Δύο ξεχωριστές συναυλίες έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του το Φεστιβάλ Υμηττού για την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Ιουλίου. Η Σόνια Θεοδωρίδου και οι Lamia Bedioui και Λεωνίδας Μαριδάκης μας μαγεύουν με τις μουσικές τους.

Με ένα αφιέρωμα στις Amalia Rodrigues, Edith Piaf και Δανάη, η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, συναντά και συνομιλεί με τους μύθους της μουσικής τριών διαφορετικών χωρών, την Τρίτη 8 Ιουλίου στο Θέατρο Άλσους.

Το Μουσικό Καρέ της Ντάμας πλαισιώνουν επί σκηνής τέσσερις σολίστες μουσικοί: Πιάνο, ακορντεόν: Θόδωρος Κοτεπάνος, Κλαρινέτο, κιθάρα: Θύμιος Παπαδόπουλος, Βιολί, μαντολίνο: Οδυσσέας Ζαφειρόπουλος, Κοντραμπάσο, βιολί: Δημήτρης Τσεκούρας. Η μουσική επιμέλεια του προγράμματος είναι του Θόδωρου Κοτεπάνου.
Ενώ, την Τετάρτη 9 Ιουλίου η Tυνήσια τραγουδίστρια Lamia Bedioui και ο Xανιώτης τραγουδοποιός Λεωνίδας Μαριδάκης με τους τρεις δεξιοτέχνες μουσικούς τους, αφηγούνται ένα μουσικό παραμύθι, μέσα από ρυθμούς, λόγια και εικόνες, γεμάτο αντικατοπτρισμούς.

Μαγικές ιστορίες από τις «Χίλιες και μια νύχτες», από την Τυνησία, τη Γαλλία μέχρι τα βάθη της Ανατολής και μουσικές ονείρων από τη Φεϊρούζ, το Χατζιδάκι, το Νίκο Ξυδάκη, το Ρουμί και την Ουμ Καλσούμ μέχρι και το Βασίλη Τσιτσάνη.

Παίζουν και τραγουδούν: Φωνή: Lamia Bedioui, Φωνή, κιθάρα: Λεωνίδας Μαριδάκης, Ούτι, καβάλ, νέι, κλαρίνο: Γιώργος Βουρνάς, Ντραμς: Σεραφείμ Μπέλλος, Ηλεκτρικό μπάσο: Μαχμούτ Χασάν.