Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

«Το γαϊδουράκι Νάθαν», Πασχαλινή παράσταση για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά

«Το γαϊδουράκι Νάθαν», Πασχαλινή παράσταση για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά

Το Ίδρυμα Β και Μ Θεοχαράκη παρουσιάζει την πασχαλινή παράσταση «Το γαϊδουράκι Νάθαν» την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στις 12:00.

 

Μια οικογένεια τις μέρες του Πάσχα. Ο μικρός Πέτρος θέλει να πάει σινεμά , ο Ίωνας θέλει να πάει διακοπές και η Αγάπη κλαίει γιατί χάλασε η κουκλίτσα της και δεν θέλει ούτε να δει την καινούργια που της πήρε δώρο η γιαγιά της….  Οι γονείς φεύγουν και τα παιδιά μένουν με την Άννα να τα προσέχει. Κι αυτή θα προσπαθήσει να «αναστήσει» την κούκλα και θα τους διηγηθεί ένα όμορφο παραμύθι : «Ήταν ένα ζεστό ανοιξιάτικο πρωινό, στην πεδιάδα της Ιουδαίας. Ο  Νάθαν, το γαϊδουράκι, ορθάνοιξε τα μεγάλα, καστανά μάτια του κι έβγαλε το κεφάλι του από το άνοιγμα του παχνιού, που έβλεπε στο εσωτερικό της αυλής.  Όρθιος κοντά στο μαγκανοπήγαδο στεκόταν το αφεντικό του, ο γέρο-Ιακώβ ο αγωγιάτης και συζητούσε έντονα μ’έναν νεαρό ψαρά. Και πιο πέρα, ένας όμορφος, γαλήνιος, νέος άνδρας.  Ήταν ντυμένος απλά, μα αρχοντικά.  Τα ρούχα του καθαρά, στα πόδια του τυλιγμένα δερματόπλεχτα σανδάλια.  Η όλη του εμφάνιση έδειχνε άνθρωπο ευγενικό και καλλιεργημένο.  Φαινόταν να κατάγεται από την τάξη των τεχνιτών, ίσως να ήταν ξυλουργός…»

 

Πρωτότυπη ιδέα και αφήγηση : Άννα Σακαλή, μουσικός και «η φωνή» του τρίτου προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας («Ακούτε το Τρίτο Πρόγραμμα»).

Μουσική: αποσπάσματα του Μπαχ, του Μότσαρτ , μουσική και τραγούδια του Τσάρλι Τσάπλιν και  μουσική από γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια. 

Παίζει η παιδική θεατρική ομάδα «Παίζουμε Θέατρο» (Αγάπη Βαλάση, Ίωνας Γραβάνης, Πέτρος Ζαρκάδης, Γιάννης Κούρος, Ιάσων Χρυσοστομίδης).

 

Σχετικές ειδήσεις
Εκλάπη το κλειδί του Sol: μια μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
23.11.2016 11:11
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά, Εκλάπη το κλειδί του Sol!
Ελληνική μυθολογία για μικρά παιδιά
05.09.2016 10:01
Από τις εκδόσεις Μαλλιάρης - Παιδεία κυκλοφορεί η σειρά: Ελληνική μυθολογία για μικρά παιδιά.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά στην Επίδαυρο!
02.08.2016 12:32
Το πιλοτικό πρόγραμμα της πρώτης δημιουργικής απασχόλησης στην Επίδαυρο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους. Οι θεματικές ενότητες των καλλιτεχνικών και παιδαγωγικών δράσεων εμπνεύστηκαν από την παράσταση Οιδίπους Τύραννος όπου τόσο τα θέματα του θεατρικού έργου, όσο και η σκηνοθεσία, η σκηνογραφία και η μουσική της παράστασης αποτέλεσαν τα βασικά εργαλεία της δημιουργικής έκφρασης των νεαρών μας φίλων (παιδιά από 4 έως 12 ετών).
Μια γιορτή στου Νουριάν: Μία παράσταση για τα παιδιά των προσφύγων
16.03.2016 11:39
Με αφορμή την πρωτοχρονιά σε ολόκληρο τον Περσόφωνο κόσμο και το Κουρδιστάν στις 21 Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας και αρχή της άνοιξης, θα παιχτεί η παράσταση "Μια Γιορτή στου Νουριάν" στην δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα για 200 με 300 παιδιά.
Ποιός είναι ο Δόκτωρ Κόρτσακ: μία παράσταση για παιδιά οργανισμών και φορέων στο Θέατρο Πόρτα
03.03.2016 12:52
Το ΠΟΡΤΑ αφιερώνει την παράσταση «Ποιος είναι ο δόκτωρ Κόρτσακ;» της 5 Μαρτίου στο παιδί. Την παράσταση θα παρακολουθήσουν δωρεάν παιδιά από οργανισμούς όπως τα Χωριά SOS, οι Φίλοι του Παιδιού, το Σωματείο Μέριμνα, το Σωματείο Θεοτόκος, η ΠΕΑΝΔ, η ΑΡΣΙΣ Αθήνας, ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα κ.α.