Το Half Note Jazz Club θα φιλοξενήσει τη Fide (Φιντέ) για 4 εμφανίσεις και εκλεκτούς καλεσμένους σε κάθε εμφάνιση, όπως ο Μίμης Πλέσσας.

Η γνωστή τραγουδίστρια, θα εμφανίζεται στο Half Note Jazz Club από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013.

«Όταν η χάρη ανταμώνει την ευγένεια, όταν η ευγένεια ανταμώνει το ταλέντο, όταν το ταλέντο εκφράζει την κουλτούρα, τότε όλα αυτά μαζί, κάνουν να είναι αναμενόμενη η δυνατότητα που έχει αυτό το πλάσμα να τραγουδάει τα πάντα, σε οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου». Με αυτά τα λόγια ο Μίμης Πλέσσας μας περιγράφει τι πρόκειται να δούμε στo Half Note Jazz Club στις 21, 22, 23 και 24 Μαρτίου.

Η Fide (Φιντέ), γνωστή στην Ελλάδα και την Τουρκία για την ξεχωριστή φωνή της, ερμηνεύει γνωστές μελωδίες της πατρίδας της, καθώς και τα τραγούδια του καινούργιου της δίσκου, γραμμένα από το Μίμη Πλέσσα, τoν Νίκο Κυπουργό, τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, κ.ά., σε στίχους δικούς της.

Μια φωνή από τη Σμύρνη, μαζί με εκλεκτούς Έλληνες μουσικούς, δημιουργούν μία συναρπαστική προσέγγιση της σύγχρονης world music και pop fusion αισθητικής, σε 4 διαφορετικές θεματικές βραδιές με guests.

Πέμπτη 21 Μαρτίου – Σολίστες από την Ελλάδα

Η Fide με τους φίλους, συνεργάτες της και εξαίρετους σολίστες Γιώτη Κιουρτσόγλου (μπάσο) και Αντώνη Λαδόπουλο (σαξόφωνο).

Παρασκευή 22 Μαρτίου – Σολίστες από την Ελλάδα

Η Fide με τους φίλους, συνεργάτες της και εξαίρετους σολίστες Μιχάλη Παούρη (μπουζούκι) και Γιώργο Στογιώργη (κανονάκι). Έκτακτη συμμετοχή: Μίμης Πλέσσας.

Σάββατο 23 Μαρτίου – Büyü – Μαγεία της Ανατολής

Η Fide παρουσιάζει τραγούδια από τον καινούργιο της δίσκο “Büyü” και από τις παλιότερες συνεργασίες της, καθώς και κοινές μελωδίες της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Κυριακή, 24 Μαρτίου – Κοκουμουκλό

Σε συνεργασία με το Θέατρο Κούκλας Κοκουμουκλό, παρουσιάζουν μια παράσταση με τραγούδια που μιλούν για τα παιδιά, τη φαντασία  και τη μαγεία. Συμμετέχει η Νεανική Χορωδία Λεόντειου Λυκείου Ν. Σμύρνης. 

Μαζί της όλες τις μέρες οι:

Νάσσος Σωπύλης: πλήκτρα / ενορχήστρωση

Μιχάλης Καταχανάς: βιόλα

Δημήτρης Στασινός: κοντραμπάσο, ηλ. μπάσο

Σπύρος Τσούτσης: ντραμς

Στέφανος Κωνσταντινίδης: electronics