Το Kinitiras Studio διοργανώνει σεμινάριο υποκριτικής με εισηγητή το σκηνοθέτη Γιάννη Μόσχο

… και τίτλο «Η ζωντανή επικοινωνία επί σκηνής», κάθε Πέμπτη από τις 11 Απριλίου έως και τις 6 Ιουνίου 2013 (εκτός Μεγάλης Πέμπτης).

Πώς μπορεί ο ηθοποιός να ζήσει «αληθινά» επί σκηνής; Πώς μπορεί να επικοινωνήσει ζωντανά με τους συμπαίκτες του;

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρέχει εργαλεία που βοηθούν στη φυσικότητα του ηθοποιού και να καλλιεργήσει τη ζωντανή επικοινωνία με τους άλλους συμπαίκτες. Η πρώτη φάση του σεμιναρίου, μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις, στοχεύει στην όξυνση της ετοιμότητας του ηθοποιού για άμεση απόκριση στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.  Η δεύτερη φάση, μέσα από αυτοσχεδιασμούς κίνησης και λόγου, αποσκοπεί στην εξάσκηση της ζωντανής αντίδρασης στο συμπαίκτη και στο συντονισμό των ηθοποιών σε μια κοινή συνθήκη. Ενώ στην τρίτη φάση θα χρησιμοποιηθούν μικρές διαλογικές σκηνές για εφαρμογή και χρήση των εργαλείων στο ζωντάνεμα του θεατρικού κειμένου.  Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών.

Γιάννης Μόσχος
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Διδάκτωρ Θεατρικών Σπουδών του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του  Α.Π.Θ. (τίτλος διατριβής: Ο Ερρίκος Ίψεν στην ελληνική σκηνή. Από την πρώτη παράσταση ως το τέλος του 20ού αιώνα. 1894-2000, 2012). Πτυχιούχος του Τμήματος Θεάτρου (1997) και της Φαρμακευτικής Σχολής (1993) του Α.Π.Θ. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη των Γιάννη Χουβαρδά και Τάσου Μπαντή. Σκηνοθέτησε, από το 2002 έως σήμερα, τα έργα: Οι μέρες πριν έρθεις του Ανδρέα Φλουράκη (Θέατρο του Νότου/Αμόρε), Υψηλή Τάση της Άμπι Μόργκαν (Θέατρο του Νότου/Αμόρε), Φύλλα της του Ανδρέα Φλουράκη (Πολιτιστική Ολυμπιάδα, Φεστιβάλ Μονολόγων), Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι του Μάικ Κένι (Θέατρο Πόρτα Ξένιας Καλογεροπούλου), Τέσσερις Εικόνες Αγάπης του Λούκας Μπέρφους (Θέατρο του Νότου/Αμόρε), Ένα φως για κάθε σκοτάδι του Άκη Δήμου (Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», Θεσσαλονίκη), Γυναίκες στα χιόνια των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας), Η Παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη (Θέατρο του Νότου/Αμόρε), Ιερά Τέρατα του Ζαν Κοκτώ (Θέατρο Άλμα), Ρούμπελστιλτσκιν του Μάικ Κένι (Θέατρο Πόρτα Ξένιας Καλογεροπούλου), Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης του Άκη Δήμου (Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», Θεσσαλονίκη), Το έξυπνο πουλί του Ζωρζ Φεντώ (Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», Θεσσαλονίκη) και Η Γκρέτα Γκάρμπο ήρθε στην πόλη μας του Φρανκ Μακ Γκίνες (Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», Θεσσαλονίκη). Αυτή τη στιγμή σκηνοθετεί το έργο του Ντέννις Κέλλυ Κουρέλι, το οποίο θα παίζεται από 15 Μαρτίου 2013 στη θεατρική σκηνή του FAUST. Έχει σκηνοθετήσει θεατρικά αναλόγια για το Εθνικό Θέατρο, το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Goethe. Διδάσκει υποκριτική στη Δραματική Σχολή «Εμπρός-Θεατροεργαστήριον».