Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Μιχάλης Καλλιμόπουλος: Έκθεση στη γκαλερί a. antonopoulou

Μιχάλης Καλλιμόπουλος: Έκθεση στη γκαλερί a. antonopoulou

 

Η νέα ατομική έκθεση του Μιχάλη Γ. Καλλιμόπουλου με τίτλο «Η εικόνα προς τα μέσα»  εγκαινιάζεται στην γκαλερί a.antonopoulou.art

 

 

… το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στις 12.00 το μεσημέρι.

 

Ο τίτλος της έκθεσης προέρχεται από την έκφραση «η εικόνα της χώρας προς τα έξω».

Ο εικαστικός, στην δεύτερη ατομική του έκθεση δίνει έμφαση στην ζωγραφική. Θεματοκεντρικός, κάνει ένα προσωπικό είδος πολιτικής τέχνης, που δεν μοιάζει   με άλλες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις. Τηλεπικοινωνία, ανεργία, δρόμος και πεζοδρόμιο, εθνικά σύμβολα και φετίχ της κατανάλωσης, θέαμα , αδέσποτα, ελεύθερος χρόνος, αυτοκίνηση, αστικοποίηση της υπαίθρου, ακόμα και η σεξουαλική κακοποίηση ερευνούνται από την σκοπιά της ψυχανάλυσης. Το παιχνίδι κλίμακας, η σχέση υποκειμένου - αντικειμένου, μέσα και έξω, σουρεαλιστικά σύμβολα, το ονειρικό στοιχείο είναι κάποιοι από τους τρόπους που ο Μ.Γ.Κ. στρέφει «την εικόνα προς τα μέσα».

 

Ο επισκέπτης βλέπει παραστατικά έργα, όμως μπροστά του δεν έχει παραδοσιακό ρεαλισμό. Κλασική τέχνη, Conceptual art, σουρεαλισμός, ίσως εξπρεσιονισμός, σίγουρα γελοιογραφία και ταινίες τρόμου, είναι μερικά από τα συστατικά αυτής της μυθοπλασίας. Η αφήγηση είναι ο εξελικτικός μοχλός της τέχνης του Μ.Γ.Κ., ο οποίος, επιδιώκοντας να κάνει την αφήγηση πληρέστερη, συνδυάζει την ζωγραφική και την γλυπτική στο ίδιο έργο και προτείνει την «προβολή», ένα καινούργιο συντακτικό στοιχείο της εικαστικής γλώσσας. Ο Μ.Γ.Κ. υπηρετεί τα θέματά του αδιαφορώντας για το προσωπικό ύφος. Όλα τα έργα, το καθένα διαφορετικό, ένας δικός του κόσμος, με δική του δομή, στην οποία απαντώνται η αρχή και η μέση, ενώ το τέλος… Τέλος; Είναι τελεσίδικα τα έργα ή μένουν ανοιχτά, ώστε να απαντηθούν από τον καθένα μας σαν να ήταν ερωτήματα;

 

Μέσα από την ερώτηση ή μέσα από την απάντηση τα έργα του Μ.Γ.Κ. μας καλούν να τα διαβάσουμε σαν κεφάλαια σε ένα βιβλίο, και μέσα από αυτά να εξοικειωθούμε με ένα άγνωστο μέχρι τώρα κομμάτι μας.

 

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει την έκθεση και συζητά με το κοινό. 

Σάββατο 20 Απριλίου, 13:00

Σάββατο 27 Απριλίου, 13:00

Σάββατο 11 Μαΐου, 13:00

Σχετικές ειδήσεις
Spiritual Desert, έκθεση των Nithah και Michael Stöcklin στη γκαλερί a.antonopoulou.art
26.01.2017 10:54
Η γκαλερί a.antonopoulou.art έχει την ευχαρίστηση να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους φωτογράφους Nithah και Michael Stöcklin. Έκθεση την οποία επιμελήθηκε ο Paulo S. Rufino Henrique, εικαστικός και κινηματογραφικός επιμελητής.
Ένας, κανένας και χίλιοι εκατό: έκθεση του Μιχάλη Γ. Καλλιμόπουλου στη γκαλερί a.antonopoulou.art
20.10.2016 10:36
Η γκαλερί a.antonopoulou.art εγκαινιάζει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 την ατομική έκθεση του Μιχάλη Γ. Καλλιμόπουλου, με τίτλο Ένας, κανένας και χίλιοι εκατό.

Ατομική έκθεση του Γιάννη Γίγα στη γκαλερί ΑΔ
15.06.2016 11:40
Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Γιάννη Γίγα στην γκαλερί ΑΔ.
Έκθεση της Βάσως Γκαβαϊσέ στην γκαλερί ΑΔ
07.04.2016 15:14
Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η νέα ατομική έκθεση της Βάσως Γκαβαϊσέ στην γκαλερί ΑΔ.
Αόρατα Νήματα: έκθεση της Στέλλας Μελετοπούλου στη γκαλερί Σκουφά
16.03.2016 10:01
Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 στις 7.30 μ.μ., εγκαινιάζεται στη Γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση της Στέλλας Μελετοπούλου με τίτλο Αόρατα Νήματα σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 9 Μαΐου.