Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

To ελληνικό σινεμά στο Χόλιγουντ

To ελληνικό σινεμά στο Χόλιγουντ
Για πρώτη φορά οργανώνεται στο Λος Αντζελες φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου.

Για πρώτη φορά οργανώνεται στο Λος Αντζελες φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου.


Όπως λέει και η γνωστή λαϊκή ρήση: αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ. Αφού λοιπόν το Χόλιγουντ δεν τιμά-προτιμά ή υποτιμά τις δικές μας παραγωγές ο ελληνικός κινηματογράφος, περνάει τον Ατλαντικό και για ένα τετραήμερο θα έχει την τιμητική του στη Μέκκα του σινεμά .

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει και να προωθήσει ελληνικές και κυπριακές ταινίες αλλά και δημιουργίες Ελλήνων κινηματογραφιστών από όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα του τετραημέρου περιλαμβάνει την προβολή εννέα ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους και έξι ντοκιμαντέρ .

Η αρχική ιδέα της διοργάνωσης φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Χόλιγουντ ανήκει στην γνωστή ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη, στον σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, στον πρόεδρο του στούντιο Fox Τζιμ Γιαννόπουλο και στο σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Φαίδωνα Παπαμιχαήλ.
Στην συνέχεια έτυχε της υποστήριξης και άλλων Ελλήνων ομογενών όπως  η ηθοποιός Νία Βαρντάλος, ο πρόεδρος της Academy of Motion Picture Arts and Science Σιντ Γκάνις, ο αντιπρόεδρος του HBO Κάρι Ανθόλιο και ο παραγωγός του στούντιο Paramount Στράτον Λίοπολντ.

INFO
Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Χόλιγουντ
14 έως τις 17 Ιουνίου

Σχετικές ειδήσεις
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών
26.09.2016 14:54
Σε μια βραδιά αφιερωμένη στο μέλλον του ελληνικού σινεμά, το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας απένειμε τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών.
Τα ΒορΟινά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
14.09.2016 12:52
Το «Σινεμά Τα ΒορΟινά», μια ξεχωριστή βραδιά όπου οι δρόμοι του σινεμά και του κρασιού συναντιούνται, σας περιμένει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον.
Hellas Filmbox Roadshow: 91 προβολές & 30 μέρες ελληνικό σινεμά σε όλη την Γερμανία
09.08.2016 14:46
Ο επόμενος σταθμός του Ηellas Filmbox Roadshow είναι το καλοκαιρινό Βερολίνο, όπου από τις 18 Αυγούστου 2016 και για δέκα ημέρες στο θρυλικό Babylon οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνικό σινεμά.
Θερινό «Σινεμά με Θέα» από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
15.06.2016 12:32
Τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Σινεμά με Θέα», ο οποίος φιλοξενείται στην οροφή του νέου κτηρίου (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου και από τις 29 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσίασαν την Τρίτη 14 Ιουνίου το βράδυ στους εκπροσώπους του Τύπου οι επικεφαλής των δύο συνεργαζόμενων φορέων, του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ).

Ραντεβού στο Σινεμά με τους μεγάλους δημιουργούς από το Δήμο Ζωγράφου
10.03.2016 13:02
Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου χαρίζει στο κοινό δωρεάν βραδιές Σινεμά με τους μεγάλους δημιουργούς του ελληνικού, ιταλικού, γαλλικού και ισπανόφωνου κινηματογράφου.