Οι Medea Electronique θα βρεθούν στη Knot Gallery για να παρουσιάσουν μια βραδιά με μουσικό αυτοσχεδιασμό και live electronics.

Το I.S.E. (Instant Synthesis Ensemble) συνδυάζει καλλιτέχνες από ποικίλα πεδία – τα μουσικά στοιχεία έλκονται από :  live electronics, ενόργανο αυτοσχεδιασμό, sound art, noise art, ηλεκτρακουστική μουσική, circuit bending και computer programming . Το σχήμα χρησιμοποιεί τη δημιουργική ενέργεια του αυτοσχεδιασμού, είτε με αφετηρία μία προκαθορισμένη φόρμα ή πλάνο, είτε εστιάζοντας στο τι συμβαίνει ‘εκεί και τότε’.

Οι Medea Electronique το 2009, δημιούργησαν το Instant Synthesis Ensemble, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της έρευνας πάνω στη σύγχρονη μουσική, τα νέα μέσα, και τον αυτοσχεδιασμό σε όλες τις τέχνες, οργανώνοντας δεκάδες ζωντανά θεάματα cross media αυτοσχεδιασμού από τότε. Το I.S.E έχει φιλοξενηθεί μεταξύ άλλων, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στη Knot gallery, στο Six dogs , στον Κινητήρα, στο Athens Video Art Festival.

Medea Electronique

www.medeaelectronique.com

Με ένα υφέρπον λογοπαίγνιο στο όνομα – Medea μέσα από τα νέα Media- ιδρύθηκε το 2006 η καλλιτεχνική ομάδα Medea Electronique. Ανεξάρτητοι καλλιτέχνες που δουλεύουν σε διαφορετικούς τομείς της τέχνης (μουσική, ηχητικά περιβάλλοντα, βίντεο, animation, live cinema, ζωγραφική, διαδραστικές τεχνολογίες) ενοποιούν της ξεχωριστές ειδικότητες τους στους τομείς της έρευνας και της εφαρμογής, ορίζοντας έτσι ένα ιδιαίτερο στυλ στα Πολυμέσα, με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό κ αι στο συλλογικά παραγόμενο έργο τέχνης.  Το αποτέλεσμα αυτής της συνεύρεσης είναι μια σειρά από έργα που καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο τεχνών, από πολυμεσικά θεατρικά έργα και πειραματικές οπτικοακουστικές παραστάσεις μέχρι ηλεκτροακουστικές συναυλίες και χορό με την χρήση διαδραστικών τεχνολογιών.

Παίζουν:

Θοδωρής Ζιούτος – live electronics

Tim Ward – live electronics

Guido De Flaviis – σαξόφωνο

Αλέξανδρος Δρυμωνίτης – live electronics

Δημήτρης Τίγκας – κοντραμπάσο

Μανώλης Μανουσάκης – live electronics

Μάριος Δαπέργολας – βιόλα