Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Μάρτιος 2013: Μήνας παρουσίασης εκδοτικής δραστηριότητας Ιδρύματος Γουλανδρή, στον Ιανό

Μάρτιος 2013: Μήνας παρουσίασης εκδοτικής δραστηριότητας Ιδρύματος Γουλανδρή, στον Ιανό

Στο πλαίσιο των εκδοτικών του δράσεων, το Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή,…

… παρουσιάζει για πρώτη φορά το σύνολο της εκδοτικής του δραστηριότητας στα βιβλιοπωλεία IANOS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για ένα μήνα.


Έτσι, όλο το Μάρτιο, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να βρεί όλο τον ενεργό κατάλογο των βιβλίων που έχει εκδώσει το Ίδρυμα τα τελευταία 30 χρόνια με αφορμή τις σημαντικές εικαστικές εκθέσεις που έχει διοργανώσει στο Μουσείο Σύγχρονης τέχνης στην Άνδρο, παρουσιάζοντας κάθε φορά σπουδαίους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες .  Όλα τα βιβλία θα διατίθενται σε προνομιακές τιμές με εκπτώσεις 30, 50 και 70% από την αρχική τους τιμή.


Οι εκδόσεις του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή, ξεχωρίζουν για την επιμέλεια και την καλλιτεχνική τους ποιότητα . Άρτια σχεδιασμένες, οι εκδόσεις - κατάλογοι των εκάστοτε εκθέσεων έχουν στόχο να συστήσουν στο κοινό καλλιτέχνες και κινήματα που σφράγισαν την παγκόσμια ιστορία της σύγχρονης τέχνης, και περιλαμβάνουν εκτός από τα έργα της κάθε έκθεσης, σημαντικά κείμενα ελλήνων και ξένων μελετητών καθώς και πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, τις περισσότερες φορές ανέκδοτο. Ο μήνας παρουσίασης της εκδοτικής δραστηριότητας του Ιδρύματος είναι μια πρόταση που εγκαινιάζεται φέτος και θα επαναλαμβάνεται κάθε άνοιξη.

Σχετικές ειδήσεις
Το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση συμμετείχε με επιτυχία στην 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας
21.09.2016 10:26
Στην 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας συμμετείχε το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση, όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει μερικές από τις κυριότερες δράσεις του, αλλά και να οργανώσει σημαντικές εκδηλώσεις με θέμα τόσο τον ελληνικό πολιτισμό, όσο και τον μεγάλο Έλληνα ποιητή.
Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος Alphabet στον Ιανό
11.07.2016 10:32
Η Έλλη Τσάτσου παρουσιάζει πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον ΙΑΝΟ το φωτογραφικό της λεύκωμα με τίτλο Alphabet την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016.
Το κόκκινο τανγκό στον Ιανό
13.06.2016 12:46
Οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο των Κώστα Κουτσομύτη και Ευάγγελου Μαυρουδή με τίτλο Το κόκκινο τανγκό. Νίκος Ζαχαριάδης. Η άνοδος και η πτώση ενός ηγέτη την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016.
Σεμινάρια δημιουργικής γραφής για την Άνοιξη 2016 στον Ιανό
04.02.2016 10:25
Τα Εργαστήρια Βιβλίου στον IANO, τα οποία δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2013, εφέτος ήδη συμπλήρωσαν έξι επιτυχημένους κύκλους εργαστηρίων-σεμιναρίων δημιουργικής γραφής, διόρθωσης-επιμέλειας κειμένων και εικονογράφησης.
Τέσσερις Εποχές: Ποιητικό Ημερολόγιο 2016 από τις εκδόσεις Γκοβόστη
05.01.2016 16:16
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων αδιάκοπης, ποιοτικής, εκδοτικής παρουσίας και συνεπούς πολιτισμικής προσφοράς, το Ημερολόγιο των Εκδόσεων Γκοβόστη για το 2016 είναι αφιερωμένο στην ποίηση και την ελληνική φύση.