Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Andrejs Grants: Photographs, 1980 - 2011: έκθεση φωτογραφίας στην Image Gallery

Andrejs Grants: Photographs, 1980 - 2011: έκθεση φωτογραφίας στην Image Gallery

Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Λετονίας στην Ελληνική Δημοκρατία παρουσιάζει με υπερηφάνεια την αναδρομική

έκθεση του Λετονού φωτογράφου Andrejs Grants, με τίτλο «Andrejs Grants: Photographs, 1980-2011».
 

Ο Άντρεϊς Γραντς (Andrejs Grants - 1955) είναι ένας από τους πιο αξιόλογους και δημοφιλείς φωτογράφους ασπρόμαυρης φωτογραφίας στη Λετονία. Έχει αποκτήσει τη φήμη του λόγω της υψηλής αισθητικής που χαρακτηρίζει πάντοτε τη δουλειά του, προκαλώντας τη διεθνή αναγνώριση καθώς επίσης και από το εκπαιδευτικό του έργο , που συμβάλλει στην κατανόηση της φωτογραφίας και τις δυνατότητές της. Έχει συμμετάσχει σε πολλές προσωπικές καθώς και σε ομαδικές εκθέσεις διεθνώς ενώ παράλληλα έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου.

 

Επίσης έχει κερδίσει πολλά αναγνωρισμένα βραβεία και υποτροφίες. Η αναδρομική έκθεση Andrejs Grants: Photographs, 1980-2011 συνδυάζει επιλογές από τις τρέχουσες σειρές του: Potraits, Around Latvia και Impressions.

 

Οι φωτογραφίες του Grants εμφανίζονται ως απλές στιγμές της πραγματικότητας, καταγεγραμμένες χωρίς κάποια συγκεκριμένη φιλοδοξία –φιλικά πρόσωπα, μια γωνιά σε ένα κήπο, μια σκηνή σε ένα δρόμο ή σε μια αυλή, μια φιγούρα σε ένα τοπίο ή σε εσωτερικό χώρο – παρόλα αυτά, παρουσιάζουν μία διαφορετική, μοναδική ματιά.

 

Η σειρά Εντυπώσεις αγκαλιάζει εφήμερες στιγμές όπου ο φωτογράφος εξυψώνει το ασήμαντο και δυσδιάκριτο μέχρι να φτάσει να γίνει το κύριο θέμα της δουλειάς του, έτσι ώστε οι στιγμές αυτές να διατηρούνται στην αιωνιότητα. Η σειρά Portraits καταγράφει με ζεστασιά φίλους, συναδέλφους και γνωστούς του Grants. Η σειρά Around Latvia είναι μία στοχαστική ματιά πάνω στην ιστορία της Λετονίας - για τους ανθρώπους που ανήκουν σε αυτά τα μέρη, τα τοπία, τις σχέσεις με τη φύση, τον εκσυγχρονισμό, τις εξελίξεις, τα γεγονότα, τους κανόνες και τις καταστάσεις.

 

Η αναδρομική έκθεση, σε συνεργασία με την Image Gallery και Λετονούς φίλους της φωτογραφίας στην Αθήνα, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 6 Απριλίου 2013.

 


Το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί είναι όλοι προσκεκλημένοι να συμμετάσχουν σε έναν ανοιχτό διάλογο που θα αποτελείται από: οπτική και προφορική παρουσίαση από την ιστορικό φωτογραφίας, φωτογράφο και συγγραφέα, Δρ Πάμελα Μπράουνι (Pamela Browne PhD), η οποία θα προσφέρει μια θεωρητική επισκόπηση και ερμηνεία των φωτογραφιών του Grants – ο ίδιος ο καλλιτέχνης θα είναι διαθέσιμος για να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.


Επίσης θα γίνει από τον καλλιτέχνη παρουσίαση του τρόπου εργασίας του στο σκοτεινό θάλαμο. Λόγω περιορισμένων θέσεων για τη συνεδρία του θαλάμου, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με την Image Gallery για να εξασφαλίσουν θέση. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.


Η αναδρομική έκθεση, μετά την παρουσίαση της στην Αθήνα, θα μεταφερθεί στη γκαλερί Ακρόπρωρο στις Σπέτσες, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την 1η Ιουνίου 2013.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Ιάσονα Βενετσανόπουλου στην Image Gallery
23.01.2017 11:48
O Ιάσονας Βενετσανόπουλος παρουσιάζει στην Image Gallery τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “There is another world, but it is inside this one” σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ματίνας Χαραλάμπη.
IndepArt2016: Έκθεση τέχνης στην Image Gallery
10.11.2016 17:06
Η Image Gallery σε συνεργασία με την τεχνοκριτικό και ιστορικό τέχνης Έμμυ Βαρουξάκη παρουσιάζουν την έκθεση IndepArt2016 με έργα σημαντικών καλλιτεχνών.
Project W: Έκθεση φωτογραφίας της Gm Touliatou στην Art 10 Gallery
06.06.2016 11:52
Η ART 10 GALLERY σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Gm Touliatou με τίτλο “Project W“, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, και ώρα 20:00-22:30.
17 Νέοι Φωτογράφοι σε μία έκθεση φωτογραφίας στο Cinemarian
28.04.2016 13:00
Η Φωτογραφική Ομάδα Πορτοκαλί Κλείστρο παρουσιάζει στο Cinemarian 17 Νέους Φωτογράφους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας.
Eye phone: έκθεση του Κώστα Βέργα στην Image Gallery
04.03.2016 15:35
Η Image Gallery παρουσιάζει τη νέα δουλειά του φωτογράφου Κώστα Βέργα με τον τίτλο eye phone.