Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Παγκόσμιο Μουσικό Χρονολόγιο: Παρουσίαση στον Ιανό

Παγκόσμιο Μουσικό Χρονολόγιο: Παρουσίαση στον Ιανό

Ο Ianos παρουσιάζει το βιβλίο και ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο «Παγκόσμιο Μουσικό Χρονολόγιο»…
 

… σε έρευνα-επιμέλεια Νότη Μαυρουδή, σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, στις 18.00.


Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Θεοδόσης Πελεγρίνης, καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευάγγελος Ασημακόπουλος, σολίστ κιθάρας - καθηγητής μουσικής, Γιώργος Μονεμβασίτης, κριτικός - ιστορικός της μουσικής και ο αρχειοθέτης. Ονόματα, χρονολογίες, δράσεις, καταγωγή Συνθετών   Ερμηνευτών   Κατασκευαστών της παγκόσμιας κοινότητας, περιέχονται στο επίτομο Παγκόσμιο Μουσικό Χρονολόγιο, με στόχο να χρησιμεύσει σε μια πρώτη πληροφόρηση του αναγνώστη γύρω από προσωπικότητες της Μουσικής που απασχόλησαν την ανθρωπότητα, από τα πρώτα δείγματα   ντοκουμέντα. Το Χρονολόγιο είναι μια πολύχρονη μουσική έρευνα που έχει αντλήσει πληροφορίες από μουσικές εγκυκλοπαίδειες, βιβλιογραφίες και ειδικές εκδόσεις, από διάφορες πηγές• προγράμματα συναυλιών, ένθετα δίσκων βινυλίου και ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και από προσωπική έρευνα του αρχειοθέτη, μέσα από συναντήσεις, τηλεφωνήματα και επαφές.


Ειδικότερα, η iPhone έκδοση του Παγκόσμιου Χρονολογίου Μουσικής συνιστά μια ανατρεπτική και ταυτόχρονα λειτουργική μεταφορά στη συγκεκριμένη πλατφόρμα της ενδελεχούς συγκέντρωσης, καταγραφής και κατηγοριοποίησης χιλιάδων ονομάτων της Παγκόσμιας Μουσικής σκηνής από οποιαδήποτε πηγή. Δεκαετίες έρευνας δημιούργησαν μια τεράστια σε έκταση βάση δεδομένων, ερμηνευτών, συνθετών και κατασκευαστών, η οποία ξεπερνά τις 70.000. Η ανάπτυξη της εφαρμογής ακολούθησε μια φιλοσοφία αποδόμησης και επανοδόμησης της συγκεκριμένης βάσης δεδομένων μέσα από μια προσέγγιση συνδυαστικής αναζήτησης σε όλες τις πιθανές αφετηρίες εντοπισμού του λήμματος ή λημμάτων που επιθυμεί ο χρήστης. Ο χρήστης καλείται είτε επιλέγοντας συνδυαστικά δεδομένα μέσα από τις θεματικές ενότητες που απαρτίζουν την εφαρμογή, είτε μέσω της αναζήτησης ονομάτων που ο ίδιος επιθυμεί, να οδηγηθεί στο αποτέλεσμα και τρόπο πλοήγησης της αρεσκείας του. Η εφαρμογή μπορεί "να ξεναγήσει" τους χρήστες της εφαρμογής σε εποχές, είδη, αισθητικά ρεύματα, ξεχασμένες πηγές πληροφόρησης, σ' ένα μουσικό γοητευτικό ταξίδι...

 

Οι κεντρικές θεματικές ενότητες της εφαρμογής οι οποίες αποτελούν και τη βάση της πλοήγησης για τον χρήστη είναι:

•        Ονοματεπώνυμο

•        Χρονολογίες (Ημερομηνίες γέννησης και θανάτων)  ή κατά δήλωση χρονολογίες

•        Ιδιότητες (κατασκευαστής, κιθαρίστας, συνθέτης)

•        Εθνικότητα

 

Ο δημιουργικός σχεδιασμός ανήκει στην εταιρεία Propaganda Graphics Factory, ενώ η προγραμματιστική ανάπτυξη έγινε από τον Όθωνα Αντωνίου .


Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη, στα 3,59€ στο App Store, στη διεύθυνση: https://itunes.apple.com/gr/app/global-music-timeline/id599925281?mt=8&ign-mpt=uo%3D2 ενώ στη διεύθυνση  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9404msyEL4I δίνεται και η δυνατότητα μέσα από video - παρουσίαση της εικονικής πλοήγησης στα περιεχόμενα και λειτουργικότητες της εφαρμογής.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου Red X της Πολύνας Γκιωνάκη στον Ιανό
26.01.2017 10:43
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη παρουσιάζουν στον Ιανό το βιβλίο με τίτλο Red X της Πολύνας Γκιωνάκη τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017.
«3 Εποχές στο Ίδιο Σπίτι»: Παρουσίαση Βιβλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
19.12.2016 12:41
Φέτος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο – λεύκωμα – ημερολόγιο που εξέδωσε το Μικρό Πολυτεχνείο με τον τίτλο «3 Εποχές στο Ίδιο Σπίτι», μέσα από το σεμινάριο Τριλογία, με εποπτεία Λίνας Νικολακοπούλου, Γιώργου Ανδρέου, Θράσου Καμινάκη.
Ο Πάνος Τσίρος στον Ιανό
21.11.2016 09:59
Ο Ιανός και η Μικρή Άρκτος σας προσκαλούν στην παρουσίαση των διηγημάτων του Πάνου Τσίρου «Φέρτε μου το κεφάλι της Μαρίας Κένσορα» Τρίτη 22 Νοεμβρίου στον Ιανό.
Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος Alphabet στον Ιανό
11.07.2016 10:32
Η Έλλη Τσάτσου παρουσιάζει πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον ΙΑΝΟ το φωτογραφικό της λεύκωμα με τίτλο Alphabet την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016.
Η 11η Γιορτή Ποίησης –  Γιορτή των Ποιητών
21.03.2016 10:13
Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, διοργανώνουν εκδήλωση την «11η Γιορτή Ποίησης – Γιορτή των Ποιητών» της πόλης μας, για να τιμήσουμε τον Παγκόσμιο Εορτασμό που καθιέρωσε η UNESCO.