Η Odeon παρουσιάζει στις κινηματογραφικές αίθουσες την νέα ταινία του Παρκ Τσαν Γουκ με τίτλο «Stoker».

Η ταινία, θα προβάλλεται από την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013.

Ο ιδιοφυής σκηνοθέτης του «Old Βoy», Παρκ Τσαν-Γουκ κάνει ντεμπούτο στο Χόλιγουντ με μια απόκοσμα σαγηνευτική οπτική εμπειρία, γεμάτη ποιητικές αναφορές και διάχυτο ερωτισμό.

Όταν η Ίντια (Mία Γουασικόβσκα) χάσει τον πατέρα της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο θείος Τσάρλι (Μάθιου Γκούντι), του οποίου αγνοούσε την ύπαρξη, έρχεται να μείνει μαζί με την κοπέλα και την συναισθηματικά ασταθή μητέρα της (Νικόλ Κίντμαν). Λίγο μετά την άφιξή του η Ίντια αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας έχει απώτερα κίνητρα, αντί όμως να αισθανθεί οργισμένη ή φοβισμένη, το μοναχικό κορίτσι αρχίζει να τον ερωτεύεται τρελά.

Η μοίρα επιφύλασσε ένα απρόσμενο δώρο στην Ίντια Στόκερ, για τα 18α γενέθλιά της, αφού ο στοργικός μπαμπάς της, Ρίτσαρντ, σκοτώνεται εντελώς απροσδόκητα σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μετά από αυτό, εκείνη αναγκάζεται να ζήσει με την ψυχικά ασταθή και αποξενωμένη μητέρα της, Έβελιν. Η Ίντια είναι ένα περίεργο παιδί. Η παθητική συμπεριφορά της και η απόκρυψη των συναισθημάτων της προς τους εξωτερικούς παράγοντες ήταν πάντοτε ένα μεγάλο πρόβλημα στην κοινωνικοποίησή της και ο μόνος άνθρωπος που την καταλάβαινε ήταν ο Ρίτσαρντ.        

Ο Ρίτσαρντ δεν υπάρχει πια, αλλά στην κηδεία του θα κάνει την εμφάνισή του, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ο χαρισματικός αδερφός του Ρίτσαρντ, ο Τσάρλι, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στα ταξίδια και την εξερεύνηση του κόσμου. Ο Τσάρλι τους ανακοινώνει, προς μεγάλη απογοήτευση της Ίντια, πως σκοπεύει να σταθεί δίπλα τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, μετακομίζοντας μάλιστα μαζί τους. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της συγκατοίκησης, η Ίντια υποψιάζεται πως κάτι δεν πάει καλά μαζί του. Η καθημερινότητα της νέας οικογένειας εξελίσσεται περίεργα, με τον Τσάρλι να έρχεται όλο και πιο κοντά τόσο στην Έβελιν αλλά και στην  Ίντια. Και όσο περισσότερο ο Τσάρλι ξετυλίγει τα κρυφά σημεία του χαρακτήρα του, αργά και σταθερά, τόσο πιο κοντά έρχεται κι εκείνη στο να συνειδητοποιήσει ότι η άφιξή του δεν ήταν τελικά και τόσο τυχαία! Κάτω από την σκοτεινή επιρροή του, η Ίντια βάζει πλώρη προς την εκπλήρωση του ασυνήθιστου πεπρωμένου της.

Λίγα λόγια για την παραγωγή

Το κινηματογραφικό σύμπαν του ιδιοφυούς Κορεάτη σκηνοθέτη είναι πασπαλισμένο από τα πιο μαγικά υλικά. Επαναστατικές αναπαραστάσεις αποτυπωμένες με σοκαριστική βεβαιότητα και μια σειρά από οπτικές μεταφορές προσεκτικά τοποθετημένες συνθέτουν μια εντελώς νέα κινηματογραφική αίσθηση, από τις πρώτες κιόλας ταινίες του Παρκ Τσαν-Γουκ. Και στην περίπτωση του Stoker, όπως σε πέντε ακόμη περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων τα «Old Βoy» και «Η Εκδίκηση μιας Κυρίας», ο σκηνοθέτης συνεργάστηκε με τον αγαπημένο του διευθυντή φωτογραφίας τον εξίσου ταλαντούχο Τσανγκ Χουν Τσανγκ προκειμένου να καταφέρουν να χτίσουν μαζί την ιδιαίτερη αυτή, ονειρική και ερωτικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, μέσα από τις πιο περίεργες γωνίες λήψης, την στοιχειωτική μουσική και ένα συνεχές κρυφτο-κυνηγητό με τον θεατή.

Μια ασυνήθιστη οικογένεια

Για τον Παρκ, είναι πρωτίστως η ιστορία ενηλικίωσης της Ίντια. «Είναι ένα εσωστρεφές κορίτσι, το οποίο περιορίζεται σε ένα ασφυκτικό σπίτι, μη μπορώντας να έρθει σε επαφή με κανέναν εκεί έξω. Προσπαθεί να κάνει την επανάστασή της καθώς υπομένει τους «πόνους» της εφηβείας.» Ο Πάρκ διάλεξε την Αυστραλή Μία Γουασικόβσκα, η οποία με την λεπτεπίλεπτη ομορφιά της και γαλήνη έχει κερδίσει πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως στις ταινίες Jane Eyre και Alice in Wonderland. «Η Μία έχει τη φυσική ζωντάνια μιας νεαρής γυναίκας.», λέει ο σκηνοθέτης.

H βραβευμένη με Όσκαρ Νικόλ Κίντμαν υποδύεται την ασταθή και εύθραυστη μητέρα της Ίντια. «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα είχα την τύχη να δουλέψω με τη Νικόλ, στην πρώτη μου αγγλόφωνη ταινία», λέει ο Παρκ Τσαν-Γουκ. «Αλλά αυτό το όνειρο, τελικά έγινε πραγματικότητα. Η παρουσία της είχε ένα τρομερό αποτέλεσμα και αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να επεκτείνω και να διαμορφώσω το ρόλο της Έβελιν λίγο περισσότερο και να την κάνω να μοιάζει σαν μητέρα-νεράιδα.

«Ο Μάθιου είναι εξίσου γοητευτικός και ελκυστικός όσο ο Τσάρλι. Αυτό είναι πολύ θετικό για το χαρακτήρα του θείου Τσάρλι. Επίσης, ο Μάθιου είναι τόσο ταλαντούχος που είμαι σίγουρος πως θα αποδειχθεί μεγάλος σταρ.»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Παρκ Τσαν-Γουκ

Σενάριο: Ουέντουορθ Μίλερ, Έριν Κρεσίντα Ουίλσον

Παραγωγή: Μάικλ Κόστιγκαν, Ρίντλεϊ Σκοτ, Τόνι Σκοτ

Ηθοποιοί:

Νικόλ Κίντμαν

Μια Γουασικόβσκα

Μάθιου Γκούντι

Τζάκι Γουίβερ

Λόρεν Ρόμαν

Ντέιβιντ Άλφορντ

Μοντάζ: Νίκολας Ντε Τοθ

Φωτογραφία: Τσαν Χουνγκ Τσαν

Σκηνικά: Τερέζ ΝτεΠρέζ

Κουστούμια: Κέρτ εντ Μπάρτ

Μουσική: Κλιντ Μάνσελ

Διάρκεια: 99’

Διανομή: Odeon