Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Moving Silence Festival 2013 σε Beton7 και Ινστιτούτο Γκαίτε

Moving Silence Festival 2013 σε Beton7 και Ινστιτούτο Γκαίτε

Το Goethe-Institut Athen και η πλατφόρμα Moving Silence διοργανώνουν για τρίτη φορά στην Αθήνα  ένα φεστιβάλ αφιερωμένο  στη βωβή κινούμενη εικόνα και τον πειραματικό ήχο

 

 

Μουσικοί από την Αθήνα και το Βερολίνο συναντιούνται στην Αθήνα για να συνοδεύσουν γερμανικές και ελληνικές βωβές ταινίες, κλασικές και σύγχρονες, προσφέροντας την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με νέες οπτικοακουστικές εμπειρίες καθώς εικόνα και ήχος συναντιούνται με ασυνήθιστο και απροσδόκητο τρόπο.

 

 

Μια παραγωγή του Goethe-Institut Athen και της Moving Silence  σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7

 

Επιμέλεια προγράμματος:

Matthias Fritsch & Goethe-Institut Athen

σε συνεργασία με τον Νεκτάριο Παππά

 

 

 

Η πλατφόρμα κινηματογραφιστών και μουσικών Moving Silence ιδρύθηκε το 2009 στο Βερολίνο από τον μουσικό Marco Brosolo και τον κινηματογραφιστή Matthias Fritsch με σκοπό να συνδέσει τις ρίζες του κινηματογράφου με τη σύγχρονη αισθητική και τις νέες τεχνολογίες, αλλά και τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου καλλιτεχνών. Εκδηλώσεις της Moving Silence έχουν οργανωθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά πρόσφατα και στο Νέο Δελχί/Ινδίες. H moving silence παρουσίασε για πρώτη φορά κινηματογραφικές συναυλίες στην Αθήνα το 2010. Το δίκτυο της moving silence μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας διευρύνεται ολοένα και πιο πολύ. Κι αυτό δεν θα ‘ταν εφικτό χωρίς το κέφι, τη δημιουργικότητα και τον επαγγελματισμό των καλλιτεχνών, κινηματογραφιστών, μουσικών, τεχνικών, και από τις δυο χώρες. Ανεκτίμητη η συμμετοχή τους, και κυρίως στις μέρες μας.

 

Φέτος το Goethe-Institut Athen και το Φεστιβάλ Moving silence διοργανώνουν διαγωνισμό, δίνοντας κίνητρο και ευκαιρία σε δημιουργούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα να υλοποιήσουν ένα δικό τους φιλμ – βωβό και σύγχρονο!

 

 

 

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ παρουσιάζει

 

 

-              ANIMATION!

Διαφημίσεις animated από τις αρχές του περασμένου αιώνα, έργα μεγάλων δημιουργών της γερμανικής avantgarde της δεκαετίας του 1910 και 1920

 

Ιστορίες με animation live από την Ιαπωνία!

 

Σύγχρονες γερμανικές ταινίες animation – Σύγχρονες ελληνικές ταινίες animation σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Animasyros

 

-              LANDSCAPES/SOUNDSCAPES

Με ταινίες από διάφορες χώρες

 

-              VOCALS & VOICE

Πρωτότυπες συνοδείες ταινιών από διάφορες χώρες

Θ’ ακολουθήσει δελτίο τύπου με αναλυτικό πρόγραμμα

 

MOVING SILENCE FESTIVAL 2013

 

28+29+30+31 Μαρτίου 2013

Cinema Concerts

 

 

Σχετικές ειδήσεις
1ο Fashion Film Festival στη Λάρισα
23.01.2017 11:33
Ένα νέο φεστιβάλ ξεκινάει στη Λάρισα. Το Fashion Film Festival! Η διαλεκτική σχέση της μόδας και του κινηματογράφου σε κοινωνικό πλαίσιο. Διοργανώνεται στις 21, 22, 23 Φεβρουαρίου 2017 από την artfools σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με πολλές εκπλήξεις και ταινίες από τον κόσμο της μόδας.
6o Micro μ Festival: Δεκαπέντε ταινίες ετοιμάζουν βαλίτσες
09.08.2016 16:18
Τα 15 πολυπόθητα «εισιτήρια» του 6oυ Micro μ Festival βρήκαν εδώ και λίγες ώρες τους αποδέκτες τους καθώς η προκριματική επιτροπή του φεστιβάλ ψήφισε τις δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους που θα διαγωνιστούν στη φετινή διοργάνωση.
Οι ταινίες του εθνικού διαγωνιστικού τμήματος του SeaNema Open Air Film Festival 2016
06.07.2016 13:44
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι η διαδικασία επιλογής για το Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του 2ου SeaNema Open Air Film Festival ολοκληρώθηκε και 8 υπέροχες ταινίες μικρού μήκους από ανερχόμενους Έλληνες σκηνοθέτες θα ταξιδέψουν στην Κεφαλονιά για να διεκδικήσουν τα μεγάλα βραβεία του φεστιβάλ!
Οι 65 ταινίες που προκρίνονται στο 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
16.06.2016 17:09
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Από τις συνολικά 211 αιτήσεις που τελικά κατατέθηκαν (αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο), επιλέχθηκαν 65 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 39ης διοργάνωσης. Από αυτές οι 8 είναι ντοκιμαντέρ και οι 3 animation.
Moving Silence Αθήνα 2016: Βωβές κινούμενες εικόνες του σήμερα και πειραματικός ήχος
07.04.2016 13:05
Στην Αθήνα η διοργάνωση Moving Silence καθιερώθηκε ως «φεστιβάλ της βωβής κινούμενης εικόνας και του πειραματικού ήχου» και φέτος προτείνει για 7η χρονιά ασυνήθιστες εικαστικές και κινηματογραφικές εκδηλώσεις συνοδεία ζωντανής μουσικής, ενώ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Reynold Reynolds.