Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Metropolis

Metropolis
Ενα εξαιρετικό αφιέρωμα στην ιστορική ταινία του Frinz Lang φιλοξενεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ενα εξαιρετικό αφιέρωμα στην ιστορική ταινία του Frinz Lang φιλοξενεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ενα εικαστικό αφιέρωμα με αφορμή τη κινηματογραφική ταινία του Fritz Lang Metropolis, φιλοξενεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης. Η έκθεση, της οποίας η διάρκεια υπολογίζεται έως τις 15 Σεπτεμβρίου, είναι εμπνευσμένη από τους ηθικούς προβληματισμούς και τις ιδεολογικές αναζητήσεις των καλλιτεχνών που παρουσιάζονται και στη ταινία.

Η ερευνητική και ανήσυχη εικαστική γλώσσα εκφράζεται μέσα από τα έργα δεκαπέντε καλλιτεχνών, οι οποίοι με ζωγραφική, βίντεο και μεικτά μέσα προσπαθούν να μεταφέρουν τη πλήρη καταγραφή του σύγχρονου αστικού τοπίου. Οι δεκαπέντε αυτοί νέοι Ελληνες καλλιτέχνες , προέρχονται από το Ζ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής του Γιάννη Ψυχοπαίδη, εμπνευστή της ιδέας αυτής.

Το εξαιρετικό αυτό έργο του καταξιωμένου Γερμανού σκηνοθέτη, σταδιακά αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς νέους καλλιτέχνες, εκφραστές συναισθημάτων και προβληματισμών με βασικές αναζητήσεις σχετικά με τη ζωή και τα αδιέξοδα των σημερινών ανθρώπων.

Τα κείμενα τα οποία πλαισιώνουν την έκθεση έχουν γράψει οι Νέλλη Κυριαζή, Γιάννης Ψυχοπαίδης και Ν. Φενέκ-Μικελίδης, καθώς και τους προλόγους του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη και της Προέδρου του Πολιτισμικού Οργανισμού Σόφης Δασκαλάκη-Μυτιληναίου.

INFO
Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 51, πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ: 210 3231841
Διάρκεια έκθεσης: έως 15 Σεπτεμβρίου

Σχετικές ειδήσεις
Ταινίες δράσης από το Χονγκ Κονγκ: Αφιέρωμα από το ΦΚΘ στην αίθουσα Παύλος Ζάννας
23.09.2016 13:00
Το αφιέρωμα «Ταινίες δράσης από το Χονγκ Κονγκ» πραγματοποιείται από την Κυριακή 25 έως την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.
Αφιέρωμα για τα 43 χρόνια από το θάνατο του Σαλβαδόρ Αλιέντε στο Studio
07.09.2016 15:54
Η NEW STAR διοργανώνει στο "STUDIO new star art cinema" ένα αφιέρωμα τιμής στα 43 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΑΛΒΑΔΟΡ ΑΛΙΕΝΤΕ, από τις 8 έως 14 Σεπτεμβρίου 2016.
Αφιέρωμα στον Βιμ Βέντερς στο Cine Άστυ
26.08.2016 14:48
Το Cine Άστυ ανοίγει 1-7 Σεπτεμβρίου 2016 με ένα αφιέρωμα στις καλύτερες ταινίες του μεγάλου Γερμανού σκηνοθέτη, ΒΙΜ ΒΕΝΤΕΡΣ.
Με τα μάτια ανοιχτά: αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη
01.04.2016 10:18
Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Exile Room, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά στις 21- 24 Απριλίου 2016 αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.
Κινηματογραφικό αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα
15.01.2016 13:29
Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνουν την προβολή μιας σειράς ταινιών με θέμα παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.