Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Emotion pictures, Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία

Emotion pictures, Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία
Πρόκειται για ένα Διεθνές Φεστιβάλ, που θεσμοθετείται φέτος στην Αθήνα. Θα διεξεχθεί από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου 2007, στο Μουσείο Μπενάκη (στην οδό Πειραιώς) και εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου διεθνούς συνεδρίου «Ατομα με Αναπηρία και ΜΜΕ».

Πρόκειται για ένα Διεθνές Φεστιβάλ, που θεσμοθετείται φέτος στην Αθήνα. Θα διεξεχθεί από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου 2007, στο Μουσείο Μπενάκη (στην οδό Πειραιώς) και εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου διεθνούς συνεδρίου «Ατομα με Αναπηρία και ΜΜΕ».

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ταινίες ντοκιμαντέρ που έχουν ως αντικείμενο θέματα που αφορούν την αναπηρία και είναι μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη θεμάτων που προάγουν την αποδοχή των ατόμων με αναπηρία και η ενθάρρυνση των δημιουργών, είτε αυτοί είναι άτομα με αναπηρία είτε όχι, να ασχοληθούν με τέτοιου είδους θέματα τα οποία θα τα απευθύνουν στο ευρύτερο δυνατό κοινό.

Οι συμμετοχές στο φεστιβάλ έφτασαν τις 350 και προέρχονται από 45 χώρες από όλο τον κόσμο. Από το σύνολο των ταινιών θα προβληθούν 40, εκ των οποίων οι 32 στο Διαγωνιστικό Τμήμα και οι 8 στο Πληροφοριακό.

Στους νικητές θα απονεμηθούν 5 βραβεία τα οποία συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ το καθένα. Κάθε βραβείο θα μοιραστεί στον παραγωγό του ντοκιμαντέρ και στον σκηνοθέτη.

Η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ αποτελείται από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες , όπως ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, συγγραφέας και σεναριογράφος Ζαν Μαρί Ντρό και ο πρώην διευθυντής του London Disability Film Festival Τσαγλάρ Κιμγιοντζού.

Από ελληνικής πλευράς μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου , ο σκηνοθέτης Αντώνης Ρέλλας και η πρόεδρος της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας Ελένη Μουσταΐρα.

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 16 Ιουνίου με το ντοκιμαντέρ Τα μάτια μου (My Eyes) του Έρλεντ Ι. Μο από τη Δανία. Η συγκεκριμένη ταινία και όλα τα ελληνικά ντοκιμαντέρ του Διαγωνιστικού Τμήματος, θα έχουν ακουστική περιγραφή στα ελληνικά για τα άτομα με μειωμένη όραση ή τύφλωση.

Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ είναι η σκηνοθέτης Μαρία Χατζημιχάλη Παπαλιού. Την τελετή έναρξης και λήξης θα παρουσιάσει ο Λάκης Λαζόπουλος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

INFO
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με θέμα την Αναπηρία Emotion pictures,16 με 18 Ιουνίου 2007, Nέο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ameamedia.gr/festival

Σχετικές ειδήσεις
Προβολή του ντοκιμαντέρ AsiaQuest στο Booze Cooperativa
07.02.2017 10:37
Ταξίδια και εθελοντισμός αποτυπωμένα σε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ! Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ ‘’AsiaQuest : Ταξίδι στην Ανατολή με προορισμό τον άνθρωπο’’.
Cinema for All από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος
01.12.2016 13:17
Με αφορμή την «3η του Δεκέμβρη», εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια ημέρα των ανθρώπων με Αναπηρία, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία παρουσιάζει την εκδήλωση «Σινεμά για ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ».
Solitaire ou Solidaire?: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Σινέ Τριανόν
03.06.2016 13:34
Μετά τις δυο προβολές στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ “Solitaire ou Solidaire?” (Μόνος ή αλληλέγγυος;) προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου 2016, στις 9 μ.μ. στον κινηματογράφο Τριανόν.
Με τα μάτια ανοιχτά: αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη
01.04.2016 10:18
Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Exile Room, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά στις 21- 24 Απριλίου 2016 αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.
Όταν Γέρνουνε οι Ντάλιες, του Τάσου Γιαπουτζή στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
10.03.2016 13:44
Ο Τάσος Γιαπουτζής, ξεκίνησε την προώθηση του νέου του καλλιτεχνικού εγχειρήματος, με τίτλο Όταν Γέρνουνε οι Ντάλιες (When Dahlias Bend Down) η οποία πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.