Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη παρουσιάζει, στο πλαίσιο του κύκλου «Παρασκευή …

στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη», συναυλία του Γιώργου Μιχαλακέα από το Δημοτικό Ωδείο Ελληνικού – Αργυρούπολης την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 15.00 το μεσημέρι. Είσοδος ελεύθερη.

Τάξη βιολιού Μαίρης Ζαμπέλη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Telemann, Ph. G. Concerto για 4 βιολιά, αρ. 2 (Allegro- Allegro-Grave- Allegro)
Βιολί: Στεφανία Στεφάνου, Μαρία Παπαδοπούλου, Ελισάβετ Αρβανίτη, Θεοδώρα Γιώτη

2. Vivaldi, A. Concerto για λαούτο, 2 βιολιά, βιόλα και βιολοντσέλο (Allegro- Largo-Allegro)
Αναγεννησιακό λαούτο: Αλέξανδρος Ζέρβας, Βιολί : Στεφανία Στεφάνου & Θεοδώρα Γιώτη, Βιόλα: Μαίρη Ζαμπέλη, Τσέλο: Αθανασία Τέλιου 

3. Mozart, W.A. Κουαρτέτο εγχόρδων σε Φα μείζονα, KV158 (Allegro- Andante un poco Allegretto-Tempo di Minuetto)
Βιολί: Αγάπη Γιάνγκ, Ελισάβετ Αρβανίτη, Βιόλα: Μαίρη Ζαμπέλη, Τσέλο: Αθανασία Τέλιου 

4. Dvorak, A. Τρίο για 2 βιολιά και βιόλα, έργο 75α (Cavatina-Capriccio-Romance)
Βιολί: Χρυσάνθη Κωνσταντινίδη, Αγάπη Γιάνγκ, Βιόλα: Μαίρη Ζαμπέλη

5. Bartok, B. Ντουέτα για 2 βιολιά (Teasing song-Dance from maramaros-Ruthenian Kolomeika-Pizzicato)
Βιολί: Χρυσάνθη Κωνσταντινίδη & Μαρία Παπαδοπούλου

Βιογραφικά σημειώματα

Αρβανίτη Ελισάβετ: Γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο Δημοτικό Ωδείο Ελληνικού-Αργυρούπολης στην τάξη της κ. Μαίρης Ζαμπέλη. Συμμετέχει στο μουσικό σύνολο εγχόρδων του ωδείου με το οποίο έχει πραγματοποιήσεις συναυλίες μουσικής δωματίου, χορωδιακή και ορχηστικών συνόλων. Είναι στη Β΄ανωτέρα της τάξης βιολιού καθώς παράλληλα σπουδάζει και πιάνο. Είναι φοιτήτρια στο ΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα Κοινωνικής Εργασία των σχολών Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας στο 1ο έτος.

Γιάνγκ Αγάπη: Κατάγεται από την Ν. Κορέα και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Σπουδάζει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικές & Πολιτικές Επιστήμες στο 2ο έτος. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε μαθήματα βιολιού με την κ. Μαίρη Ζαμπέλη στο Δημοτικό Ωδείο Ελληνικού-Αργυρούπολης μέχρι και σήμερα. Είναι στη τάξη της Β΄ανωτέρας και συμμετέχει στην ορχήστρα εγχόρδων καθώς επίσης σε συναυλίες στα πλαίσια του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Γιώτh Θεοδώρα: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992 και είναι φοιτήτρια στο 3ο έτος του τμήματος Φυσικής της σχολή Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μαθήτρια της τάξης βιολιού της κ. Μαίρης Ζαμπέλη από την ηλικία των 9 ετών. Είναι μέλος της ορχήστρας εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ελληνικού-Αργυρούπολης τα τελευταία 6 χρόνια. Συμμετέχει σε πολλές συναυλίες, αφιερώματα (σε μεγάλους συνθέτες σε συνεργασία με σύνολο κιθαριστών, παιδικές χορωδίες και χορωδίες ενηλίκων.

