Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Φεστιβάλ Ανάμεσα: Ένας διαφορετικός καλλιτεχνικός διάλογος

Φεστιβάλ Ανάμεσα: Ένας διαφορετικός καλλιτεχνικός διάλογος

Το Φεστιβάλ Ανάμεσα, που διοργανώνουν η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά

… και η γαλλική ομάδα χορού DK-Bel, θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 13-17 Μαρτίου 2013.


 «Όταν μόνο η Τέχνη μπαίνει ανάμεσά μας»


Ένας Διάλογος. Ένα φεστιβάλ χωρίς διακρίσεις :
Νέοι, ταλαντούχοι ευρωπαίοι ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες , ομάδες, με ή χωρίς αναπηρία,  προσκαλούνται να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ ΑΝΑΜΕΣΑ, εναν καλλιτεχνικό διάλογο, με απώτερο σκοπό να προσφέρει  μια νότα αισιοδοξίας μέσα από την καθημερινή πράξη των παραστατικών τεχνών, στις 13-17 Μαρτίου 2013.


Επιπλέον το Φεστιβάλ επιδιώκει να αναδείξει, μέσα από τις υπαίθριες διαδρομές του, την πόλη των Αθηνών.  Το Φεστιβάλ διοργανώνουν η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά και η γαλλική ομάδα χορού DK-BEL. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Τεχνόπολη .


Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , με την Υποστήριξη του  Athens Art Network, του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου,


Βρίσκεται υπό την Αιγίδα:
-    της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco
-    της Περιφέρειας Αττικής
-    της Πρεσβέιας της Αυστρίας
-    της Πρεσβείας της Γαλλίας
-    της Πρεσβείας της Ισπανίας
-    του Γαλλικού Ινστιτούτου
-    του Ινστιτούτου Θερβάντες
-    του Κοινοβουλίου της γαλλικής Ομογένειας
-    του Συνδέσμου για την Γαλλική Εκπαίδευση σρη Ελλάδα
-    τον Δήμο Pantin της Γαλλίας
-    το Centquatre
-    τo Centre Pompidou


Πρόγραμμα:
14 Μαρτίου:

Παραστάσεις χορού, θεάτρου και μουσικής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
www.mcf.gr
Καλλιτεχνικά Εργαστήρια στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων : χορού, θεατρικού αυτοσχεδιασμού, κρουστών, εικαστικών τεχνών. Αναπαράσταση μπροστά στο ευρύτερο κοινό στις 5μ.μ.


15 Μαρτίου:
10π.μ. – 7μ.μ. : Καλλιτεχνικό Γαΐτανάκι στο κέντρο της Αθήνας και καλλιτεχνικά δρώμενα σε κάθε πλατεία: Πλατεία Συντάγματος, Πλατεία Μοναστηρακίου, Πλατεία Κοτζιά, Πλατεία Ομονοίας και στο  Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πεδίον του Άρεως


16 Μαρτίου :
Παραστάσεις χορού, θεάτρου και μουσικής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης .
Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την παράσταση Αμάμεσά μας.
Εικαστική έκθεση: γλυπτική και φωτογραφία στον χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης  
 

Σχετικές ειδήσεις
Το πρόγραμμα του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
23.02.2017 14:36
Ανατρεπτικοί δημιουργοί, νέες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, 213 ντοκιμαντέρ (μικρού και μεγάλου μήκους) από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και 64 ελληνικές παραγωγές, η Αγορά Ντοκιμαντέρ και μια σειρά από ξεχωριστές παράλληλες εκδηλώσεις. Σας προσκαλούμε στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Χορός δωματίου, Γαλλική κατάδυση: Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στο Μικροσκοπικό Θέατρο
04.10.2016 11:39
Η χορογράφος Αναστασία Λύρα παρουσιάζει με την ομάδα του Μικροσκοπικού Θεάτρου, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου, ένα φεστιβάλ χορού με Γαλλική μουσική με τον τίτλο «Χορός δωματίου, Γαλλική κατάδυση» κάθε Σάββατο, από τις 15 Οκτωβρίου ως τις 3 Δεκεμβρίου 2016.
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Oι καλεσμένοι και οι πρεμιέρες
24.06.2016 11:54
Ένας μήνας έμεινε για την έναρξη του 6oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτμου – ένας τόπος συνάντησης κινηματογραφιστών απο όλο το κόσμο - που έχει γίνει θεσμός με πολλούς και σημαντικούς υποστηρικτές καθώς επίσης και με ένα ένθερμο σινεφίλ κοινό.
Το φεστιβάλ Back to Athens 4 επιστρέφει στα Εξάρχεια
30.05.2016 11:36
Για μία εβδομάδα από τις 3 – 11 Ιουνίου, 2016, το διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ Back to Athens/4 θα δώσει ένα δυναμικό παρόν στην ιστορική πλατεία Εξαρχείων. Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες ζωντανεύουν χώρους επάνω και γύρω από την πλατεία, με εκδηλώσεις, εκθέσεις, περφόρμανς, μουσικά δρώμενα, ομιλίες και προβολές. Το Back to Athens είναι μια πλατφόρμα ιδεών, ένα ετήσιο ραντεβού με το καλλιτεχνικό δυναμικό της Αθήνας.
Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ
04.04.2016 09:54
Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, μετά την παραίτηση του Jan Fabre στις 2 Απριλίου, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.