Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Νίκος Σίσκος, MANimals: Έκθεση ζωγραφικής στην έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου

Νίκος Σίσκος, MANimals: Έκθεση ζωγραφικής στην έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου

Η αίθουσα τέχνης «έκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του

Νίκου Σίσκου με τίτλο «MANimals» την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013.

 

Μία μωβ καμηλοπάρδαλη λαβωμένη από τα βέλη του έρωτα… Μια πολική αρκούδα σε τροπικό δάσος…Ένας γάτος ναυαγοσώστης…!!!Όλα αυτά και άλλα παράδοξα ενυπάρχουν στον κόσμο των «MANimals».Ο ζωγράφος Νίκος Σίσκος στην τρίτη του ατομική έκθεση δημιουργεί ένα σύμπαν στο οποίο οι άνδρες παραμένουν  πάντα παιδιά, ενώ η φύση και τα ζώα λειτουργούν άλλοτε ως προέκταση της ψυχολογίας τους και άλλοτε ως “alter ego”. Μέσα από αυτή την σειρά έργων ο καλλιτέχνης εστιάζει στην έννοια της ειρωνείας, της ματαιοδοξίας, του χιούμορ και του αισθησιασμού. Κυρίως όμως, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το δίπολο εξουσίας και εξουσιαζόμενου, ζήτημα πάντα επίκαιρο και διαχρονικό!

 

Ο Νίκος  Σίσκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Το 2006  τελείωσε με άριστα τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήριο των Δημήτρη Σακελλίων και Γιώργου Καζάζη. Έχει παρουσιάσει πολλές ατομικές εκθέσεις με τελευταία το 2010 στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου με τίτλο ‘’LES FEMMES FATALES’’. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.  Από το 2002 έως το 2004 έλαβε υποτροφία από την ΑΣΚΤ ενώ το 2007 έλαβε υποτροφία από την Ακαδημία Αθηνών.  Έργα του βρίσκονται σε πολλές  ιδιωτικές συλλογές.  Ζει και δημιουργεί στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Repatriation (Μέρος A'), έκθεση του Κορνήλιου Γραμμένου στην εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου
24.01.2017 17:26
Η αίθουσα τέχνης «ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου την ατομική έκθεση του Κορνήλιου Γραμμένου με τίτλο “Repatriation‘’. Το νέο πρότζεκτ του εικαστικού περιλαμβάνει 36 έργα γλυπτικής της περιόδου 2014-2016.
Homo Faber, έκθεση της Μάριον Ιγγλέση στην έκφραση – γιάννα γραμματοπούλου
28.12.2016 13:41
Η αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιάννα γραμματοπούλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου την ατομική έκθεση της Μάριον Ιγγλέση με τίτλο “Homo Faber”.
Καλημέρα κύριε Proust: έκθεση του Άγγελου Σκούρτη στην αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου
21.04.2016 14:33
Η αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 την ατομική έκθεση του Άγγελου Σκούρτη με τίτλο «Καλημέρα κύριε Proust».
Επένθεση Μνήμης: έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
24.03.2016 10:04
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 7 Απριλίου την ατομική έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα με τίτλο «Επένθεση Μνήμης» σε επιμέλεια της Λήδας Καζαντζάκη.
Τοπίο: Η κυριαρχία του προσωρινού;: έκθεση του Θανάση Μακρή στην εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
25.02.2016 16:40
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Τρίτη 8 Μαρτίου, ατομική έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Μακρή.