Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου θα φιλοξενήσει την έκθεση του Αντώνη Μιχαηλίδη με τίτλο

… «Η απενοχοποίηση του Θεατή», που θα διαρκέσει από τις 7 έως και τις 30 Μαρτίου 2013. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, 19.00 – 22.00.

Ο Αντώνης Μιχαηλίδης είναι ένας  εξαιρετικά ιδιαίτερος καλλιτέχνης. Η γλώσσα του χαρακτηρίζεται από  μία  έντονη αφηγηματικότητα, που εμπεριέχει ισχυρά στοιχεία συμβολισμού, ανατροπές και τέλος από ένα πηγαίο λυτρωτικό χιούμορ. Πλάθει μικρές ιστορίες, γεμάτες μαγικούς μύθους. Τον απορροφά ένα προσωπικό ταξίδι περιπέτειας και αναζήτησης μέσα σ’έναν κόσμο αρχετυπικό.  Τα έργα που παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση έχουν ως θέμα τον «θεατή» και την απεμπλοκή του από το έργο τέχνης. Μας ταξιδεύουν μέσα σε αυτόν τον μαγικό του κόσμο των συμβόλων και δυνάμεων που ο Μιχαηλίδης χειρίζεται με μεγάλη μαεστρία και ευαισθησία. Πολύ καλός στην τεχνογνωσία και την επεξεργασία όλων των υλικών, αναζητά τις δυνατότητες της ύλης με εξαιρετική ευκολία και κινείται με μεγάλη ελευθερία στο χώρο και την κλίμακα, δουλεύοντας με ασυνήθιστη ευχέρεια τόσο στις ογκώδεις επιφάνειες όσο και στην μικροκλίμακα. Ένας καλλιτέχνης με πολύ ισχυρή παρουσία, αναγνωρισμένος για το έργο του Διεθνώς και βραβευμένος πολλές φορές γι’ αυτό.

Βιογραφικά στοιχεία καλλιτέχνη:
Ο Αντώνης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Αφρική και ήρθε στην Ελλάδα το 1975 όπου ζει μέχρι σήμερα. Αποφοίτησε αριστούχος  από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου σπούδασε Γλυπτική. Έχει κάνει δεκαέξι ατομικές εκθέσεις, πολυάριθμες ομαδικές και έχει Βραβευτεί επανειλημμένως σε πολλούς Διεθνής Διαγωνισμούς. Το 1997 δέχτηκε τιμητική υποτροφία από τις ΗΠΑ για να παρουσιάσει το σύνολο της δουλειάς του σε πολλές πόλεις και Πανεπιστήμια. Από το 1999 μέχρι σήμερα διδάσκει Πλαστική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.