Το Θέατρο Αλκμήνη παρουσιάζει τη χορευτική performance “Knock” από την ομάδα σύγχρονου χορού Α κιν από τις 20 μέχρι τις 28 Μαρτίου 2013.

Μια παρέα από Οκτώ γάτες αποφασίζουν να ζήσουν σαν άνθρωποι για ένα 24ωρο. Μεταμορφώνονται σε δίποδα και ξεκινούν την προσπάθεια για επικοινωνία. Θυμώνουν, γελάνε, παλεύουν με τους δαίμονές τους και κυρίως διεκδικούν ένα συγκεκριμένο χώρο και χρόνο που, ίσως, κατ’ουσίαν, δεν υπάρχει… Άλλωστε πάντα αυτό δεν κάνουμε εμείς οι άνθρωποι; Θέλουμε αυτό που δε μας ανήκει. Η προσπάθεια για ανθρώπινη επικοινωνία φτάνει στο τέλος, το 24ωρο τελειώνει.

Έχουν μια επιλογή να επιστρέψουν σαν γάτες, ή να παραμείνουν άνθρωποι. Τι θα επιλέξουν;

Ένα έργο φτιαγμένο με βάση τον αυτοσχεδιασμό που επικοινωνεί μέσω του χορού. Στόχος, η ακατέργαστη επικοινωνία πρωτογενών συναισθημάτων. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάτι μπορεί να μην πετύχει. Το αστείο είναι ότι, τελικά, ίσως, να χρειάζεσαι μονάχα έναν καλό λόγο για να πετύχει.  Και σε αυτό το έργο, η προσπάθεια για επικοινωνία είναι ακριβώς αυτός ο λόγος.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Χορογραφία : Μαρίνα Μαυρογένη

Κοστούμια Μαρία Καραθάνου

Μουσική Επιμέλεια Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέφανος Γιαννόπουλος

Φωτισμοί Μιχάλης Μπούρης

Φωτογραφίες Μαρία Γυφτοδήμου

Ερμηνεύουν : Μιχάλης Βαλάσογλου, Θέμης Βλάχος, Αχιλλέας Βατρικάς, Ελπίδα Εφραιμίδου, Ελένη Κορέλλη, Κατερίνα Πανουσοπούλου, Μάριος Συμεωνίδης, Μαρία Ελένη Ξυδιά.

Παραγωγή : ομάδα Α Κιν