Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

«Το γαϊδουράκι Νάθαν», Πασχαλινή παράσταση για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά

«Το γαϊδουράκι Νάθαν», Πασχαλινή παράσταση για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά

Το Ίδρυμα Β και Μ Θεοχαράκη παρουσιάζει την πασχαλινή παράσταση «Το γαϊδουράκι Νάθαν» την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στις 12:00.

 

Μια οικογένεια τις μέρες του Πάσχα. Ο μικρός Πέτρος θέλει να πάει σινεμά , ο Ίωνας θέλει να πάει διακοπές και η Αγάπη κλαίει γιατί χάλασε η κουκλίτσα της και δεν θέλει ούτε να δει την καινούργια που της πήρε δώρο η γιαγιά της….  Οι γονείς φεύγουν και τα παιδιά μένουν με την Άννα να τα προσέχει. Κι αυτή θα προσπαθήσει να «αναστήσει» την κούκλα και θα τους διηγηθεί ένα όμορφο παραμύθι : «Ήταν ένα ζεστό ανοιξιάτικο πρωινό, στην πεδιάδα της Ιουδαίας. Ο  Νάθαν, το γαϊδουράκι, ορθάνοιξε τα μεγάλα, καστανά μάτια του κι έβγαλε το κεφάλι του από το άνοιγμα του παχνιού, που έβλεπε στο εσωτερικό της αυλής.  Όρθιος κοντά στο μαγκανοπήγαδο στεκόταν το αφεντικό του, ο γέρο-Ιακώβ ο αγωγιάτης και συζητούσε έντονα μ’έναν νεαρό ψαρά. Και πιο πέρα, ένας όμορφος, γαλήνιος, νέος άνδρας.  Ήταν ντυμένος απλά, μα αρχοντικά.  Τα ρούχα του καθαρά, στα πόδια του τυλιγμένα δερματόπλεχτα σανδάλια.  Η όλη του εμφάνιση έδειχνε άνθρωπο ευγενικό και καλλιεργημένο.  Φαινόταν να κατάγεται από την τάξη των τεχνιτών, ίσως να ήταν ξυλουργός…»

 

Πρωτότυπη ιδέα και αφήγηση : Άννα Σακαλή, μουσικός και «η φωνή» του τρίτου προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας («Ακούτε το Τρίτο Πρόγραμμα»).

Μουσική: αποσπάσματα του Μπαχ, του Μότσαρτ , μουσική και τραγούδια του Τσάρλι Τσάπλιν και  μουσική από γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια. 

Παίζει η παιδική θεατρική ομάδα «Παίζουμε Θέατρο» (Αγάπη Βαλάση, Ίωνας Γραβάνης, Πέτρος Ζαρκάδης, Γιάννης Κούρος, Ιάσων Χρυσοστομίδης).

 

Σχετικές ειδήσεις
Εκλάπη το κλειδί του Sol: μια μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
23.11.2016 11:11
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά, Εκλάπη το κλειδί του Sol!
Ελληνική μυθολογία για μικρά παιδιά
05.09.2016 10:01
Από τις εκδόσεις Μαλλιάρης - Παιδεία κυκλοφορεί η σειρά: Ελληνική μυθολογία για μικρά παιδιά.
Μια γιορτή στου Νουριάν: Μία παράσταση για τα παιδιά των προσφύγων
16.03.2016 11:39
Με αφορμή την πρωτοχρονιά σε ολόκληρο τον Περσόφωνο κόσμο και το Κουρδιστάν στις 21 Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας και αρχή της άνοιξης, θα παιχτεί η παράσταση "Μια Γιορτή στου Νουριάν" στην δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα για 200 με 300 παιδιά.
Ποιός είναι ο Δόκτωρ Κόρτσακ: μία παράσταση για παιδιά οργανισμών και φορέων στο Θέατρο Πόρτα
03.03.2016 12:52
Το ΠΟΡΤΑ αφιερώνει την παράσταση «Ποιος είναι ο δόκτωρ Κόρτσακ;» της 5 Μαρτίου στο παιδί. Την παράσταση θα παρακολουθήσουν δωρεάν παιδιά από οργανισμούς όπως τα Χωριά SOS, οι Φίλοι του Παιδιού, το Σωματείο Μέριμνα, το Σωματείο Θεοτόκος, η ΠΕΑΝΔ, η ΑΡΣΙΣ Αθήνας, ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα κ.α.
Απαγορεύεται η μουσική!: η παράσταση επιστρέφει στη Μουσική Βιβλιοθήκη
31.12.2015 16:51
Η θεατρική παράσταση για παιδιά με τίτλο Απαγορεύεται η μουσική! επιστρέφει στη Μουσική Βιβλιοθήκη από την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016.