To Half Note Jazz Club συνεχίζει με τα Κυριακάτικα απογεύματα με κλασική μουσική και στο πλαίσιο του Β’ Κύκλου παρουσιάζει την πιανίστα Μαριλίνα Τσελέπη την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013.

Β’ ΚΥΚΛΟΣ : 17.2.13– 7.4.13

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κατερίνα Βαφειάδου – Ντέπη Σακελλαρίου

Έναρξη: 17:30

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ

Η πιανίστα Μαριλίνα Τσελέπη (συνθέτης και παιδαγωγός) ερμηνεύει τους Χορούς του Γ. Κωνσταντινίδη.

Ο βιολοντσελίστας Ευγένιος Μπένσης, συνεργάτης πρώην  της Κ.Ο.Α, της Ε.Λ.Σ, της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ καθώς και της «Ορχήστρας των Χρωμάτων» υπό την τότε καλλιτεχνική διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, συμπράττει με την μουσικολόγο και σολίστ πιάνου Ειρήνη Κεράτσα και τον κλαρινετίστα Νίκο Μίαρη, σε μια ξεχωριστή απόδοση αποσπασμάτων από το έργο του Μάνου Χατζιδάκι «Ματωμένος Γάμος», και το έργο του Β.  Δέλλιου, Μικρή Ρομάντσα και Χορός αρ.1, για βιολοντσέλο και πιάνο.

O δεξιοτέχνης του βιολιού Φρειδερίκος Βέργαδος θα ερμηνεύσει Β. Τενίδη (παραλλαγές πάνω σε ένα ηπειρώτικο θέμα). Μαζί με την εξαιρετική πιανίστα και παιδαγωγό  Όλγα Τερζοπούλου-Παπαγιάννη γνωστή από τα ρεσιτάλ της και ηχογραφήσεις της στην Ε.Ρ.Τ. θα παίξουν τη Σουίτα του  Ι. Κωνσταντινίδη.

Ο Νίκος Καλαβρέζος στο γαλλικό κόρνο και η Νατάσα Αβραμίδου στο πιάνο, θα ερμηνεύσουν τη Φαντασία Κοντσερντάντε για σόλο κόρνο in Fa και πιάνο του συνθέτη Β. Δέλλιου.

H σολίστ του πιάνου και παιδαγωγός Ντέπη Σακελλαρίου γνωστή από τα ρεσιτάλ πιάνου και τη συμμετοχή της σε σύνολα μουσικής  δωματίου σήμερα ερμηνεύει τα έργα των Α. Μπαλτά, (7 μικρές ζωγραφιές) – Μ. Θεοδωράκη (πρελούντια για πιάνο) και Μ. Χατζιδάκι.

Η Σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου (εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρώτο  Great Silk way congress & festival  στο Μπακού του Αζερμπαιτζαν). Στο πιάνο η Όλγα Τερζοπούλου. Έργα Γ. Κωνσταντινίδης, Θ. Σπάθης, Μ. Παλλάντιος, Μ. Καλομοίρης.

O διακεκριμένος καλλιτέχνης Σάκης Βούλγαρης με βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και μόνιμος κορρεπετίτορα στο Grand Prix Maria Callas, συνθέτης και παιδαγωγός ερμηνεύει Γ. Κωσταντινίδη, Μ. Σκαρβέλη, Κ. Βαφειάδου, (8 παραλλαγές πάνω σε θέμα Δραγατάκη) και Δ. Βισβάρδη (Δυο χοροί για 4 χέρια). Μαζί του η πιανίστα Ρίτσα Πογιατζόγλου.

Ο Σπύρος Σουλαδάκης, απόφοιτος του Royal College of Music του Λονδίνου, με εμφανίσεις σε Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και εξωτερικό (Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία Γερμανία και Κύπρο) με βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, θα ερμηνεύσει την Κυπριακή Σουίτα του μαέστρου και συνθέτη Άλκη Μπαλτά. Μαζί με τη σοπράνο Μαριλένα Στριφτόμπολα, θα ερμηνεύσουν επιλεγμένα έργα για φωνή και πιάνο του Σπύρου Σαμάρα, ενός από τους διαπρεπέστερους Έλληνες Συνθέτες, κορυφαίο της Επτανησιακής Σχολής και συνθέτη εκτός άλλων, του επίσημου Ολυμπιακού Ύμνου.

Αφήγηση κειμένων για τους Έλληνες συνθέτες οι ηθοποιοί:

Αλέξανδρος Μπουρδούμης,  Ειρήνη Μπαλτά, Ορέστης Τρίκας.  

Στο Ματωμένο γάμο τραγουδάει ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Σκηνοθεσία – κείμενα – video Νικόλας Μίχας.