Το Ίδρυμα Β και Μ Θεοχαράκη παρουσιάζει την πασχαλινή παράσταση «Το γαϊδουράκι Νάθαν» την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στις 12:00.

Μια οικογένεια τις μέρες του Πάσχα. Ο μικρός Πέτρος θέλει να πάει σινεμά, ο Ίωνας θέλει να πάει διακοπές και η Αγάπη κλαίει γιατί χάλασε η κουκλίτσα της και δεν θέλει ούτε να δει την καινούργια που της πήρε δώρο η γιαγιά της….  Οι γονείς φεύγουν και τα παιδιά μένουν με την Άννα να τα προσέχει. Κι αυτή θα προσπαθήσει να «αναστήσει» την κούκλα και θα τους διηγηθεί ένα όμορφο παραμύθι : «Ήταν ένα ζεστό ανοιξιάτικο πρωινό, στην πεδιάδα της Ιουδαίας. Ο  Νάθαν, το γαϊδουράκι, ορθάνοιξε τα μεγάλα, καστανά μάτια του κι έβγαλε το κεφάλι του από το άνοιγμα του παχνιού, που έβλεπε στο εσωτερικό της αυλής.  Όρθιος κοντά στο μαγκανοπήγαδο στεκόταν το αφεντικό του, ο γέρο-Ιακώβ ο αγωγιάτης και συζητούσε έντονα μ’έναν νεαρό ψαρά. Και πιο πέρα, ένας όμορφος, γαλήνιος, νέος άνδρας.  Ήταν ντυμένος απλά, μα αρχοντικά.  Τα ρούχα του καθαρά, στα πόδια του τυλιγμένα δερματόπλεχτα σανδάλια.  Η όλη του εμφάνιση έδειχνε άνθρωπο ευγενικό και καλλιεργημένο.  Φαινόταν να κατάγεται από την τάξη των τεχνιτών, ίσως να ήταν ξυλουργός…»

Πρωτότυπη ιδέα και αφήγηση : Άννα Σακαλή, μουσικός και «η φωνή» του τρίτου προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας («Ακούτε το Τρίτο Πρόγραμμα»).

Μουσική: αποσπάσματα του Μπαχ, του Μότσαρτ, μουσική και τραγούδια του Τσάρλι Τσάπλιν και  μουσική από γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια. 

Παίζει η παιδική θεατρική ομάδα «Παίζουμε Θέατρο» (Αγάπη Βαλάση, Ίωνας Γραβάνης, Πέτρος Ζαρκάδης, Γιάννης Κούρος, Ιάσων Χρυσοστομίδης).