Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Μπέμπα του Δημήτρη Τσεκούρα στον Κενό Χώρο

Η Μπέμπα του Δημήτρη Τσεκούρα στον Κενό Χώρο

Ο Κενός Χώρος παρουσιάζει το έργο «Η Μπέμπα» του Δημήτρη Τσεκούρα από την Παρασκευή …

8 Μαρτίου 2013.

 

Περισσότερες Πληροφορίες


Από την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9:30 μ.μ. παρουσιάζεται του έργου του Δημήτρη Τσεκούρα «Η Μπέμπα» στον πολιτιστικό χώρο «ΚΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ» (Aγησιλάου 77Α, Κεραμεικός, ΑΘΗΝΑ (Μετρό: Κεραμεικός, Θησείο, τηλ: 6989-455.965), σε σκηνική σύνθεση και ερμηνεία από την Eυαγγελία Θαλασσινή.

 

«Η ΜΠΕΜΠΑ» είναι η εξομολόγηση μιας γυναίκας απροσδιορίστου ηλικίας που επιθυμεί σε μια στιγμή της ζωής της να μοιραστεί με τους φανταστικούς καλεσμένους της τις μνήμες της και το αποτύπωμα καταστάσεων που βίωσε στο πέρασμα του χρόνου.

 


Κινητήριος δύναμη σ’ αυτή την εξομολόγηση είναι η ανάγκη της να επαναπροσδιορίσει ό,τι ήταν και εξακολουθεί να είναι σημαντικό για εκείνη.  Ο χρόνος, η γέννηση, ο θάνατος, η απώλεια αγαπημένων προσώπων, η επιθυμία και η στέρησή της , η νοσταλγία της αγνότητας, είναι μερικά από τα θέματα που επανέρχονται ως leit-motiv (επαναλαμβανόμενο μοτίβο) στην διάρκεια του έργου.

 


Σημείωμα σκηνοθέτη:


«Ως σκηνοθέτιδα και ερμηνεύτρια με ενδιαφέρει να είμαι όσο γίνεται πιστή στο κείμενο του Δημήτρη Τσεκούρα, το οποίο, ως μουσική παρτιτούρα, πέραν του νοήματος των λέξεων του κειμένου, γίνεται οδηγός μου για οποιαδήποτε αναζήτηση σε σχέση με τη σκηνική σύνθεση της παράστασης.  Στο τέλος κάθε παράστασης θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό μέσα στα πλαίσια της ανάγκης μου ως δημιουργός να αφουγκραστώ και να μοιραστώ τη διαδικασία του θεατή σε σχέση με το κείμενο, την παράσταση , καθώς και το μοίρασμα δικών του βιωματικών καταστάσεων σχετικών με τα θέματα του έργου». Ε. Θαλασσινή.

 


Η ΜΠΕΜΠΑ παρουσιάζεται στον ΚΕΝΟ◘ΧΩΡΟ, ένα φιλόξενο πολιτιστικό χώρο στην ιστορική περιοχή του Κεραμεικού, ο οποίος, χάρη στην κενότητά του, μπορεί και τροποποιείται για τις ανάγκες του εκάστοτε δημιουργού. 

 


Στη διάρκεια του τριμήνου Μάρτιος-Μάιος 2013, ο ΚΕΝΟΣ◘ΧΩΡΟΣ θα φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις, μουσικά δρώμενα με jazz σχήματα και παραδοσιακή μουσική, καθώς και σεμινάρια τέχνης (κιν/φου, χορού, θεατρικής γραφής κ.ά.).


Συντελεστές

Σκηνική σύνθεση -ερμηνεία: Eυαγγελία Θαλασσινή
Μουσική επιμέλεια: Kώστας Μόσχος
Σχεδιασμός φωτισμού: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Φωτογραφίες - Αφίσα: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Video: Λάμπρος Γεωργόπουλος
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο
18.01.2017 16:08
Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας, ανεβάζει στο "Από Μηχανής" το εμβληματικό έργο του Lorca "Ματωμένος γάμος" στην καινούργια μετάφραση του Δημήτρη Τσεκούρα και σε πρωτότυπη μουσική του Cayetano.
Η εξομολόγηση ενός βαμπίρ - Η φθορά, του Δημήτρη Τσεκούρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
07.10.2016 12:28
Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίoυ 2016 κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου το έργο του Δημήτρη Τσεκούρα, Η εξομολόγηση ενός βαμπίρ - Η φθορά.
Διαδικασίες Διακανονισμού Διαφορών, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο Aλκμήνη
29.09.2016 11:43
Η παράσταση Διαδικασίες Διακανονισμού Διαφορών, του Δημήτρη Δημητριάδη, που ξεκίνησε στο περυσινό Off Off Athens Theatre Festival παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκμήνη σε σκηνοθεσία Ζωρζίνας Τζουμάκα, από την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου και για 12 μόνο παραστάσεις.
8 Έρωτες του Δημήτρη Σταμούλη στο Σταθμαρχείον
27.05.2016 14:03
Μια σοβαρή κωμωδία με τον τίτλο 8 ΕΡΩΤΕΣ από τον Δημήτρη Σταμούλη παρουσιάζεται κάθε Πεμπτη και Παρασκευή στο Σταθμαρχείον.
Μήδεια, του Δημήτρη Ζουγκού στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
09.03.2016 09:54
Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ διαρκείας ελληνικού θεατρικού έργου 21ου αιώνα, που πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λείας Βιτάλη στο «Αγγέλων Βήμα», παρουσιάζεται η «Μήδεια» του Δημήτρη Ζουγκού σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, από τις 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.30.