Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η μουσική των Μαγυάρων από το Κουιντέτο της Εθνικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Ουγγαρίας

Η μουσική των Μαγυάρων από το Κουιντέτο της Εθνικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Ουγγαρίας

 Έργα γραμμένα από τους σημαντικότερους Ούγγρους συνθέτες αλλά και από συνθέτες που εμπνεύστηκαν από την παραδοσιακή μουσική των «Μαγυάρων», θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το κοινό, την Παρασκευή 5 Απριλίου, ώρα 19.30, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

 

 

 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με Duók (ντουέτα) του Béla Bartók, ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες του 20ου αιώνα, που μαζί με τον Liszt θεωρούνται οι σημαντικότεροι Ούγγροι συνθέτες, που σφράγισαν με το έργο τους το παγκόσμιο ρεπερτόριο. Θα ακολουθήσει το Divertimento No.2 του Leó Weiner, του «Ούγγρου Mendelssohn», όπως τον αποκαλούσαν οι κριτικοί, και ο πρώτος από τους Ουγγρικούς χορούς του Johannes Brahms.  

 

 

Στη συνέχεια θα ακουστούν η Δεύτερη Ουγγρική Ραψωδία του Franz Liszt, οι Παραδοσιακοί χοροί της Ρουμανίας του Bartók, ο πέμπτος από τους Ουγγρικούς χορούς του Brahms και η συναυλία τελειώνει με τα Csárdás του Ιταλού συνθέτη Vittorio Monti, έργο που θεωρείται από πολλούς το πιο διάσημο του συνθέτη.

 

 

Το Κουιντέτο της Εθνικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Ουγγαρίας πραγματοποιεί συναυλίες σε όλο τον κόσμο, εστιάζοντας με το ρεπερτόριό του στις «κεντροευρωπαϊκές νότες της κλασικής και παραδοσιακής μουσικής» και αναπαράγοντας την οικεία ατμόσφαιρα της μουσικής δωματίου.

Σχετικές ειδήσεις
Kym, Wohlhuter, Μουράτογλου και φίλοι στο Γαλλικό Ινστιτούτο
31.01.2017 15:14
Μια μοναδική βραδιά με τέσσερις σολίστες διεθνούς φήμης: η Min-Jung Kym, ο Philippe Mouratoglou, η Ariane Wohlhuter και ο Γιάννης Γεωργιάδης, εξάρχων της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, συνοδευόμενοι από μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Πρόσφυγες Συνθέτες από την ΚΟΑ στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.10.2016 16:30
Τρία μεγαλειώδη συμφωνικά έργα του 20ου αιώνα, γραμμένα από συνθέτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γενέτειρά τους, κατορθώνοντας ωστόσο να διατηρήσουν στη νέα τους πατρίδα τη δημιουργικότητά τους και να μεγαλουργήσουν, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της συναυλίας «Πρόσφυγες Συνθέτες» που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ξεκινά η προπώληση για τη συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 10:13
Αρχίζει την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η προπώληση των εισιτηρίων για την πολυαναμενόμενη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου με έργα Φρανκ, Ραχμάνινοφ και Ρίμσκι-Κόρσακοφ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Τουγκάν Σοχίεφ.
Λατινοαμερικάνικη και παραδοσιακή μουσική στο Φεστιβάλ Ρεματιάς
07.07.2016 10:59
Οι Νύχτες Αλληλεγγύης συνεχίζονται και το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει δυο πρωτότυπες και τελείως διαφορετικές μεταξύ τους μουσικοχορευτικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο.
Ο Ηλίας Μαρούδας live στο Passport Art
21.04.2016 16:08
Ο Ηλίας Μαρούδας, ένα μήνα μετά την υπέροχη βραδιά του Μαρτίου, επιστρέφει στην σκηνή του PassPort ART, με την μουσική παράσταση "ΣΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟ ΒΥΘΟ", με τραγούδια και συνθέτες που στιγμάτισαν την ελληνική μουσική στο πέρασμα των χρόνων.