Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο της Ursula Poznanski με τίτλο «Έρεβος»…

… που από τις 20 Μαρτίου 2013 θα κυκλοφορήσει και σε e-book.

ΕΡΕΒΟΣ. Μετά το login τίποτα δε θα είναι το ίδιο
Το Έρεβος είναι παιχνίδι.
Συνομιλεί μαζί σου,
σε παρακολουθεί,
σε ανταμείβει,
σε δοκιμάζει,
σε απειλεί.

Σ’ ένα σχολείο του Λονδίνου κάνει θραύση ένα βιντεοπαιχνίδι που περνάει μυστικά από τον έναν μαθητή στον άλλο – το Έρεβος. Οι κανόνες του είναι ασυνήθιστα αυστηροί: Θα πρέπει να είσαι ολομόναχος όταν παίζεις, να μη μιλήσεις σε κανέναν γι’ αυτό και να μην αποκαλύψεις σε κανέναν το ψευδώνυμό σου.

Κάποτε το Έρεβος φτάνει στα χέρια του δεκαεξάχρονου Νικ, που, παρά τους αρχικούς του ενδοιασμούς, δεν αργεί να εθιστεί. Το παράξενο με το παιχνίδι είναι ότι μοιάζει να διαθέτει νοημοσύνη και να γνωρίζει τα πάντα για τους παίκτες, τους φόβους, τις προτιμήσεις και τους πόθους τους. Επιπλέον οι αποστολές που τους αναθέτει δεν εκτελούνται στον εικονικό κόσμο του παιχνιδιού, αλλά στην πραγματική ζωή!  Όταν το Έρεβος απαιτεί από τον Νικ να σκοτώσει, αυτός αρνείται και αποβάλλεται από το παιχνίδι. Τότε θα ζητήσει τη βοήθεια της Έμιλυ, της κοπέλας που του αρέσει στο σχολείο, για να ξεσκεπάσουν αυτόν που κρύβεται πίσω από το παιχνίδι και χειρίζεται με τέτοιον τρόπο τις ζωές όλων τους. Τα όρια μεταξύ πραγματικού και εικονικού κόσμου θα καταργηθούν και οι δύο ήρωες θα βιώσουν τον τρόμο σε μια διαρκώς κλιμακούμενη ένταση.

Το Έρεβος έφτασε τις 250.000 αντίτυπα στη Γερμανία και μεταφράστηκε σε 29 γλώσσες. Τιμήθηκε με το γερμανικό Deutscher Jugendliteraturpreis και βρέθηκε στη βραχεία λίστα των καλύτερων εφηβικών βιβλίων που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ το 2012.

«Ένα μυθιστόρημα που φέρνει τον αναγνώστη αντιμέτωπο με το ερώτημα πόσο μακριά θα έφτανε ο ίδιος για ένα παρόμοιο παιχνίδι…»
Από το σκεπτικό της επιτροπής του Jugendliteraturpreis

«Όσο προκαλεί η ιδέα της Ποζνάνσκι ότι ένα βιντεοπαιχνίδι μπορεί να σε στρατολογήσει, άλλο τόσο τρομάζει, αλλά και γοητεύει!»
Booklist