Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Καπετάν Μιχάλης του Νίκου Καζαντζάκη στο Θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής

Ο Καπετάν Μιχάλης του Νίκου Καζαντζάκη στο Θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής

«Ο Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη, ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας,

παρουσιάζεται για 20 παραστάσεις στο Θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής» (τηλ: 210-3425.637, Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, Μετρό Κεραμεικός) από την Κυριακή 10 Μαρτίου έως τις 25 Μαΐου 2013, κάθε Σάββατο στις 9:00 μ.μ. και Κυριακή στις 8:00 μ.μ.

 

«Ο Καπετάν Μιχάλης» παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα «Μικροσκόπιο» σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία του Γιώργου Κουσκουλή. 

 

Ο Νίκος Καζαντζάκης, συγγραφέας που προτάθηκε τρεις φορές για Bραβείο Νόμπελ, με βασικό άξονα την εσωτερική ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ.


Ο Καπετάν Μιχάλης, πραγματευόμενος αξίες όπως είναι η τιμή και το χρέος, μας κάνει να σκεφτούμε πως, από τη στιγμή που ο άνθρωπος καταλάβει ότι έχει ένα μερίδιο ευθύνης στα πράγματα, συνειδητοποιεί ότι είναι ο ίδιος ένα μέρος της λύσης και οφείλει να πάρει θέση στα πράγματα. 

 


Τι σημαίνει, για τον καθένα από εμάς, «ελευθερία»; 
Πώς κατακτάται, ποιο το κόστος της;

 

 

Η ομάδα Μικροσκόπιο


Η ομάδα Μικροσκόπιο σχηματίστηκε με σκοπό την καλλιτεχνική έρευνα και τη θεατρική δημιουργία, την αναζήτηση επικοινωνίας και νέων τρόπων έκφρασης. Η τέχνη μπορεί να μας δώσει πνοή, μπορεί να μας ξεκουράσει και να ενεργοποιήσει τη φαντασία μας και τα συναισθήματά μας, μπορεί όμως και να συμβάλει στη διαμόρφωση του κόσμου στον οποίο ζούμε και συνεπώς της καθημερινότητάς μας. 

 


«Ο Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη

Παραγωγή: θεατρική ομάδα «Μικροσκόπιο»
Σκηνοθεσία , θεατρική μεταφορά: Γιώργος Κουσκουλής
Βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Πρυνεντύ
Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνα Κρίγκου
Μουσική: Βάιος Πράπας, Οδυσσέας Μισόρης
Επιμέλεια Κίνησης: Ειρήνη Αδάμου
Φωτισμοί: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Φωτογραφίες, video-μοντάζ: Δημήτρης Σιδηροκαστρίτης, Αχιλλέας Παναγούλης
Γραφιστικά: Κατιάνα Παπαβασιλείου

 

Παίζουν:
Βασίλης Χρηστίδης, Χριστίνα Λυκοτσέτα, Ανή Βασιλοπούλου, Δήμητρα Μητροπούλου,
Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Μανώλης Βαζαίος , Ιάσονας Παπαματθαίου, Αθηνά Πρυνεντύ.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Ασκητική (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
24.01.2017 14:42
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 την Ασκητική (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κουτσουρέλη στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.
Ο Πατέρας του Στρίντμπεργκ, στο θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής
12.12.2016 15:35
Το κορυφαίο έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Ο Πατέρας» παρουσιάζεται σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου, στο θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής», από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Παρασκευή στις 8:30 μ.μ.
Θέατρο και Εξουσία, σε σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου στο Βαφείο - Λάκης Καραλής
07.11.2016 17:24
Το έργο «Θέατρο και Εξουσία» είναι μια διασκευή του Νίκου Κούνδουρου πάνω στο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ «Ο Μαίτρ και η Μαργαρίτα». Ο Νίκος Κούνδουρος και η Γιώτα Κουνδουράκη σκηνοθετούν μαζί ένα αιχμηρό πολιτικό έργο.
Ομπίντα: Οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη, του Γιώργου Κοτανίδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
01.11.2016 17:02
Ένα πολιτικό έργο με ήρωα τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη μπροστά στο θάνατο, έγραψε και θα παρουσιάζει από τις 21 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, ο Γιώργος Κοτανίδης.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
24.02.2016 15:25
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, για έξι μόνο παραστάσεις 17, 18, 19, 20 και 26, 27 Μαρτίου.