Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Χάρτινο το καραβάκι - Σοφία Ζαραμπούκα: Παρουσίαση στον Ιανό

Χάρτινο το καραβάκι - Σοφία Ζαραμπούκα: Παρουσίαση στον Ιανό

Ο Ιανός και οι Εκδόσεις Αιώρα διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Ζαραμπούκα

… με τίτλο «Χάρτινο το καραβάκι, η ιστορία του χαρτιού», το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στις 12.00.


Οι εκδόσεις Αιώρα και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Χάρτινο το καραβάκι, η ιστορία του χαρτιού, της Σοφίας Ζαραμπούκα και καλούν τους νεαρούς αναγνώστες σε ένα ταξίδι γνώσης και δημιουργικής χαράς.


Η συγγραφέας με κέφι και μαστοριά, ως άλλος πλοηγός, οδηγεί τους συνεπιβάτες της σε ένα μακρύ ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο που ξεκινάει από την Κίνα, και συνεχίζει στο Βιετνάμ, την Κορέα, την Ιαπωνία, το Θιβέτ, την Βαγδάτη, την Συρία, την Αίγυπτο, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αμερική, την Αγγλία, τη Ρωσία, με στάσεις σε μεγάλες ιστορικές στιγμές και παρέα με διάσημα πρόσωπα. Έτσι οι μικροί αναγνώστες διατρέχοντας τις εποχές, τις πόλεις και τις χώρες μυούνται στην ιστορία του χαρτιού και την διάδοση της χρήσης του και κατά συνέπεια στην ιστορία του Πολιτισμού. Ενός πολιτισμού που σήμερα στο απόγειο της εξέλιξης της τεχνολογίας, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη γνώση της ιστορίας του και της εξέλιξής της.


Το βιβλίο συνοδεύεται από εξαιρετική εικονογράφηση της ίδιας της συγγραφέως, χάρτη της διαδρομής του χαρτιού και χρονολογικό πίνακα.  Η έκδοση συμπεριλαμβάνει μια θεατρική διασκευή της Ιστορίας του Χαρτιού, που δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές να δουλέψουν μαζί με τα παιδιά μια παράσταση , συνδυάζοντας μοναδικά τον παιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο της γνώσης και της Τέχνης.


Η Σοφία Ζαραμπούκα σπούδασε Καλές Τέχνες και Θέατρο στην Ελλάδα και στην Αμερική. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, αλλά αρκετά από τα βιβλία της ταξιδεύουν μεταφρασμένα σε πολλές άλλες χώρες. Είναι περισσότερο γνωστή για τις διασκευές των μεγάλων έργων της αρχαιότητας (Επική ποίηση, Αρχαία τραγωδία και κωμωδία , Μυθολογία). Η προσέγγισή της σε αυτά τα δύσκολα έργα είναι πολύ προσωπική, απλή και γοητευτική, χωρίς να αφήνει να χαθούν η ακρίβεια και η αυθεντικότητά τους. Με την διπλή της ιδιότητα, της εικονογράφου και αφηγήτριας, μεταδίδει στα παιδιά, αλλά και σε ενήλικες, τα μεγάλα έργα της αρχαιότητας που αλλιώς θα έμεναν γνωστά μόνο σε φιλόλογους. Πολλά από τα έργα της έχουν βραβευτεί και για το σύνολο του έργου της στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών.

Σχετικές ειδήσεις
11.01.2017 11:55
Στο Παιδικό τμήμα του Ιανού το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, θα γίνει Εκπαιδευτικό Βιωματικό Πρόγραμμα Ιστορία της Τέχνης για παιδιά με τίτλο "Ζωγραφίζοντας τη Μουσική".
Παραμύθια με την Ξένια στο Golden Hall
15.12.2016 09:45
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στον Ιανό στο Golden Hall θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη, Παραμύθια με την Ξένια
Ιστορία αγάπης στον βυθό, γέλια ένα σωρό - Μαρία Καραγιάννη
22.08.2016 12:51
Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ιστορία αγάπης στον βυθό, γέλια ένα σωρό της Μαρίας Καραγιάννη σε εικονογράφηση Ιούλιου Μαρουλάκη.
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά
08.04.2016 11:41
Με αφορμή το καινούργιο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο "Το κουμπί που κρύωνε " που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καρυδάκη, η Παναγιώτα Βλαντή καλεί μικρούς και μεγάλους σε μια συνάντηση μαζί της και ένα ταξίδι στις σελίδες του βιβλίου στον ΙΑΝΟ το Σάββατο 16 Απριλίου 2016.
Φένια, η αγαπημένη των ήχων στον Ιανό
01.03.2016 11:44
Το ΚΕΑΤ, οι Εκδόσεις Πατάκη, και το βιβλιοπωλείο IANOS το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην παρουσίαση του βιβλίου της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου «Φένια, η αγαπημένη των ήχων» σε εικονογράφηση της Έφης Λαδά