Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Μουσική στις γειτονιές του Υμηττού

Μουσική στις γειτονιές του Υμηττού
Δύο ξεχωριστές συναυλίες έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του το Φεστιβάλ Υμηττού για την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Ιουλίου. Η Σόνια Θεοδωρίδου και οι Lamia Bedioui και Λεωνίδας Μαριδάκης μας μαγεύουν με τις μουσικές τους.

Με ένα αφιέρωμα στις Amalia Rodrigues, Edith Piaf και Δανάη, η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, συναντά και συνομιλεί με τους μύθους της μουσικής τριών διαφορετικών χωρών, την Τρίτη 8 Ιουλίου στο Θέατρο Άλσους.

Το Μουσικό Καρέ της Ντάμας πλαισιώνουν επί σκηνής τέσσερις σολίστες μουσικοί: Πιάνο , ακορντεόν: Θόδωρος Κοτεπάνος, Κλαρινέτο, κιθάρα: Θύμιος Παπαδόπουλος, Βιολί , μαντολίνο: Οδυσσέας Ζαφειρόπουλος, Κοντραμπάσο, βιολί: Δημήτρης Τσεκούρας. Η μουσική επιμέλεια του προγράμματος είναι του Θόδωρου Κοτεπάνου.
Ενώ, την Τετάρτη 9 Ιουλίου η Tυνήσια τραγουδίστρια Lamia Bedioui και ο Xανιώτης τραγουδοποιός Λεωνίδας Μαριδάκης με τους τρεις δεξιοτέχνες μουσικούς τους, αφηγούνται ένα μουσικό παραμύθι, μέσα από ρυθμούς, λόγια και εικόνες, γεμάτο αντικατοπτρισμούς.

Μαγικές ιστορίες από τις «Χίλιες και μια νύχτες», από την Τυνησία, τη Γαλλία μέχρι τα βάθη της Ανατολής και μουσικές ονείρων από τη Φεϊρούζ, το Χατζιδάκι, το Νίκο Ξυδάκη, το Ρουμί και την Ουμ Καλσούμ μέχρι και το Βασίλη Τσιτσάνη.

Παίζουν και τραγουδούν: Φωνή: Lamia Bedioui, Φωνή , κιθάρα: Λεωνίδας Μαριδάκης, Ούτι, καβάλ, νέι, κλαρίνο: Γιώργος Βουρνάς, Ντραμς: Σεραφείμ Μπέλλος, Ηλεκτρικό μπάσο: Μαχμούτ Χασάν.

Σχετικές ειδήσεις
Lamia Bèdioui & The Desert Fish live στην Galerie Δημιουργών
04.01.2017 16:59
Ο Πολυχώρος Τέχνης “Galerie δημιουργών ” φιλοξενεί την Τυνήσια ερμηνεύτρια Lamia Bédioui με την μπάντα της The Desert Fish για ένα μοναδικό live με μεσογειακές μουσικές το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
Ηχόχρωμα: Μια μουσική συνάντηση, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού
31.08.2016 13:20
Μουσική για κιθάρα και φλάουτο, με έργα των Francisco Tárrega , Isaac Albéniz, Roland Dyens, Carlo Domeniconi, Astor Piazzolla, Νίκου Παπασπυρόπουλου, σε μια βραδιά με ήχο και χρώμα, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (δίπλα στη Μονή Καισαριανής), το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00.
Σεργιάνι στις γειτονιές της Ελλάδας… με τρεις χορωδίες στη Σύρο
13.07.2016 12:09
Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00, στο Κηπάριο της Μεταμόρφωσης, υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τρεις χορωδίες από το Άργος, τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη σας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα.
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.
ΑΝΑΒΟΛΗ - Ηχόχρωμα: Μια μουσική συνάντηση στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού
15.06.2016 13:22
Μουσική για κιθάρα, με έργα των Francisco Tárrega , Isaac Albéniz, Roland Dyens, Carlo Domeniconi, Astor Piazzolla, Νίκου Παπασπυρόπουλου, σε μια βραδιά με ήχο και χρώμα, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00. - Αναβάλλεται