Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο χορός του θανάτου, στο θέατρο Εκάτη

Ο χορός του θανάτου, στο θέατρο Εκάτη

Το θέατρο Εκάτη φιλοξενεί το σημαντικό έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ με τίτλο «Ο χορός του θανάτου»…

κάθε Σάββατο και Κυριακή.


Ο Έντγκαρτ και η Άλις σε ένα Σουηδικό νησί θέλουν να γιορτάσουν την 25ετή επέτειο των γάμων τους αλλά ο πληγωμένος εγωισμός τους δεν τους αφήνει και ο ένας καταδιώκει τον άλλον. Η ήττα τους, τους οδηγεί σε ψυχικά γρονθοκοπήματα. Ο χορός του θανάτου είναι ένα χρονικό ψυχικής λεηλασίας που ο ένας υπονομεύει τον άλλον τον συρρικνώνει με σκοπό να τον εξαφανίσει κατηγορούμενοι και συγχρόνως δικαστές. Πρόσωπα ενός σκοτεινού και ταραγμένου υποσυνείδητου ακροβάτες και πρωταθλητές υπαρξιακού κενού υποτάσσονται ρυθμικά στο τέλος που επίκειται... Η μετάβαση στο τίποτα είναι οδυνηρή. Πριν την λαιμητόμο του θανάτου χρησιμοποιούν την ζωή σαν οχυρό προκειμένου να ποδηγετήσει ο ένας τον άλλο. Η παρουσία του Κουρτ δημιουργεί συγκίνηση μυστήριο και πυροδοτεί εσωτερικές καταστάσεις.

 
Συντελεστές:
Διασκευή: Γιούλη Χρονοπούλου
Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Λούρμπα
Μουσική επιμέλεια - Φωτισμοί: Μιχάλης Σαρημανώλης


Ηθοποιοί:
Μάνος Χατζηγεωργίου
Χρυσάνθη Οτζάκογλου
Παναγιώτης Κατσίκης

Διάρκεια: 90'

Σχετικές ειδήσεις
Το Στρίψιμο της βίδας, του Χένρι Τζέιμς στο Θέατρο Άνεσις
30.11.2016 17:06
Το Άνεσις υποδέχεται τον Δημοσθένη Παπαδόπουλο που από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 θα υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία στο αριστουργηματικό μυθιστόρημα τρόμου Το στρίψιμο της βίδας του Χένρι Τζέιμς, με τους Θάλεια Ματίκα και Ιάσονα Παπαματθαίου σε μια παράσταση για δύο πρόσωπα ανάμεσα στο πραγματικό και το υπερπραγματικό, την αίσθηση και την παραίσθηση, την αγωνία, την υπαινικτικότητα και τον ίδιο τον φόβο του θανάτου…
30.11.2016 10:59
"Τα στηρίγματα της κοινωνίας" του Ίψεν, παρουσιάζονται στο θέατρο Εκάτη, σε σκηνοθεσία Βαλεντίνης Λουρμπά.
Μαύρο Χιόνι - Το ημερολόγιο ενός μακαρίτη, στο θέατρο Πόρτα
17.11.2016 16:34
Το ΠΟΡΤΑ παρουσιάζει από τις 6 Δεκεμβρίου την παράσταση “Μαύρο Χιόνι- το ημερολόγιο ενός μακαρίτη” σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου. Μια παράσταση βασισμένη στο αυτοβιογραφικό Θεατρικό Μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκωφ, που έγραφε παράλληλα με το Μαιτρ και Μαργαρίτα και άφησε λόγω του θανάτου του ημιτελές (1936-1939).
Ο χορός του θανάτου, του Α. Στρίντμπεργκ από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας
05.05.2016 10:39
Η δεύτερη παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας για το 2016 είναι το έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, Ο χορός του θανάτου, το οποίο παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” στο Κρανίδι Ερμιονίδας.
Οστέα Ξηρά Σφόδρα, από τον Περικλή Μουστάκη στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής
03.03.2016 13:40
Οστέα Ξηρά Σφόδρα περί μνήμης θανάτου. Με αφορμή την προφητεία 37 του Ιεζεκιήλ και ένα κείμενο του Χρήστου Μαλεβίτση