Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ελένη Θεοφυλάκτου, έκθεση στην Γκαλερί TinT στη Θεσσαλονίκη

Ελένη Θεοφυλάκτου, έκθεση στην Γκαλερί TinT  στη Θεσσαλονίκη

Η Γκαλερί TinT στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει την έκθεση της Ελένης Θεοφυλάκτου από τις

14 Μαρτίου ως τις 13 Απριλίου 2013. Η ζωγραφική εγκατάσταση της Ελένης Θεοφυλάκτου με τίτλο «Παρανομίες», οφείλει τη γένεση της στην εμμονική ενασχόληση της εικαστικού με την ποίηση της ποιήτριας Κικής Δημουλά.

 

Γράφει η Ελένη Θεοφυλάκτου:

 

"Πολλών πραγμάτων την υφή την τροποποίησα όπως θα βόλευε στο μέλλον να γίνει ποίημα" έχει πει η Κική Δημουλά


Φτιάχνοντας την εγκατάσταση σχεδίων με αφετηρία τα ποιήματα της, αλλά έχοντας σαν οργανική γραμμή συγκεκριμένα τις 'παρανομίες', κατάλαβα εκ των υστέρων, ότι πολλών ποιημάτων  την υφή την τροποποίησα όπως στο μέλλον θα βόλευε να γίνει 'πράγμα'. Δηλαδή να πραγματωθεί εικαστικά .

 


Οι 'παρανομίες'  γίνονται νόμοι, κανόνες ανεξαρτησίας που φτιάχνουν ένα παιχνίδι «πρέπει - δεν πρέπει»,  κερδίζοντας ή χάνοντας δημιουργικά.


Τα σχέδια δεν παραδίδονται σαν σιδερωμένο κοστούμι, αλλά σαν μια κατάδυση στο ναρκοπέδιο - ας πούμε - των παράνομων πράξεων της γραφής ή σαν φορέας ερωτημάτων.
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Clarity, έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στην γκαλερί The Breeder
22.02.2017 15:55
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στο χώρο της. Η έκθεση, με τίτλο Clarity, αποτελείται από νέα έργα με παστέλ και κέντημα σε καμβά, μαζί με μία εγκατάσταση ήχου και βίντεο.
Ζωγραφίζω, μαθαίνω την Ελλάδα: έκθεση της Ειρήνης Ευσταθίου στη Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
08.09.2016 17:10
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει τη νέα δουλεία της Ειρήνης Ευσταθίου στην τρίτη ατομική της έκθεση στη γκαλερί, με τίτλο «Ζωγραφίζω, Μαθαίνω την Ελλάδα».
ATM (…songs, about love and death): έκθεση του Γιώργου Σαπουντζή στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
23.05.2016 10:24
Η γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει τη νέα δουλειά του Γιώργου Σαπουντζή στη δεύτερη ατομική του έκθεση στην γκαλερί, με τίτλο «ATM (…songs, about love and death.)».
Blossom: έκθεση της Mari Aoyama στη γκαλερί Ελένη Μαρνέρη
01.04.2016 15:20
Η γκαλερί Ελένη Μαρνέρη έχει την χαρά να παρουσιάσει τη νέα συλλογή της Mari Aoyama στην έκθεση «Blossom», την Πέμπτη, 14 Απριλίου.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.