Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Αντώνης Μιχαηλίδης: Έκθεση στην γκαλερί Λόλα Νικολάου

Αντώνης Μιχαηλίδης: Έκθεση στην γκαλερί Λόλα Νικολάου

Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου θα φιλοξενήσει την έκθεση του Αντώνη Μιχαηλίδη με τίτλο

… «Η απενοχοποίηση του Θεατή», που θα διαρκέσει από τις 7 έως και τις 30 Μαρτίου 2013. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, 19.00 - 22.00.


Ο Αντώνης Μιχαηλίδης είναι ένας  εξαιρετικά ιδιαίτερος καλλιτέχνης. Η γλώσσα του χαρακτηρίζεται από  μία  έντονη αφηγηματικότητα, που εμπεριέχει ισχυρά στοιχεία συμβολισμού, ανατροπές και τέλος από ένα πηγαίο λυτρωτικό χιούμορ. Πλάθει μικρές ιστορίες, γεμάτες μαγικούς μύθους. Τον απορροφά ένα προσωπικό ταξίδι περιπέτειας και αναζήτησης μέσα σ’έναν κόσμο αρχετυπικό.  Τα έργα που παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση έχουν ως θέμα τον «θεατή» και την απεμπλοκή του από το έργο τέχνης. Μας ταξιδεύουν μέσα σε αυτόν τον μαγικό του κόσμο των συμβόλων και δυνάμεων που ο Μιχαηλίδης χειρίζεται με μεγάλη μαεστρία και ευαισθησία. Πολύ καλός στην τεχνογνωσία και την επεξεργασία όλων των υλικών, αναζητά τις δυνατότητες της ύλης με εξαιρετική ευκολία και κινείται με μεγάλη ελευθερία στο χώρο και την κλίμακα, δουλεύοντας με ασυνήθιστη ευχέρεια τόσο στις ογκώδεις επιφάνειες όσο και στην μικροκλίμακα. Ένας καλλιτέχνης με πολύ ισχυρή παρουσία, αναγνωρισμένος για το έργο του Διεθνώς και βραβευμένος πολλές φορές γι’ αυτό.


Βιογραφικά στοιχεία καλλιτέχνη:
Ο Αντώνης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Αφρική και ήρθε στην Ελλάδα το 1975 όπου ζει μέχρι σήμερα. Αποφοίτησε αριστούχος  από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου σπούδασε Γλυπτική. Έχει κάνει δεκαέξι ατομικές εκθέσεις, πολυάριθμες ομαδικές και έχει Βραβευτεί επανειλημμένως σε πολλούς Διεθνής Διαγωνισμούς. Το 1997 δέχτηκε τιμητική υποτροφία από τις ΗΠΑ για να παρουσιάσει το σύνολο της δουλειάς του σε πολλές πόλεις και Πανεπιστήμια. Από το 1999 μέχρι σήμερα διδάσκει Πλαστική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. 

Σχετικές ειδήσεις
Dreams and Fragments: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου
28.12.2016 17:04
Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση των Λήδας Αλεξοπούλου, Άκη Καράνου, Εγκράτειας Ρούμπου με τίτλο Dreams and Fragments.
Έκθεση των Δ. Βασιλειάδη, Κ. Βικία-Σακελλάρη, Ε. Στόικου, Σ. Ταυλαρίδη στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
16.11.2016 11:44
Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει τα έργα τεσσάρων καλλιτεχνών σε μία κοινή έκθεση.
Placebo: έκθεση της Πέγκυς Κλιάφα στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
07.09.2016 16:43
Η γκαλερί Λόλα Νικολάου εγκαινιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση της Πέγκυς Κλιάφα με τίτλο Placebo.
Αμφίσημος Λόγος: Έκθεση του Σαράντη Γκάγκα στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου
20.04.2016 15:17
Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 εγκαινιάζεται στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου, η έκθεση του Σαράντη Γκάγκα με τίτλο ΑΜΦΙΣΗΜΟΣ ΛΟΓΟΣ.
Τρεις Χώροι, Τρεις Προσωπικές Διαδρομές, Τρεις Ζωγραφικοί Λόγοι: έκθεση στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
21.03.2016 11:26
Στην γκαλερί Λόλα Νικολάου, η Έλλη Χρυσίδου, η Ljiljana Jaric, και η Έμμυ Χατζηφωτιάδου, με διαφορετικές αφετηρίες η κάθε μία και πορείες, συναντώνται και συνδιαμορφώνουν μία κοινή εικαστική πράξη.