Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Η μουσική των Μαγυάρων από το Κουιντέτο της Εθνικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Ουγγαρίας

Η μουσική των Μαγυάρων από το Κουιντέτο της Εθνικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Ουγγαρίας

 Έργα γραμμένα από τους σημαντικότερους Ούγγρους συνθέτες αλλά και από συνθέτες που εμπνεύστηκαν από την παραδοσιακή μουσική των «Μαγυάρων», θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το κοινό, την Παρασκευή 5 Απριλίου, ώρα 19.30, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

 

 

 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με Duók (ντουέτα) του Béla Bartók, ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες του 20ου αιώνα, που μαζί με τον Liszt θεωρούνται οι σημαντικότεροι Ούγγροι συνθέτες, που σφράγισαν με το έργο τους το παγκόσμιο ρεπερτόριο. Θα ακολουθήσει το Divertimento No.2 του Leó Weiner, του «Ούγγρου Mendelssohn», όπως τον αποκαλούσαν οι κριτικοί, και ο πρώτος από τους Ουγγρικούς χορούς του Johannes Brahms.  

 

 

Στη συνέχεια θα ακουστούν η Δεύτερη Ουγγρική Ραψωδία του Franz Liszt, οι Παραδοσιακοί χοροί της Ρουμανίας του Bartók, ο πέμπτος από τους Ουγγρικούς χορούς του Brahms και η συναυλία τελειώνει με τα Csárdás του Ιταλού συνθέτη Vittorio Monti, έργο που θεωρείται από πολλούς το πιο διάσημο του συνθέτη.

 

 

Το Κουιντέτο της Εθνικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Ουγγαρίας πραγματοποιεί συναυλίες σε όλο τον κόσμο, εστιάζοντας με το ρεπερτόριό του στις «κεντροευρωπαϊκές νότες της κλασικής και παραδοσιακής μουσικής» και αναπαράγοντας την οικεία ατμόσφαιρα της μουσικής δωματίου.

Σχετικές ειδήσεις
Πρόσφυγες Συνθέτες από την ΚΟΑ στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.10.2016 16:30
Τρία μεγαλειώδη συμφωνικά έργα του 20ου αιώνα, γραμμένα από συνθέτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γενέτειρά τους, κατορθώνοντας ωστόσο να διατηρήσουν στη νέα τους πατρίδα τη δημιουργικότητά τους και να μεγαλουργήσουν, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της συναυλίας «Πρόσφυγες Συνθέτες» που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ξεκινά η προπώληση για τη συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 10:13
Αρχίζει την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η προπώληση των εισιτηρίων για την πολυαναμενόμενη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου με έργα Φρανκ, Ραχμάνινοφ και Ρίμσκι-Κόρσακοφ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Τουγκάν Σοχίεφ.
Λατινοαμερικάνικη και παραδοσιακή μουσική στο Φεστιβάλ Ρεματιάς
07.07.2016 10:59
Οι Νύχτες Αλληλεγγύης συνεχίζονται και το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει δυο πρωτότυπες και τελείως διαφορετικές μεταξύ τους μουσικοχορευτικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο.
Το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών της Κ.Ο.Α. στο Gazarte
02.02.2016 15:41
Χωρίς αμφιβολία πολλές από τις μελωδίες που έχουν κατά καιρούς γραφτεί για όπερες (συμπεριλαμβανομένων, σε κάποιες από αυτές και δη στις γαλλικές όπερες, χορευτικών «στιγμιοτύπων») είναι ακαταμάχητα γοητευτικές και εξαιρετικά δημοφιλείς. Μερικές από τις χαρακτηριστικότερες επέλεξαν οι πέντε εκλεκτοί μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που απαρτίζουν το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών. Και τις παρουσιάζουν μέσα από ευφυείς μεταγραφές στη συναυλία μουσικής δωματίου που θα δώσουν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 21.00, στον πολυχώρο Gazarte.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ για δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
26.01.2016 10:37
Όσοι δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους, τον προηγούμενο Οκτώβριο, για τις δύο εμφανίσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ υπό τον Ζούμπιν Μέτα στο Μέγαρο, έχουν τώρα άλλη μία ευκαιρία να απολαύσουν το διάσημο σύνολο σε δύο ακόμη συναυλίες του με δύο διαφορετικά προγράμματα, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ.