Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ποιά Ελένη, των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου στο θέατρο Σοφούλη

Ποιά Ελένη, των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου στο θέατρο Σοφούλη

Η θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, ...

Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη,
παρουσιάζει την κωμωδία «ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ;»
 

Το «Ποια Ελένη;» είναι μια κωμωδία – μιούζικαλ , ένα παραμύθι που μας γυρίζει πίσω στον πανάρχαιο μύθο του Τρωικού πολέμου, εστιάζοντας στο πρόσωπο της Ελένης.

 


Για το συγγραφικό δίδυμο ο Τρωικός πόλεμος δεν έγινε ποτέ! Το μπλέξιμο δημιουργήθηκε από τις Θεές (Αφροδίτη, Ήρα και Αθηνά) λόγω ανταγωνισμού και για να σπάσουν την πλήξη τους.

 


Στην Τροία λοιπόν δεν έφτασε ποτέ η Ελένη, αλλά η Πεύκιδα, η λιγότερο όμορφη ξαδέλφη της. Ο Πάρις, ως εκ θαύματος, μα και οι άλλοι Τρώες, θα τη λατρέψουν ως ωραία Ελένη, αφού και η ίδια θα ταυτιστεί με την ιδέα. Άλλωστε όπως λέει η Αφροδίτη «η ομορφιά είναι ψέμα και κατασκεύασμα. Του λογικού τερτίπι. Κι όλο αλλάζει μορφή και νόημα».  Ένα εύρημα δυνατό που θα προβληματίσει τους θεατές για την εικόνα και το περιεχόμενο, τη σημασία της ομορφιάς και την απουσία της.

 


Οι αρχαίοι ήρωες θα μπερδευτούν με το σήμερα, θα πάρουν μορφές από μύθους και κλασσικά εικονογραφημένα και όλα αυτά σ’ ένα θέαμα απολαυστικό, ανάλαφρο με το χιούμορ των συγγραφέων στο ζενίθ!!

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Κείμενο: Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου
Μουσική – Στίχοι:  Αφροδίτη Μάνου
Σκηνοθεσία:  Παυλίνα Χαρέλα
Σκηνικά: Ευ(φ)ορία
Κοστούμια: Καλλιόπη Παπαδάκη – Ευ(φ)ορία
Χορογραφίες: Ευ(φ)ορία
Φωτισμοί: Μάνος Κόνσογλου
Σπαθογραφία: Σάκης Παπαδόπουλος
Μακιγιάζ-Hairsyling: Giorgio
Σχεδιασμός αφίσας-προγράμματος: Χαράλαμπος Αθανασιάδης
Video: Γιάννης Τσότσος

 


Παίζουν:  Χαράλαμπος Αθανασιάδης, Όλγα Βαηνά, Δημήτρης Δίγκας, Λουκία Καουρή, Έφη Καπαγερίδου, Χρήστος Καραβασίλης, Δημήτρης Κιουρτσίδης, Θεολογία Μήλιου, Μίνα Μπαδάκη, Γιώργος Μπέκας, Γιώργος Μπουρατζής, Κατερίνα Παπάζογλου, Πέρσα Σαπλαχίδου, Γεωργία Σπυράκη, Δήμητρα Τακαβάκογλου, Πελαγία Τσίκουλα, Ιωάννα Χατζηγκάιδα, Ιάκωβος Χέυσον.
 

Σχετικές ειδήσεις
Δεύτερη φωνή, των Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα στο Θέατρο Αποθήκη
05.10.2016 17:24
Το Θέατρο Αποθήκη παρουσιάζει το νέο έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με τίτλο Δεύτερη φωνή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.
Βάφ'τα μαύρα των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα στο Θέατρο Λαμπέτη
30.09.2016 15:42
Οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππα παρουσιάζουν στο Θέατρο Λαμπέτη από τις 6 Οκτωβρίου 2016 τη νέα του κωμωδία με τίτλο Βάφ' τα μαύρα.
Ποιά Ελένη, των Ρέππα -Παπαθανασίου στο Θέατρο Απόλλων στη Σύρο
08.08.2016 17:23
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», ο Θεατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Απόλλων" παρουσιάζει το θεατρικό έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου «Ποια Ελένη», στο Θέατρο Απόλλων, από την Κυριακή 7 έως την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00.
Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα, από την ομάδα Ευ(φ)ορία στο θέατρο Σοφούλη
11.05.2016 11:02
Η Θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής παρουσιάζει από τις 20 Μαΐου 2016 στο θέατρο Σοφούλη, την εξαιρετική κωμωδία των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα», που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Γαμπροί για πούλημα των Ρέππα & Παπαθανασίου στο Ράδιο City
26.04.2016 14:58
Η παράσταση ΓΑΜΠΡΟΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη και από τις 4 Μαΐου 2016, οι αγαπημένοι ηθοποιοί θα ζουν τις ξεκαρδιστικές τους θεατρικές περιπέτειες στο Θέατρο ΡΑΔΙΟ CITY.