Ο κύκλος με τίτλο «Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη» στην Αίθουσα Διδασκαλίας Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, συνεχίζεται με τη συναυλία από το Εθνικό Ωδείο Πολυγώνου-Γκύζη, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013, στις 15.00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Lavignac, A. & Cior, A.  Reveil musette: valse

Hamel, G.  Perles De Cristal (Polka)

Ακορντεόν: Σπύρος Κανταρέλης

Schubert, F.P  Impromptu op. 90-2

Πιάνο: Μιχάλης Τσιλίδης

Τσιλίδης, Κ. 2 Δημοτικούς χορούς Ν.3-6

Kreisler, F.  Prelude allegro

Bach, J.S.  Double  Partita 1

Βιολί: Γιώργος Τσιλίδης, πιάνο: Άννα Τσιλίδη

Ginastera, A.E. Danzas Argentinas

Πιάνο: Άννα Τσιλίδη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

Ο Σπύρος Κανταρέλης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1993. Ακολούθησε μουσικές σπουδές στο Εθνικό Ωδείο της  Κέρκυρας στα όργανα: Βιολί τάξη Β΄ Μέσης, Αρμόνιο Β΄ Ανωτέρα, και Ακορντεόν Γ΄ Μέσης. Επίσης σπούδασε  Ανώτερα Θεωρητικά στο Ωδείο Κέρκυρας, από όπου και απέκτησε Πτυχίο Αρμονίας και Πτυχίο  Αντίστιξης με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί». Στη συνέχεια μετεγγράφει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, Παράρτημα Πολυγώνου – Γκύζη και συνεχίζει τις σπουδές του στο Ακορντεόν, και τον Ιούνιο 2012 προήχθη στη Β’ Ανωτέρα. Παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές του στα Ανώτερα Θεωρητικά, στο τμήμα Φούγκας. Ταυτόχρονα με τις μουσικές σπουδές, είναι δευτεροετής φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  στο τμήμα  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Η Άννα Τσιλίδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδάζει στο Εθνικό Ωδείο Πιάνο – Βιολί – Μονωδία – Θεωρητικά. Στο βιολί είναι στην Β’ Ανωτέρα στη τάξη του Κου Σπύρου Στεργίου. Στο πιάνο βρίσκεται στην τάξη του Διπλώματος στην τάξη της Σάρρας Γαλανοπούλου παίρνοντας Δεξιοτεχνία με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Είναι  κάτοχος  Διπλώματος  Μονωδίας με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο με καθηγητή τον τενόρο Ζάχο Τερζάκη. Είναι κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας – Αντίστιξης – Φούγκας  με βαθμό Άριστα με καθηγητή τον συνθέτη  Περικλή Κούκο. Έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες του ωδείου. Επίσης έχει συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς όπου έχει αποσπάσει βραβεία και πολύ καλές κριτικές. Τέλος είναι φοιτήτρια του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα της Κοινωνικής Θεολογίας.

Ο Γεώργιος Τσιλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε βιολί από μικρή ηλικία και συνεχίζει με καθηγητή τον Franc Shestani. Βρίσκεται στην τάξη του Διπλώματος παίρνοντας Δεξιοτεχνία με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Επίσης είναι στη Γ΄ Ανωτέρα στο πιάνο στην τάξη της Γαλανοπούλου Σάρρας. Είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας με βαθμό Άριστα και συνεχίζει Αντίστιξη. Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες, ρεσιτάλ και εκδηλώσεις του ωδείου, ατομικά, σε μουσική δωματίου, σε μικρά σύνολα είναι  μέλος της μαθητικής ορχήστρας του ωδείου. Έλαβε μέρος στον διαγωνισμό βιολιού της Χ.Ο.Ν. όπου απέσπασε Αριστείο και Α΄ Βραβείο. Επίσης είναι φοιτητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Μαθηματικών.

Ο Μιχάλης Τσιλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε πιάνο από μικρή ηλικία, συνεχίζει με την καθηγήτρια  Μπατζόγλου Ευτυχία και βρίσκεται στην τάξη του Πτυχίου. Επίσης είναι στη Γ΄ Μέση στο βιολί στην τάξη του καθηγητή Franc Shestani. Είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας με βαθμό Άριστα και συνεχίζει Αντίστιξη στο δεύτερο έτος. Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες και εκδηλώσεις του ωδείου, σε μουσική δωματίου, σε μικρά σύνολα είναι  μέλος της μαθητικής ορχήστρας του ωδείου. Επίσης είναι φοιτητής στο Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Μουσικών σπουδών.

Επόμενες Προγραμματισμένες Συναυλίες του Κύκλου

5.4: Ωδείο Kodaly

12.4: Παναρμόνιο Ωδείο

19.4: Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου

17.5: Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων

24.5: Ωδείο Κέντρο Τεχνών Ακρόπολης

31.5: Εθνικό Ωδείο Κεντρικό

7.6: Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου