Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μιχαήλ Άγγελος στη Ρώμη. Opus 84, συναυλία στο Μουσείο Μπενάκη

Ο Μιχαήλ Άγγελος στη Ρώμη. Opus 84, συναυλία στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την όπερα δωματίου Ο «Μιχαήλ Άγγελος στη Ρώμη. Opus 84»

του Φίλιππου Τσαλαχούρη και Κώστα Κουτσουρέλη, σε τρεις παραστάσεις, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013, στις 20:30 και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, στις 18:00 και τις 20:30.

 

"Από το 1508 ώς το 1512, ο Μιχαήλ Άγγελος βρίσκεται στη Ρώμη. Ο πάπας Ιούλιος Β' τού έχει αναθέσει να εικονογραφήσει την οροφή στην Καππέλλα Σιστίνα, έργο που θα περάσει στην ιστορία ως κολοφώνας της Ιταλικής Αναγέννησης. Όμως ο ίδιος ο καλλιτέχνης δυσφορεί. Η πραγματική κλίση του, πιστεύει, είναι η γλυπτική, η ζωγραφική σε τέτοιο ύψος απαιτεί υπεράνθρωπη προσπάθεια, η σωματική του καταπόνηση είναι μεγάλη. Και οι προστριβές με τον ποντίφηκα, μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του καιρού του, συνεχείς...


 
"Ο Μιχαήλ Άγγελος στη Ρώμη" μας αφηγείται τη σχέση αυτών των δύο ανδρών. Στα δρώμενα ενός μονάχα πρωινού, τοποθετημένου στον μακρινό χειμώνα του 1511, το έργο καταγράφει τους ψυχικούς αναβαθμούς μιας δύσκολης συνάντησης: από την απόγνωση στην οργή· από τη σύγκρουση στην συνοδοιπορία· από την αρχική παραίτηση στην ύψωση του τέλους, την πλήρωση και την καταλλαγή."

 

Συντελεστές παράστασης:

Άγγελος Χονδρογιάννης, Μιχαήλ-Άγγελος
Βασίλης Ασημακόπουλος, Πάπας Ιούλιος Β΄
Αντώνης Γκρίτσης, Ουρμπίνο (βοηθός του Μ.Α.)
Τάσος Δαρδαγάνης, ιερέας
Αλέξανδρος Κλημόπουλος, ψάλτης

Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Δήμου Κορινθίων
Opus Femina, Δ/νση Φάλια Παπαγιαννοπούλου
Διονύσης Βερβετσιώτης, βιολί – Κάτια Καμίσκαγια, βιολί
Γιάννης Αθανασόπουλος, βιόλα – Έλλη Φιλίππου, τσέλο
Μαρία Καρυτινού, τσέμπαλο

 

Μουσική Διεύθυνση: Φίλιππος Τσαλαχούρης

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Έργα για βιόλα και πιάνο από την ΚΟΑ στο Μουσείο Μπενάκη
06.02.2017 12:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζουν την εξαιρετική συνεργασία τους, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας, με τίτλο «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Η ΚΟΑ επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη
09.11.2016 16:24
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη με το θεματικό κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Το Κατά Μάρκον Πάθη, opus 94, του Φίλιππου Τσαλαχούρη στο Μουσείο Μπενάκη
12.04.2016 10:19
Στα πλαίσια των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών 2016, θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη, το ορατόριο του Φιλίππου Τσαλαχούρη "Κατά Μάρκον Πάθη" opus 94.
Η ΚΟΑ για τέσσερις συναυλίες στο Μουσείο Μπενάκη
15.03.2016 15:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει με το φετινό θεματικό της κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας τη πολυετή τους συνεργασία.
Ο Άγγελος Λιακάκης και ο Τίτος Γουβέλης στο Θέατρο Πόρτα
02.03.2016 12:12
Ο Άγγελος Λιακάκης και ο Τίτος Γουβέλης θα εμφανιστούν στο θέατρο Πόρτα, για μία συναυλία μουσικής δωματίου για βιολοντσέλο και πιάνο του 20ου αιώνα, στο πλαίσιο των συναυλιών Τρίτες Παράλληλες.