Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Spiegel im Spiegel - Καθρέφτης μέσα στον Καθρέφτη, συναυλία στο Six Dogs

Spiegel im Spiegel - Καθρέφτης μέσα στον Καθρέφτη, συναυλία στο Six Dogs

To Six Dogs παρουσιάζει για πρώτη φορά την παράσταση σύγχρονης κλασικής μουσικής,

«Spiegel im Spiegel / Καθρέφτης μέσα στον Καθρέφτη», ένα κονσέρτο για ένα πιάνο ένα βιολί και ένα σώμα , βασισμένο σε συνθέσεις των Arvo Pärt, Sergei Prokofiev, Valentyn Sylvestrov και Giya Kancheli τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 21:30.


Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου παρουσίαζεται για πρώτη φορά η παράσταση σύγχρονης κλασικής μουσικής, «Spiegel im Spiegel / Καθρέφτης μέσα στον Καθρέφτη», ένα κονσέρτο για ένα πιάνο ένα βιολί και ένα σώμα, βασισμένο σε συνθέσεις των Arvo Pärt, Sergei Prokofiev, Valentyn Sylvestrov και Giya Kancheli.

 

Ένα πιάνο, ένα βιολί και ένα σώμα συνθέτουν μια παράσταση στην οποία οι σωματικές δράσεις απασχολούν το συνειδητό του θεατή και δημιουργούν έναν αγωγό που διευκολύνει την εισχώρηση της μουσικής στο υποσυνείδητο. Το μουσικοοπτικό αποτέλεσμα προκαλεί το θεατή να αφεθεί στο χώρο του συναισθήματος. Οι μουσικές συνθέσεις έχουν κοινό άξονα την αφαίρεση και οδηγούν η καθεμιά με τον τρόπο της, στην αποδόμηση και ταυτόχρονη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας.

 

Η σύγχρονη κλασική μουσική πειραματίζεται στο gig space του six d.o.g.s.

Συντελεστές:
Πιάνο: Βάλυ Ιωάννου
Βιολί: Διονύσης Βερβιτσιώτης
Σώμα: Νελλή Πουλοπούλου

 

Συνθέσεις:
Arvo Pärt: Fratres, Spiegel im Spiegel
Sergei Prokofiev: Sonata No 1, op.80
Giya Kancheli: Time and again
Valentyn Sylvestrov: Sonata Post Scriptum

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Το ζεϊμπέκικο του Μενούση: παρουσίαση δίσκου τον
06.12.2016 11:53
Οι εκδόσεις δίσκων Καθρέφτης ήχων Αληθινών, παρουσιάζουν το στιχουργό Χρήστο Καφτεράνη και τον συνθέτη – μουσικό Γιώργο Δούσο σε 11 νέα τραγούδια. Ένας κύκλος τραγουδιών με τίτλο Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση.
Το ζεϊμπέκικο του Μενούση: παρουσίαση δίσκου στη Μουσική σκηνή Σταθμαρχείον (Αλλαγή χώρου)
28.11.2016 16:41
Οι εκδόσεις δίσκων Καθρέφτης ήχων Αληθινών, παρουσιάζουν το στιχουργό Χρήστο Καφτεράνη και τον συνθέτη – μουσικό Γιώργο Δούσο σε 11 νέα τραγούδια. Ένας κύκλος τραγουδιών με τίτλο Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση.
Η Μαρινέλλα και ο Τάκης Ζαχαράτος... στον Καθρέφτη του Παλλάς
27.10.2016 10:09
Ένα μεγάλο υπερθέαμα στήνεται αυτή την περίοδο στο Παλλάς με τίτλο «Μαρινέλλα-Ζαχαράτος στον καθρέφτη του Παλλάς».
Νύχτες Κλασικής Μουσικής για 2η χρονιά στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
09.09.2016 12:44
Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.
Μία σερενάτα–Τέσσερις Εποχές από την Academica στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
08.09.2016 12:43
Το κοινό τις υποδέχτηκε με ενθουσιασμό πέρυσι και ανυπομονεί να τις απολαύσει και φέτος στον Κήπο του Μεγάρου! Οι βραδιές κλασικής μουσικής συνεχίζονται και το φετινό φθινόπωρο στο Μέγαρο, αλλά πάντα με καλοκαιρινή, χαλαρή διάθεση και με γοητευτικές μελωδίες σαν αυτές που διάλεξε να παρουσιάσει στη συναυλία της στον Κήπο η Ορχήστρα Αcademica Αθηνών την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.).