Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Οι The 3rd Man Element στη KNOT Gallery

Οι The 3rd Man Element στη KNOT Gallery

Η Knot Gallery παρουσιάζει τους «The 3rd Man», ένα τρίο ελεύθερου αυτοσχεδιασμού που αποτελείται από … 2 άτομα

την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013.

 

Ο Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο, πλήκτρα, χρηστικά αντικείμενα) και ο Socos (κιθάρες και ηλεκτρονικά αντικείμενα), αυτοσχεδιάζουν ζωντανά, ελεύθερα, χωρίς να υπάρχει προκαθορισμένο υλικό.

 

Την τριάδα συμπληρώνει ένας διαφορετικός μουσικός κάθε φορά. Είναι ο Τρίτος Παράγοντας ο οποίος καλείται να ανατρέψει δημιουργικά τις ισορροπίες που ήδη υπάρχουν, να συν-δημιουργήσει, έτσι ώστε οι τρεις μουσικοί, ως σύνολο, να φέρουν στην επιφάνεια κάτι νέο και απρόοπτο που ούτε ίσως οι ίδιοι περίμεναν πως θα προέκυπτε. Στη δεύτερη αυτή εμφάνιση της πρόσφατης επαναδραστηριοποίησης τους – αυτή τη φορά στο KNOT gallery – ο  … 3rd Man θα είναι ο Δημήτρης Βασιλάκης στο σαξόφωνο. Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής jazz στο εξωτερικό καθώς τα βραβευμένα άλμπουμ του κυκλοφορούν από την ιστορική αγγλική εταιρεία Candid ενώ παράλληλα εμφανίζεται ζωντανά τακτικά σε venues στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη.

 

Οι The 3rd Man Element δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 2005 από τους ήδη τότε στενούς συνεργάτες Αλεξόπουλο και Socos, όταν ένιωσαν την ανάγκη να παρουσιάσουν ενώπιον κοινού κάτι που μέχρι τότε συνέβαινε… κεκλεισμένων των θυρών. Στη μέχρι τότε συνεργασία τους είχε πολλές φορές συμβεί, οι δύο μουσικοί, να αυτοσχεδιάσουν αυθόρμητα. Θεωρώντας τα αποτελέσματα αυτών των εγχειρημάτων πολύ ενδιαφέροντα και εξαιρετικά απελευθερωτικά, οι δυο τους δημιούργησαν το…τρίο των The 3rd Man Element το οποίο υπήρξε ενεργό συναυλιακά κατά την περίοδο 2005 -2007.

 

 

Όταν ένιωσαν ότι ένας κύκλος ολοκληρώθηκε κατέστησαν προσωρινά ανενεργό το σχήμα και αφοσιώθηκαν μεταξύ άλλων, ο μεν Socos στους Socos & The Live Project Band και τα προσωπικά άλμπουμ του, και ο δε Αλεξόπουλος επίσης στα προσωπικά άλμπουμ του και στην Puzzlemusik της οποίας είναι ο ιδρυτής.

 

Επαναδραστηριοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2013. Με την εμπειρία των χρόνων που μεσολάβησαν οι δύο μουσικοί έχουν εισέλθει σε ένα καινούργιο κύκλο δημιουργικής εξερεύνησης (Phase II).

 

πλησιέστερος σταθμός Μετρό: Αμπελόκηποι
Λεωφορεία: Α5, Β5 (στάση ΖΑΓΟΡΑ)
http://knotarts.blogspot.com/

Σχετικές ειδήσεις
The Sound of Gallery στο metamatic:taf
08.11.2016 12:57
Το metamatic:taf ανακοινώνει το αναπάντεχο μουσικό project The Sound of Gallery, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 23 Νοεμβρίου.
Ο Τheodore live στο Θέατρο “Απόλλων” στη Σύρο
10.10.2016 14:58
To Σάββατο 22 Οκτωβρίου ο Theodore θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο περίφημο θέατρο «Απόλλων» στη Σύρο, μια παράσταση βασισμένη σε κομμάτια από τα δύο προσωπικά του άλμπουμ (7 και It Is But It’s Not). Η ορχήστρα θα αποτελείται από τους μουσικούς της προσωπικής του μπάντας και από ένα σχήμα εγχόρδων – δύο βιολιά, μία βιόλα και τσέλο.
You Want It Darker, το νέο άλμπουμ του Leonard Cohen
09.09.2016 13:30
O Leonard Cohen στα 82 του χρόνια κυκλοφορεί ένα άλμπουμ με νέα τραγούδια. Το άλμπουμ έχει τον τίτλο “You Want It Darker” και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.
The Great Fandango presentation: Οι Dustbowl live στο Ίλιον plus
05.04.2016 12:45
Το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 η Urban Sounds και οι Dustbowl παρουσιάζουν ζωντανά το νέο άλμπουμ: «The Great Fandango» στο ΙΛΙΟΝ plus.
Ο Βαγγέλης Καζαντζής ζωντανά στο Ίλιον Plus
29.02.2016 14:47
Ο Βαγγέλης Καζαντζής αφήνει για λίγο τις ηχογραφήσεις του νέου του άλμπουμ και ανεβαίνει στη σκηνή του Ίλιον Plus, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016.