Κωνσταντινίδη Χρυσάνθη: Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στη ηλικία των 11 χρονών στο Ωδείο «Νέα Μορφή» στο περιστέρι και αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στο του Δημοτικό Ωδείο Ελληνικού-Αργυρούπολης με την καθηγήτρια Μαίρη Ζαμπέλη. Έχει προχωρήσει τις σπουδές της στο πιάνο μέχρι τη μέση. Τελείωσε Πολιτικές Επιστήμες & Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι πρωτοετής στο ΑΤΕΙ Φυσικοθεραπείας. Είναι μέλος στο σύνολο εγχόρδων του Ωδείου και συμμετέχει σε σχήματα μουσικής δωματίου.

Παπαδοπούλου Μαρία: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Είναι φοιτήτρια στο 2ο έτος στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στη προσχολική ηλικία. Παίζει βιολί 11 χρόνια στην τάξη της κ. Μαίρης Ζαμπέλη. Είναι μέλος στην ορχήστρα εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ελληνικού-Αργυρούπολης από 11 ετών με την οποία συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και αφιερώματα σε συνεργασία με παιδικές χορωδίες, χορωδίες ενηλίκων και άλλα μουσική σύνολα.

Στεφάνου Στεφανία: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Είναι τελειόφοιτη στο τμήμα Νομικής της σχολής ΝΟΠΕ του εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπουδάζει βιολί από το 1998. Τα τελευταία 7 χρόνια είναι σπουδάστρια στο Δημοτικό Ωδείο Ελληνικού-Αργυρούπολης στην τάξη της κ. Μαίρης Ζαμπέλη. Συμμετέχει στην ορχήστρα εγχόρδων του Ωδείου λαμβάνοντας μέρος σε πολλές συναυλίες. Είναι στην ανωτέρα σχολή της τάξης βιολιού και προετοιμάζεται για το πτυχίο. Έχει ολοκληρώσει τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα της μουσικής, ενώ έχει φτάσει στο επίπεδο της Μέσης τάξης στο πιάνο.

Τέλιου Αθανασία: Γεννήθηκε στο Newcatsle της Μ. Βρετανία το 1992. Είναι φοιτήτρια στο 3ο έτος σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 6 ετών και μαθήματα βιολοντσέλου στη ηλικία των 11. Τον Ιούνιο του 2012 πήρε πτυχίο πιάνου από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας με άριστα παμψηφεί στην τάξη του Γιώργου Μάνεση. Παρακολουθεί μαθήματα τσέλου στη τάξη διπλώματος του Δημήτρη Γούζιου, ενώ υπήρξε μαθήτρια του Σταύρου Ανανά και του vangiel Nina. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Δημήτρη Γούζιο, τον Renato Ripo και τον Christoph Marks.

Από το 2011 είναι τακτικό μέλος της Αθηναϊκής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ) καθώς και της ορχήστρας εγχόρδων του Πανεπιστημίου Indianapolis. Το 2012 επιλέχθηκε ως μέλος της Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων, δίνοντας συναυλίες στην Σμύρνη και στο τσεσμέ, και την οποία θα στελεχώσει το 2013. Το φθινόπωρο του 2012 επιλέχθηκε ανάμεσα σε σπουδαστές της Ευρώπης για να στελεχώσει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του ιδρύματος Animato υπό τη διεύθυνση του Howard Griffiths περιοδεύοντας και δίνοντας συναυλίες σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Τσεχία και Σλοβακία. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα viola de gamba στη τάξη του Άγγελου Ρεπαπή.


Επόμενες Προγραμματισμένες Συναυλίες του Κύκλου

22.3 Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου
29.3 Εθνικό Ωδείο Πολυγώνου
5.4 Ωδείο Kodaly
12.4 Παναρμόνιο Ωδείο
19.4 Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου
17.5 Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων
24.5 Ωδείο Κέντρο Τεχνών Ακρόπολης
31.5 Εθνικό Ωδείο Κεντρικό
7.6 Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου