Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου με τίτλο «Ουρανόπετρα» που θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία.

Ο Γιάννης Καλπούζος, συγγραφέας των μπεστ σέλερ Ιμαρέτ (Βραβείο Αναγνωστών 2009) και Άγιοι και δαίμονες, θα καθηλώσει ακόμα μία φορά τους αναγνώστες με ένα θυελλώδες μυθιστόρημα.

Κύπρος 1571, ο Γερόλεμος κόβει στα τέσσερα το φυλαχτό που του έσωσε τη ζωή, χαράζει σημάδια σε κάθε κομμάτι και τα μοιράζει στους τέσσερις γιους του. Αν ποτέ ενωθούν… Δώδεκα γενιές αργότερα ένας απόγονός του πορεύεται με βάση τη θεωρία του: Όπου πατώ είναι δικός μου δρόμος. Το βιβλίο με κέντρο την Κύπρο περιδιαβαίνει και στην Αθήνα, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο, εξιστορώντας μέσα από την πολυεπίπεδη ματιά του συγγραφέα τη ζωή των αφανών που απάνω τους πατούμε.

Η αιώνια πάλη του καλού και του κακού, το νόμιμο άδικο και το παράνομο δίκιο, ο αέναος έρωτας, άγνωστες εποχές και καθημερινότητα, πατριωτισμός και συνθήματα, ολόιδιοι κατακτητές με διαφορετικά προσωπεία, ο ελληνισμός στις γεωγραφικές εσχατιές του, η Κύπρος ανά τους αιώνες και κυρίως επί αγγλοκρατίας 1878-1917, τα όνειρα και οι ελπίδες των προπατόρων μας, το χθες που μπολιάζει το σήμερα.

Περιπέτειες, δυνατοί έρωτες, αναπάντεχες ανατροπές, ολοζώντανοι χαρακτήρες σε ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα με χορταστική πλοκή που θα μαγέψει τους αναγνώστες!

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ
Τον έζωσε το άστραμμα του θανάτου. Καπνοί, κασμάδες, φτυάρια, ζεμπίλια, δεμάτια μπαμπάκι και τόνοι χώματος υψώθηκαν ωσάν τεράστιος ανθός της ροδιάς. «Θε μου!» πρόλαβε να πει κι όμοιαζε όπως έπεφτε ν’ απλώνει τα χέρια του, θαρρείς και καρτερούσε τον Θεό να τον αρπάξει και να τον απιθώσει παράμερα, απείραχτο κι ολόσωστο.

Έμπηξε τα δάχτυλα στον σωλήνα και τράβηξε κάμποσα κιτρινισμένα χαρτιά. Ξέστριψε μια κόλα και πάσχισε να τη διαβάσει. Ανήμπορος να μετρηθεί με τις αράδες της αναρωτιόταν: Πόσο καιρό να βρίσκονταν κει μέσα; Τι να έγραφαν;

Πήρε να της βγάζει ένα ένα τα ρούχα ωσότου έμεινε ολόγυμνη ομπρός του. Θαρρείς κι ο αφρός της θάλασσας ορθώθηκε και σχημάτισε τ’ ολόλευκο κορμί της. «Αφροδίτη!» αναφώνησε και… γίνηκε πυροτέχνημα στην αγκάλη της μέχρι τα ξημερώματα.

«Έχει δρόμο που ορίζεις την πατημασιά σου και δρόμο όπου σου την ορίζουν άλλοι. Στοχάσου και διάλεξε σε ποιον θέλεις να πατάς».
«Όπου πατώ είναι δικός μου δρόμος!» αποκρίθηκε.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Γιάννης Καλπούζος (kalpuzos@yahoo.gr) γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960. Από το 1982 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και μία συλλογή διηγημάτων. Με την ποιητική συλλογή Έρωτας νυν και αεί ήταν υποψήφιος στη μικρή λίστα για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2008.
Από το 1995 έχει υπογράψει τους στίχους 70 τραγουδιών πολλά από τα οποία ερμήνευσαν γνωστοί καλλιτέχνες (Γλυκερία, Ορφέας Περίδης, Ελένη Πέτα, Γιάννης Σαββιδάκης) και έγιναν επιτυχίες, καθώς και τους στίχους 18 τραγουδιών στο παιδικό θεατρικό έργο Τρυφεράκανθος. Το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ για το μυθιστόρημά του Ιμαρέτ: Στη σκιά του ρολογιού (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2008), το οποίο έχει ξεπεράσει τα 70.000 αντίτυπα σε πωλήσεις και μεταφράζεται ήδη στα ιταλικά και στα πολωνικά. Το 2011 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το μυθιστόρημά του Άγιοι και δαίμονες με υπότιτλο Εις ταν Πόλιν, το οποίο βρίσκεται στην 38η χιλιάδα. Επισκεφθείτε και το blog του συγγραφέα: kalpuzos.blogspot.gr

• Ο Γιάννης Καλπούζος, ένας από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς του αναγνωστικού κοινού (Βραβείο Αναγνωστών 2009), αποτυπώνει αριστοτεχνικά με τα ιστορικά μυθιστορήματά του την ατμόσφαιρα της εποχής (στην οποία εκτυλίσσεται κάθε φορά το έργο), και καθηλώνει με κάθε βιβλίο του τους αναγνώστες με την περιπετειώδη ζωή των ηρώων του και τη χειμαρρώδη γλώσσα του.
• Συνδυάζει την ιστορική επάρκεια και ακρίβεια με την πετυχημένη μυθοπλασία και την άριστη τεχνική στη γλώσσα και στη διαμόρφωση πειστικών ηρώων και χαρακτήρων.
• Οι αναγνώστες μπορούν από τώρα να δεσμεύσουν το δικό τους αντίτυπο με την υπογραφή του συγγραφέα. Δίνουμε τη δυνατότητα στο αναγνωστικό κοινό να προπαραγγείλει το βιβλίο είτε μέσω του site μας είτε μέσω οποιουδήποτε βιβλιοπωλείου. Τα αντίτυπα θα είναι υπογεγραμμένα και οι αναγνώστες μπορούν να τα παραλάβουν την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας (4-9 Μαρτίου).
• Όσοι αναγνώστες θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον συγγραφέα σε μια αποκλειστική συνάντηση μαζί του δεν έχουν παρά να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό μας. Πέντε τυχεροί θα κερδίσουν πρώτοι το νέο του μυθιστόρημα και θα έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν σε ένα αποκλειστικό δείπνο στο Gourmet Restaurant Olive Garden του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ.