Το ντοκιμαντέρ με τίτλο 2013 Θερινά Σινεμά στην Αθήνα της Μαγδαληνής Ρεμούνδου θα προβληθεί στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στο Cine Παράδεισος και στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 στο Σινέ Κήπος στην Αθήνα.

Λίγα Λόγια για το ντοκιμαντέρ

2013 η Αθήνα βιώνει την οικονομική κρίση. Η κάμερα αποτυπώνει ζοφερές εικόνες εγκατάλειψης, ερήμωσης και παρακμής από το κέντρο της πόλης και τις γειτονιές της. Οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας αντιστέκονται, ανθούν ως αξιοθέατα και πόλος έλξης για τους τουρίστες, επανέρχονται στην αρχική τους πλανόδια δράση γεμίζοντας αυλές,  πάρκα, πλατείες και γίνονται ο συνεκτικός ιστός μιας πανικόβλητης κοινωνίας σε κρίση. Συνεχίζουν τα θερινά σινεμά της Αθήνας, αγαπημένο είδος μαζικής ψυχαγωγίας, να αποτελούν όαση για απόδραση από την μουντή, απάνθρωπη καθημερινότητα ή πλήττονται  από την ύφεση;

Τα Θερινά Σινεμά του κέντρου της Αθήνας Δεξαμενή, Αθηναία, Βοξ, Ριβιέρα, Εκράν, Παναθήναια, Αίγλη, Θησείον, Σινέ Παρί, Σινέ Ψυρρή, οι ιστορικοί και διατηρητέοι θερινοί κινηματογράφοι αντιστέκονται και κατατάσσονται από τα διεθνή ΜΜΕ στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων κινηματογράφων παγκοσμίως. Τι λένε οι άνθρωποι του Σινεμά,  πως διοργανώνουν κινηματογραφικές προβολές στην αυλή του κτιρίου του Συλλόγου τους οι Αρχαιολόγοι, πως τα Παιδιά Πάνε Σινέμα, πόσο ευχάριστες είναι οι προβολές που διοργανώνει το Open Air Festival κάτω από τον νυχτερινό ουρανό της Αθήνας…. Η Συνέχεια επί της Οθόνης……με την προβολή του ντοκιμαντέρ της Μαγδαληνής Ρεμούνδου 2013 Θερινά Σινεμά στην Αθήνα.

Το ντοκυμαντέρ 2013 Θερινά Σινεμά στην Αθήνα συμμετείχε στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2014, τον Ιούνιο του 2014 επιλέχθηκε και προβλήθηκε στην Αίγινα στο πλαίσιο προβολών του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, προβλήθηκε επίσης στο  4o Open Air Festival στην Αθήνα, το οποίο διοργανώνει το περιοδικό Σινεμά  και το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, καθώς και στην αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, όπου διοργανώνονται με επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά κινηματογραφικές βραδιές με προβολές γνωστών ταινιών, αλλά και ντοκυμαντέρ.

Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί εκδήλωση για τα 45 χρόνια λειτουργίας του Θερινού Κινηματογράφου Ριβιέρα στα Εξάρχεια. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Θεόδωρου Ρίγγα, ο οποίος έφυγε από κοντά μας τον Σεπτέμβριο του 2013, ιδρυτή των αγαπημένων θερινών Αθηναία, Βοξ, Παναθήναια και Ριβιέρα, που χάρισαν κι εξακολουθούν να χαρίζουν αξέχαστες νύχτες στους Αθηναίους, αλλά και τους τουρίστες. Το ντοκυμαντέρ 2013 Θερινά Σινεμά στην Αθήνα θα προβληθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμώντας τη μνήμη του πρωτεργάτη των θερινών κινηματογράφων Θεόδωρου Ρίγγα.

Σκηνοθεσία: Μαγδαληνή Ρεμούνδου
Σεναριακή ιδέα: Θανάσης Αγγελόπουλος
Διέυθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Μαυροφοράκης
Πρωτότυπη μουσική: Stereo Mike
Μοντάζ: Αριστέα Παπαναστασίου
Παραγωγή: RGB Studios – StageTrick Entertainments
Διάρκεια: 45 λεπτά