Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Εθνικότητά μου είναι το χρώμα του Ανέμου, στο θέατρο Αλκμήνη

Εθνικότητά μου είναι το χρώμα του Ανέμου, στο θέατρο Αλκμήνη

Η Θεατρική Ομάδα Δράσης ΣΑΡΔΑΜ παρουσιάζει το έργο του Ματέι Βισνιέκ με τίτλο…

… «Εθνικότητα μου το Χρώμα του Ανέμου», σε μετάφραση Έρσης Βασιλικιώτη και σκηνοθεσία Γιάννη Παπαγιάννη, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ για την περίοδο 2-24 Μαρτίου 2013, κάθε Σάββατο στις 21.15 και Κυριακή στις 19.15.

 

Περιεχόμενο του έργου:
Έργο σπονδυλωτό αντικατοπτρίζει την σύγχρονη πραγματικότητα με άξονα τα πλυντήρια εγκεφάλων. Ο συγγραφέας  με κυνισμό, χιούμορ αλλά και λυρισμό, διατρέχει την καθημερινότητα του σύγχρονου άνθρώπου. Ο άνθρωπος στον κύκλο που ξεχνάει να ζήσει πραγματικά, η βία της εξουσίας, όπως αυτή ασκείται από ένα αρχιφύλακα και έναν φύλακα σε έναν φυλακισμένο, τα  κάθε λογής σκουπίδια που αδιαμαρτύρητα  δέχεται να φορτώνεται  ο άνθρωπος σκουπιδοτενεκές, απορώντας διαρκώς για την απραξία του και την έλλειψη κάθε διάθεσης του ,για αντίδραση σε αυτό που του συμβαίνει, η γαλούχηση νέων ανθρώπων στην βία εν ονόματι κάθε δόγματος που απεργάζεται την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, η μηχανοποίηση της ανθρώπινης εργασίας στο πρόσωπο μιας γκαρσόνας πίσω από μια ταμειακή μηχανή, που φαντασιώνεται (;) ότι επαναστατεί, ξεσπώντας κατά δικαίων και αδίκων, ο άνθρωπος που τρέχει, χωρίς να μπορεί  πια να σταματήσει και έτσι στερεί από τον εαυτό του την χαρά των στιγμών-σε μια ατέρμονη πορεία προς το τέλος της ύπαρξης του, αλλά και η γυναίκα με το παιδί στην αγκαλιά, που διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο για το παιδί της ,σε πείσμα των γραφειοκρατικών εμποδίων, που της αντιτάσσει ο φρουρός των συνόρων της χώρας  των απόλυτων ανθρώπινων δικαιωμάτων και της απόλυτης ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καθώς και οι νεκροί στρατιώτες, που ανασταίνονται από τον στρατηγό τους για να παρελάσουν χωρίς να έχουν το δικαίωμα να ξέρουν αν νίκησαν ή έχασαν, αποτελούν κομμάτια  ενός σπασμένου καθρέφτη, όπως υποστηρίζει και ο ίδιος ο συγγραφέας, που καλούμαστε να συναρμολογήσουμε.


Συγγραφέας : Ματέι Βισνιέκ
Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαγιάννης
Χοροκίνηση: Άντα Χριστίδου
Μουσική: Henri Kergomard, Nokalypse, Γιάννης Παπαγιάννης
Σκηνικά - Κοστούμια - Φωτισμοί: Παναγιώτης Δημουλέας
Προετοιμασία Ηθοποιών (acting coaching): Φένια Προβελεγγίου
Βοηθός ενδυματολόγου: Πηνελόπη Μαυροδάκου
Κατασκευή σκηνικού: Κώστας Αβραμιώτης
Παίζουν οι Ηθοποιοί: Σωτήρης Βενέτης, Μαίρη Δημουλέα, Βασίλης Ζώης , Μαριάννα Μάνου, Ελένη Ορφανού, Υρώ Πυρένη , Παναγιώτης Ταρνάρης, Δων Χριστοδούλου

Σχετικές ειδήσεις
At home at the zoo, του Edward Albee στο Θέατρο Αλκμήνη
05.01.2017 12:26
Το Θέατρο Αλκμήνη παρουσιάζει από τις 21 Ιανουαρίου 2017 το έργο του Edward Albee, At home at the zoo, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.
Ο Συγγραφέας σου Πέθανε, της Άσπας Καλλιάνη στο Θέατρο Αλκμήνη
09.11.2016 10:43
Στις αρχές του 2017, το θέατρο Αλκμήνη θα υποδεχτεί στη σκηνή του τρεις σπουδαίους χαρακτήρες της παγκόσμιας δραματουργίας υπό τις συγγραφικές και σκηνοθετικές οδηγίες της Άσπας Καλλιάνη. Ο Γιάννης Βούρος ως Γκοντό (Περιμένοντας το Γκοντό, Μπέκετ), η Ζέτα Δούκα ως Μπλανς (Λεωφορείον ο Πόθος, Ουίλιαμς) και ο Σταύρος Ζαλμάς στο ρόλο του Φιρς (Βυσσινόκηπος, Τσέχωφ) θα συναντηθούν στην ίδια σκηνή και στο ίδιο πρωτότυπο έργο.
07.11.2016 13:30
Το έργο του Juan Carlos Rubio “Οι Πληγές του Ανέμου” έρχεται στο Θέατρο Σταθμός με πρωταγωνιστές τον Θοδωρή Ανθόπουλο και τον Κωνσταντίνο Ρόδη, σε σκηνοθεσία του τελευταίου και μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ.
Τα 5 Στοιχεία, με την Άννα Μπουρμά στο θέατρο Αλκμήνη
07.10.2016 10:06
Η μουσικοθεαματική παράσταση «Τα 5 στοιχεία» μετά τα συνεχόμενα sold out την Άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι 2016, ξεκινά το νέο κύκλο εμφανίσεων της στο θέατρο «Αλκμήνη» στο Γκάζι, από 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη.
Τυφλόμυγα από το Θέατρο του ‘Αλλοτε στο θέατρο Αλκμήνη
17.03.2016 15:28
Η πρώτη παράσταση στην Ελλάδα βασισμένη στο απόλυτο σκοτάδι με τίτλο Τυφλόμυγα, παρουσιάζεται από το Θέατρο του ‘Αλλοτε στο Θέατρο Αλκμήνη από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.