Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι Medea Electronique στη Knot Gallery

Οι Medea Electronique στη Knot Gallery

Οι Medea Electronique θα βρεθούν στη Knot Gallery για να παρουσιάσουν μια βραδιά με μουσικό αυτοσχεδιασμό και live electronics.

 

 

Το I.S.E. (Instant Synthesis Ensemble) συνδυάζει καλλιτέχνες από ποικίλα πεδία - τα μουσικά στοιχεία έλκονται από :  live electronics, ενόργανο αυτοσχεδιασμό, sound art, noise art, ηλεκτρακουστική μουσική , circuit bending και computer programming . Το σχήμα χρησιμοποιεί τη δημιουργική ενέργεια του αυτοσχεδιασμού, είτε με αφετηρία μία προκαθορισμένη φόρμα ή πλάνο, είτε εστιάζοντας στο τι συμβαίνει 'εκεί και τότε'.

 

 

Οι Medea Electronique το 2009, δημιούργησαν το Instant Synthesis Ensemble, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της έρευνας πάνω στη σύγχρονη μουσική, τα νέα μέσα, και τον αυτοσχεδιασμό σε όλες τις τέχνες, οργανώνοντας δεκάδες ζωντανά θεάματα cross media αυτοσχεδιασμού από τότε. Το I.S.E έχει φιλοξενηθεί μεταξύ άλλων, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στη Knot gallery, στο Six dogs , στον Κινητήρα, στο Athens Video Art Festival.

 

 

 

Medea Electronique

www.medeaelectronique.com

 

Με ένα υφέρπον λογοπαίγνιο στο όνομα - Medea μέσα από τα νέα Media- ιδρύθηκε το 2006 η καλλιτεχνική ομάδα Medea Electronique. Ανεξάρτητοι καλλιτέχνες που δουλεύουν σε διαφορετικούς τομείς της τέχνης (μουσική, ηχητικά περιβάλλοντα, βίντεο, animation, live cinema, ζωγραφική, διαδραστικές τεχνολογίες) ενοποιούν της ξεχωριστές ειδικότητες τους στους τομείς της έρευνας και της εφαρμογής, ορίζοντας έτσι ένα ιδιαίτερο στυλ στα Πολυμέσα, με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό κ αι στο συλλογικά παραγόμενο έργο τέχνης.  Το αποτέλεσμα αυτής της συνεύρεσης είναι μια σειρά από έργα που καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο τεχνών, από πολυμεσικά θεατρικά έργα και πειραματικές οπτικοακουστικές παραστάσεις μέχρι ηλεκτροακουστικές συναυλίες και χορό με την χρήση διαδραστικών τεχνολογιών.

 

 

Παίζουν:

Θοδωρής Ζιούτος - live electronics

Tim Ward - live electronics

Guido De Flaviis - σαξόφωνο

Αλέξανδρος Δρυμωνίτης - live electronics

Δημήτρης Τίγκας - κοντραμπάσο

Μανώλης Μανουσάκης - live electronics

Μάριος Δαπέργολας - βιόλα

 

 

Σχετικές ειδήσεις
The Sound of Color στο ΚΕΤ: Καλεσμένοι οι Αντώνης Ανισέγκος, Γιώργος Δημητριάδης και Έρη Σκυργιάννη
17.11.2016 17:26
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Η λίστα των εκλεκτών προσκεκλημένων καλλιτεχνών μεγαλώνει. Στο τρίτο Τhe sound of Color session μαζί με τον Γιάννη Αναστασάκη θα αυτοσχεδιάσουν ο Γιώργος Δημητριάδης (drums, electronics) και ο Αντώνης Ανισέγκος (rhodes, electronics) σε live visuals της Έρης Σκυργιάννη.
The Sound of Gallery στο metamatic:taf
08.11.2016 12:57
Το metamatic:taf ανακοινώνει το αναπάντεχο μουσικό project The Sound of Gallery, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 23 Νοεμβρίου.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.