Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Φίλιππος Τσιτσόπουλος, έκθεση στην Batagianni gallery

Φίλιππος Τσιτσόπουλος, έκθεση στην Batagianni gallery

Η Batagianni gallery παρουσιάζει την έκθεση «Filippos Tsitsopoulos - Paradise is the New Hell- Theatrical Costumes for Faces»

 

 

Η κυρίαρχη σκέψη που καθορίζει τα έργα του Φίλιππου Τσιτσόπουλου είναι η αντικατάσταση  θεωρητικών εννοιών -που ανήκουν στο σύγχρονο και  κλασσικό  θέατρο ρεπερτορίου- με την εφαρμογή τους  στις εικαστικές τέχνες και σε ποιο βαθμό αυτές οι έννοιες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πλαστικότητα των εικόνων και την κατασκευή ενός παράλληλου ισοδύναμου σε κάθε μία από αυτές.

 

 

Το κύριο θέμα της έκθεσης “Paradise is the New Hell- Theatrical Costumes for Faces” είναι "θραύσματα"/ αποσπάσματα από βίντεο που ο ίδιος ο καλλιτέχνης δημιουργεί και στα οποία συμμετέχει  παίζοντας σε ρόλο ηθοποιού.  Τα αποσπάσματα αυτά είναι όλα  βασισμένα στο θεατρικό έργο Marat Sade του Peter Weiss, ένα έργο με μία ιδιαίτερη σημασία για τον καλλιτέχνη σε βιωματικό αλλά και θεωρητικό επίπεδο.

 

Ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος εκφράζεται μέσω της  χρήσης του προσώπου του. Είναι το ίδιο πρόσωπο ψηφιακά και πραγματικά βασανισμένο, κατεστραμμένο, αστείο και τραγελαφικό, καλυμμένο με "Φύση" ή με πίξελ, με μία μάσκα ή πολλές μάσκες που δημιουργήθηκαν για να ντύσουν αυτό το πρόσωπο και που αποτελούν ένα θεατρικό κουστούμι για κάθε πρόσωπο/προσω-ποιον. Άλλωστε είναι απαγορευμένη ρητά η ένδειξη  της πραγματικής έκφρασης των αληθινών συναισθημάτων στο πρόσωπο του καλλιτέχνη. Τα πάντα πρέπει να αποτελούν "μιμητικό σύμβολο" του εαυτού του ή «προσποιητή αλήθεια».

Σχετικές ειδήσεις
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
Watercolours: Έκθεση ζωγραφικής του James Foot στην Image Gallery
23.11.2016 13:27
Ο άγγλος καλλιτέχνης James Foot πραγματοποιεί τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Watercolours” στην Image Gallery στην Αθήνα.
Paradise: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
04.07.2016 11:44
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Paradise», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Έκθεση του Φίλιππου Γεώργιου Τσινταβή στην Aίθουσα Τέχνης Γ. - Ε. Βάτη στη Σύρο
01.04.2016 10:12
Ο καλλιτέχνης Φίλιππος Γεώργιος Τσινταβής σε μία ακόμα συνεργασία με την Γκαλερί Έρση μεταφέρει στην Ερμούπολη της Σύρου την ατομική του έκθεση με τίτλο «Το μαύρο τετράγωνο της Φαντασίας».
Δέησις: Έκθεση της Δήμητρας Ξενάκη στην Myrό Gallery
08.02.2016 12:13
Η Myrό Gallery έχει την τιμή να παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Δήμητρας Ξενάκη στην Θεσσαλονίκη, υπό τον τίτλο “Δέησις” και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 στις οκτώ το βράδυ (20.00), στην Κεντρική Αίθουσα της Myrό Gallery. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.