μακρύς δρόμος από το CineDoc σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
18.04.2016 12:42
Στις 20 και 22 Απριλίου 2016 το ντοκιμαντέρ Ο πιο μακρύς δρόμος της Μαριάννας Οικονόμου θα προβληθεί στην Αίθουσα «Σταύρος Τορνές» στη Θεσσαλονίκη και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, αντίστοιχα.