Οι Εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν το βιβλίο του Sebastien Japrisot με τίτλο «Μαύρα γυαλιά»…

… που ανήκει στην ξένη πεζογραφία.

Η κυρία που οδηγεί Θάντερμπερντ φοράει μαύρα γυαλιά, μαντίλι στα μαλλιά και κρατάει όπλο. Είναι όμορφη και ξανθιά, μύωψ, συναισθηματική, άλλοτε ψεύτρα και άλλοτε ειλικρινής, αποφασισμένη, μοιραία, ύποπτη…

Ο Σεμπαστιέν Ζαπριζό, κορυφαίος στυλίστας της αστυνομικής λογοτεχνίας, αφηγείται την περιπέτεια μιας γυναίκας που αναζητά τον ίδιο της τον εαυτό• γίνεται η τραγική ηρωίδα που βιώνει μια απίστευτα δραματική και αλλόκοτη εμπειρία, κατά την οποία, σιγά σιγά, μεταμορφώνεται σε μια περσόνα, πολύ πιο επικίνδυνη και πολύ πιο γοητευτική. Η απόδρασή της από τον συμβατικό κόσμο της καθημερινότητας σ’ εκείνον της ανομίας θα ενεργήσει πάνω της απελευθερωτικά.

Ατμοσφαιρικό νουάρ και συγχρόνως μυθιστόρημα δρόμου, γραμμένο με τη φινέτσα της γαλλικής σχολής του είδους, το Μαύρα γυαλιά διαβάζεται με κομμένη την ανάσα από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα.

Βιογραφικά στοιχεία συγγραφέα:
Ο Σεμπαστιέν Ζαπριζό, συγγραφέας, σεναριογράφος και δημοσιογράφος, γεννήθηκε το 1931 στη Μασσαλία και πέθανε το 2003 στο Βισί της Γαλλίας. Στα δεκαεφτά του εξέδωσε με το πραγματικό του όνομα (Jean-Baptiste Rossi) το πρώτο του μυθιστόρημα Le mal partis. Ύστερα από μια περίοδο στη διάρκεια της οποίας ακολούθησε διάφορα επαγγέλματα – μεταφραστής και διαφημιστής, μεταξύ άλλων –, επέστρεψε στη λογοτεχνία με το Διαμέρισμα δολοφόνων (1962) και το Παγίδα για τη Σταχτοπούτα (1963). Τα δύο αυτά έργα, όπως και Το φονικό καλοκαίρι, Ο ταξιδιώτης της βροχής, Οι ατέλειωτοι αρραβώνες, κ. ά. μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο. Όλα τα μυθιστορήματά του γνώρισαν επιτυχία και θεωρείται από τους πιο πολυδιαβασμένους Γάλλους συγγραφείς ανά τον κόσμο.  Από τις εκδόσεις Κέδρος στη σειρά ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Παγίδα για τη Σταχτοπούτα και Το φονικό καλοκαίρι.