Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Spiegel im Spiegel - Καθρέφτης μέσα στον Καθρέφτη, συναυλία στο Six Dogs

Spiegel im Spiegel - Καθρέφτης μέσα στον Καθρέφτη, συναυλία στο Six Dogs

To Six Dogs παρουσιάζει για πρώτη φορά την παράσταση σύγχρονης κλασικής μουσικής,

«Spiegel im Spiegel / Καθρέφτης μέσα στον Καθρέφτη», ένα κονσέρτο για ένα πιάνο ένα βιολί και ένα σώμα , βασισμένο σε συνθέσεις των Arvo Pärt, Sergei Prokofiev, Valentyn Sylvestrov και Giya Kancheli τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 21:30.


Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου παρουσίαζεται για πρώτη φορά η παράσταση σύγχρονης κλασικής μουσικής, «Spiegel im Spiegel / Καθρέφτης μέσα στον Καθρέφτη», ένα κονσέρτο για ένα πιάνο ένα βιολί και ένα σώμα, βασισμένο σε συνθέσεις των Arvo Pärt, Sergei Prokofiev, Valentyn Sylvestrov και Giya Kancheli.

 

Ένα πιάνο, ένα βιολί και ένα σώμα συνθέτουν μια παράσταση στην οποία οι σωματικές δράσεις απασχολούν το συνειδητό του θεατή και δημιουργούν έναν αγωγό που διευκολύνει την εισχώρηση της μουσικής στο υποσυνείδητο. Το μουσικοοπτικό αποτέλεσμα προκαλεί το θεατή να αφεθεί στο χώρο του συναισθήματος. Οι μουσικές συνθέσεις έχουν κοινό άξονα την αφαίρεση και οδηγούν η καθεμιά με τον τρόπο της, στην αποδόμηση και ταυτόχρονη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας.

 

Η σύγχρονη κλασική μουσική πειραματίζεται στο gig space του six d.o.g.s.

Συντελεστές:
Πιάνο: Βάλυ Ιωάννου
Βιολί: Διονύσης Βερβιτσιώτης
Σώμα: Νελλή Πουλοπούλου

 

Συνθέσεις:
Arvo Pärt: Fratres, Spiegel im Spiegel
Sergei Prokofiev: Sonata No 1, op.80
Giya Kancheli: Time and again
Valentyn Sylvestrov: Sonata Post Scriptum

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του: συναυλία της ΚΟΑ στον Κήπο του Μεγάρου
13.09.2016 14:48
Ο επίλογος των φετινών συναυλιών κλασικής μουσικής στον Κήπο ανήκει στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Μπέρτολτ Μπρεχτ (1898-1956), ετοίμασε για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 20:30) το αφιέρωμα «Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του» που επικεντρώνεται στον Κουρτ Βάιλ (1900-1950) και στον Χανς Άισλερ (1898-1962), τους δύο μεγάλους συνθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε στενά ο σπουδαίος γερμανός δραματουργός και σκηνοθέτης.
Νύχτες Κλασικής Μουσικής για 2η χρονιά στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
09.09.2016 12:44
Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.
Μία σερενάτα–Τέσσερις Εποχές από την Academica στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
08.09.2016 12:43
Το κοινό τις υποδέχτηκε με ενθουσιασμό πέρυσι και ανυπομονεί να τις απολαύσει και φέτος στον Κήπο του Μεγάρου! Οι βραδιές κλασικής μουσικής συνεχίζονται και το φετινό φθινόπωρο στο Μέγαρο, αλλά πάντα με καλοκαιρινή, χαλαρή διάθεση και με γοητευτικές μελωδίες σαν αυτές που διάλεξε να παρουσιάσει στη συναυλία της στον Κήπο η Ορχήστρα Αcademica Αθηνών την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.).
Επιστροφή στην Εδέμ: Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
22.07.2016 15:12
Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του επιστρέφουν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για μια συναυλία βιβλικής σημασίας, ένα μουσικό ηδύποτο μέσα στα δέντρα.
Kalt: Συναυλία της Μαρίκας Κλαμπατσέα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
29.10.2015 15:03
Η Μαρίκα Κλαμπατσέα, Σοπράνο, συνθέτις και πιανίστα στο χώρο της Avant garde σκηνής, γνωστή για τις τολμηρές ερμηνείες και συνθέσεις της στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, παρουσιάζει μετά το “Strange Fruit” την νέα της συναυλία με τον τίτλο “KALT” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 Νοεμβρίου 2015.