Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Γιώργος Χατζηελευθερίου Κορδώνης: Έκθεση ζωγραφικής, στο Booze

Γιώργος Χατζηελευθερίου Κορδώνης: Έκθεση ζωγραφικής, στο Booze

Το Booze Cooperativa φιλοξενεί την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Χατζηελευθερίου – Κορδώνη με τίτλο «Ίχνος», στον υπόγειο εκθεσιακό του χώρο.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 31 Μαρτίου 2013, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, στις 21.00.

 

Το ίχνος που αφήνει η μνήμη στο χρόνο, το ίχνος της σκουριάς, της μούχλας ή της φθοράς. Ή απλώς το ίχνος του υλικού σ’ ένα λευκό χαρτί. Όλα αυτά τα ίχνη, που αποκτούν δυναμική και δημιουργούν εικόνες. Εικόνες που άλλοι μπορούν να δουν κι άλλοι όχι, εικόνες που αφουγκράστηκε ο Γιώργος Χατζηελευθερίου- Κορδώνης, υιοθέτησε και απέδωσε καλλιτεχνικά.

 

Σύντροφοί του, οι υφές και ο λευκός καμβάς, σε μια απόπειρα επαφής με το απλό και ανεπιτήδευτο. Οι υφές παίρνουν ρόλο ερωμένης ερεθίζοντας το καλλιτεχνικό ταπεραμέντο του καλλιτέχνη και το χαρτί γίνεται αποδέκτης αυτής της συνουσίας,  άλλοτε στο μέγεθος νυχιού, κι άλλοτε σε μέγεθος τρικυμίας. Οι υφές, κυριευμένες από τα δάχτυλα και το υποσυνείδητο του Γιώργου Χατζηελευθερίου - Κορδώνη ενώνονται και γεννούν εικόνες.

 

Στις εικόνες αυτές, που άλλοτε είναι ξεκάθαρες για τον θεατή κι άλλοτε όχι, ο Γιώργος Χατζηελευθερίου - Κορδώνης αναγνωρίζει από την ανάμειξη των υφών και των φωτοσκιάσεων πρόσωπα, ανθρώπους, χώρους, ζώα , καταστάσεις. Ή και τίποτα. Άλλωστε, ακόμη κι ο ίδιος, δεν απομυζεί το προφανές. Απλώς, χρησιμοποιεί τα ίχνη ως γέφυρα εξωστρέφειας. Κι αυτό ζητά από την τέχνη του. Να είναι ανοιχτή, να είναι πλατιά, σαν τη θάλασσα που οφείλεις να της αφεθείς για να σε κυριεύσει.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts
17.02.2017 14:29
Στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής εστιάζει ο νέος κύκλος έργων που παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00-17.00.
Ευθραυστότητα: Έκθεση του Γιώργου Τσεριώνη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
13.09.2016 11:52
Ο εικαστικός Γιώργος Τσεριώνης, παρουσιάζει το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, την έκθεσή του με τίτλο “Ευθραυστότητα”, με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας.
Άσπρο <=> Μαύρο: Ομαδική έκθεση στην Depôt Art Gallery
30.05.2016 12:35
Η Depôt Art Gallery σας προσκαλεί την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 στην ομαδική έκθεση των: Γιώργος Ζογγολόπουλος, Όπυ Ζούνη, Κωστής, Νίκος Τρανός, Γιώργος Τσακίρης, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς, με τίτλο «Άσπρο <=> Μαύρο».
No Portraits: Ομαδική έκθεση στην Booze:BaseGALLERY
13.04.2016 14:09
Η Booze:BaseGALLERY εγκαινιάζει στις 16 Απριλίου 2016 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής/εγκατάσταση No Portraits.
Έκθεση με έργα του Γιώργου Γουναρόπουλου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
02.03.2016 17:01

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει την έκθεση «Ο Γιώργος Γουναρόπουλος και η ποιητική του Συμβολισμού. Ζωγραφική 1912 – 1976.», η οποία θα εγκαινιαστεί, την Τετάρτη 9 Μαρτίου και ώρα 20.00 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.