Οι προετοιμασίες για την τέλεση του 3ου Φεστιβάλ Animation στην Κέρκυρα συνεχίζονται…

… ώστε όλα να είναι έτοιμα στις αρχές Απριλίου και πιο συγκεκριμένα στις 4-7 του μηνός, όταν και θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ.

Τρίτη χρονιά γιορτής για το Βe there! και η θερμή ανταπόκριση εθελοντών, κοινού και καλλιτεχνών συμβάλει καταλυτικά στο κλίμα χαράς και προσμονής για το τριών ετών animated απόκτημα της Κέρκυρας.

Με αριθμό συμμετοχών ρεκόρ, που ξεπερνά κατά πολύ τα δεδομένα των δύο προηγούμενων εκδόσεών του, το Be there! καλωσορίζει και επίσημα στα τρία διαγωνιστικά του τμήματα τις 81 καλύτερες ταινίες από αυτές που συνολικά υποβλήθηκαν για το 2013. Οι ταινίες με προέλευση 32 υπέροχες χώρες από όλον τον κόσμο περιλαμβάνουν 43 στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους, 34 στο φοιτητικό διαγωνιστικό και 4 στο αντίστοιχο πρόγραμμα μεγάλου μήκους.
Διεθνή ονόματα από το χώρο του animation, όπως η υποψήφια για Oscar σκηνοθέτης Michaela Pavlatova από την Τσεχία (Tram), o Καναδός σκηνοθέτης Theodor Ushev (Nightingales in December), και ο Κροάτης animator Veljko Popovic (Dove sei, amor mio) κοσμούν το πρόγραμμα του φεστιβάλ, ενώ οι πολυβραβευμένες ταινίες Edmond was a donkey (Franck Dion, Γαλλία), Oh, Willy (Emma De Swaef, Marc James Roels, Βέλγιο/Ολλανδία) και Kali, the little vampire (Regina Pessoa, Πορτογαλία) συμπεριλαμβάνονται στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους.
Στο φοιτητικό τμήμα ταινιών του φεστιβάλ εντάσσεται η υποψήφια για Oscar 2013 ταινία του Tim Reckart, Head Over Heels (Ην. Βασίλειο) με θέμα ένα ζευγάρι που ζει την κοινή ζωή του «αναποδογυρισμένη».

Ευχάριστη έκπληξη από τον ξενόγλωσσο κινηματογράφο αποτελούν οι 3 Ισπανόφωνες ταινίες, που διαγωνίζονται στο τμήμα ταινιών μεγάλου μήκους και αποτελούν πανελλήνιες πρεμιέρες, καθώς και η κωμωδία τρόμου Daddy I\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\’m a Zombie (Ricardo Ramon & Joan Espinach, Ισπανία), το γοτθικό θρίλερ stop-motion The Apostle (Fernando Cortizo, Ισπανία) και η περιπέτεια Selkirk, the real Robinson Crusoe (Walter Tournier, Ουρουγουάη/Αργεντινή/Χιλή). 

Το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ συμπληρώνει ο υποψήφιος για Oscar Αμερικανός σκηνοθέτης Don Hertzfeldt με τη δραματική ταινία του It\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\’s such a beautiful day (Η.Π.Α.).