Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Dancing to Connect, στη Στέγη

Dancing to Connect, στη Στέγη

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, η Στέγη Γραμμάτων &Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, και ο Οργανισμός Πολιτισμού,...

...  Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεργάζονται σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους με θέμα το χορό, που θα διαρκέσει από τις 5 έως και τις 13 Μαρτίου 2013.

 

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, θα παρουσιάσουν ένα 10ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους με τη διεθνώς καταξιωμένη ομάδα σύγχρονου χορού Battery Dance Company. Από τις 5 έως τις 13 Μαρτίου 2013 η ομάδα Battery Dance Company με έδρα τη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο περιοδείας της σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, θα πραγματοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Dancing to Connect στην Αθήνα.  Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και τη συνεργασία μέσω του χορού, ενώ προωθεί την ανεκτικότητα, την κατανόηση και τη διαφορετικότητα.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί την αρχή μιας συντεταγμένης προσπάθειας της Στέγης να προαχθούν οι τέχνες μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Οι χορευτές και εκπαιδευτές της Battery Dance Company (BDC) θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια για ένα σύνολο 100 μαθητών, ηλικίας 14-17 ετών, σε πέντε δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αττικής. Η BDC θα συνεργαστεί με πέντε Έλληνες χορευτές, και θα μοιραστεί μαζί τους τις πρακτικές εκπαίδευσης μέσω του χορού και των εργαστηρίων με τους μαθητές.  Κατά τη διάρκεια 20 ωρών εντατικής προπόνησης στα σχολεία, και με τη βοήθεια των Ελλήνων και των Αμερικανών χορευτών, οι μαθητές θα προετοιμάσουν πέντε πρωτότυπες χορογραφίες με θέματα που οι ίδιοι θα επιλέξουν.

 

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου, 2013 το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μια τελική παράσταση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Οι μαθητές των πέντε σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους ενώ στην παράσταση θα λάβουν μέρος και οι χορευτές της Battery Dance Company.  Η παράσταση είναι δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό.

 

Στη Στέγη θα πραγματοποιηθούν επίσης ένα εργαστήριο για επαγγελματίες χορευτές με θέμα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Dancing to Connect, από τους χορευτές της ομάδας Battery Dance Company (Παρασκευή 8 Μαρτίου, 18:00-21:00), καθώς και ένα σεμινάριο με θέμα τη διοίκηση ομάδων χορού & πολιτιστικών οργανισμών και την ανεύρεση χορηγιών, από τον ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή της ομάδας BDC, Jonathan Hollander (Δευτέρα 11 Μαρτίου, 17:00-20:00). Η συμμετοχή και στα δύο σεμινάρια είναι ελεύθερη, με απαραίτητη την κράτηση θέσης (στο 213-017-8034/0.

 

Από την ίδρυσή της στο Μανχάταν το 1976, η Battery Dance Company έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 παραγωγές στην Αμερική και διεθνώς. Η BDC είναι επίσης υπεύθυνη για την παραγωγή του Downtown Dance Festival, που είναι το μακροβιότερο δημόσιο φεστιβάλ χορού της Νέας Υόρκης. Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, η BDC έχει διοργανώσει χιλιάδες master classes και διαλέξεις, έχει προσφέρει τεχνική εκπαίδευση, και έχει πραγματοποιήσει το πρόγραμμα Dancing to Connect σε 30 χώρες μέχρι σήμερα.  Έχοντας παρουσιάσει παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε ένα μεγάλο και ποικίλο διεθνές κοινό, η Battery Dance Company διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτιστική διπλωματία. Καταρρίπτοντας διαχωρισμούς ανάμεσα στους ανθρώπους, η ομάδα φιλοδοξεί να κάνει το χορό προσιτό σε όλους. 

 

Tα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Dancing to Connect και θα πάρουν μέρος στην παράσταση στη Στέγη είναι τα:
9ο Γυμνάσιο Αχαρνών
20ο Γυμνάσιο Αθηνών
46ο Λύκειο Αθηνών
2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών
3ο ΕΠΑΛ Πειραιά

 

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος Dancing to Connect θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο στο Συγκρότημα Κωφών Αγίας Παρασκευής (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΤΕΕ) την Κυριακή 10 Μαρτίου.

 

Η ομάδα Ελλήνων χορευτών που θα πάρει μέρος στο πρόγραμμα απαρτίζεται από τους: Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Άρη Παπαδόπουλο, Αντώνη Στρούζα και Ηλία Χατζηγεωργίου.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ζερόμ Μπελ με το «Gala» στη Στέγη
16.12.2016 17:23
Ο ευφυής και ανατρεπτικός Ζερόμ Μπελ επιστρέφει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με το «Gala», μια παράσταση-ωδή στη διαφορετικότητα, ένα γκαλά με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας, θέτοντας και πάλι το ερώτημα: τι είναι χορός;
Tomorrow,  από την Hellenic Dance Company στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
28.11.2016 15:42
H νέα σταθερή συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) εγκαινιάζεται με το έργο «Τοmorrow», την καινούργια παραγωγή της Hellenic Dance Company (ΗDC), που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας την Παρασκευή 2, το Σάββατο 3, την Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ.
Το Dancing Athens ανοίγει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο για τη Στέγη
15.09.2016 13:54
Ξεκινάμε χορεύοντας! Το Dancing Athens ανοίγει τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση με έργα τεσσάρων χορογράφων από όλο τον κόσμο που θα παρουσιαστούν σε μουσεία, δρόμους και πλατείες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
20.07.2016 10:58
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα έργα των Aλεξάντερ Γουίτλεϋ και Τόμας Χάουερτ στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στις 22 και 23 Ιουλίου 2016 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
«Χορεύω, άρα επικοινωνώ»: H Στέγη φέρνει το σύγχρονο χορό στα σχολεία
02.03.2016 10:30
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει το πρόγραμμα χορού για σχολεία Dancing to Connect - Χορεύω, άρα επικοινωνώ.